Witam,
próbuję sobie przypomnieć od jakiegoś czasu tytuł bajki ale za nic nie mogę, a więc bajkę tą pamiętam pożyczałem na VHS od ciotki z 10-15 lat temu jakoś tak, bajka ta była o takich przerabianych samochodach i one walczyły na arenie, wiem że jednym z tych samochodów kierował jakiś młody koleś (dobry...
WITAM,
SZUKAM BAJKI NIE PAMIETAM JAK SIE NAZYWA JEST W MIARE NOWA MIEDZY 2014-2016 .
MIANOWICIE PAMIETAM ZWIASTUN GDZIE BYLY JAKIES STWORKI I ONE MIALY ZA ZADANIE KONTROLOWAC MOZG CZLOWIEKA W SENSIE 1 STWOREK BYL ODPOWIEDZIALNY ZA RADOSC DRUGI ZA GNIEW 3 ZA USMIECH ITP POAMIETA KTOS NAZWE TEJ BAJKI ?
Szukam filmu (tak dokładnie anime), puszczanego w latach 90 w polskiej telewizji. Pamiętam tylko że było to o robocie (androidzie?), który zgubił się w mieście. Robot miał blond włosy, a całość była stylizowana trochę na steampunk/dieselpunk.
Bo był taki film że ginie w wypadku dziewczyna, akurat była z przyjaciółmi na wakacjach w jakimś domku letniskowym który mieli wynajęty na całe wakacje i jest pogrzeb itd i matka tej dziewczyny postanawia zostać w tym domku i ci przyjaciele też i wtedy wychodzą na jaw sekrety o tej dziewczynie która zginęła
Witam, poszukuję jakiegoś ambitnego animie, z kilkoma wymaganiami:
- najlepiej film, a nie serial,
- realny, bez elementów fantasy, ew. jakieś dobre sf czy cyberpunk,
- w miarę dojrzała fabuła,
- zero "typowych" dla anime rzeczy (kolorowe włosy, piszczące dziewuszki, duże cycki, głupi humor).
Pierwsze co na myśl...
Jak w temacie. Najlepiej jakby to były seriale pokroju horror/thriller.
Będę wdzięczny za każdą propozycje :)
Gryzie mnie to juz od wielu lat.
Szukam filmu, emitowany był w TV na początku lat 9O. Opowiada historię dwójki rodzeństwa, brata i siostry, który ścigani sa za swoje nadprzyrodzone zdolności. Z tego co pamiętam, ktos z rodzeństwa potrafił zatrzymywac czas bodajże. Pamietam jak zatrzymał spadającą maszynę, czy coś....
Szukam tytułu filmu ( wydaje mi się , że to był Horror cozy coś w tym stylu) opowiadał on o chłopaku , który mieszkał w jakimś akademiku czy coś w tym stylu gdzie byli sami chłopcy , miał on jakąś zdolność (nie wiem jak to nazwać ) przez , którą wywoływał śmierć poprzez dotknięcie (albo coś w tym stylu ) i on tam zabił...
więcej
Siema
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu. Więc tak film zaczyna się tak że dziewczyna z chłopakiem wyruszają na kemping nad jakieś morze no i nad brzegiem lezy martwy mors i po drugiej stronie plaży jest jakiś tajemniczy obuz. Jak para tam wyrusza to odkrywają że wszyscy nie żyją bo albo są powieszeni albo w ich...