Witam poszukuję dobrych seriali o survivalu. Bear Grylls, Les Stround oraz Ed Strafford bardzo mi przypadli do gustu. Poleci ktoś jakieś filmy/seriale o survivalu dobrze by było gdyby były dwu-trzy letnie, te które sponsorowało Discovery też mogą być
Witam
Szukam filmu, który niedawno oglądałem
Wydawało mi się, że był on oparty na książkach Sparksa, ale nie mogłem znaleźć
Film opowiada o parze czytającej listy staruszkowi, którego uratowali z płonącego samochodu. Listy są z czasów drugiej wojny światowej. Staruszek ten posiadał żonę, z którą kolekcjonował...
Był to dokument, nagrywała go jedna osoba, która rozmawiała z ludźmi. Pamiętam tylko jedną scenę - mężczyzna, który nagrywa, prosi Azjatę o powiedzenie czegoś od serca. Azjata się zastanawia, a po chwili wybucha płaczem.
Szukam filmu. Nie pamiętam ile on dokładnie trwał. Była to zbitka krótkometrażówek (fabularnych) między którymi występowały wizerunki warzyw (takich jak ogórek, pomidor,sałata) i grzybów (takich jak borowik) na czarnym tle. Te warzywa i grzyby były 'zgniecione' lub powycinane,pokrojone i wgl. Nie pamiętam fabuły z...
Jedyne co pamiętam to grupa młodych ludzi, którzy przybyli do opuszczonego domu/ posiadłości w stanie remontu, meble były poprzykrywane prześcieradłami lub folią. Bohaterowie zmieniali się w potwory, podobne do wampirów z "30 Days of Night", zarażali się i zabijali na wzajem. Potem akcja przeniosła się do stodoły koło...
więcejszukam filmu aktórym wiem niewiele zaledwie tyle że ojciec chciał poślbić córkę , a jej matka niechciła się n to zgodzić więc uciekła zabierając ze sobą wsystkie dzieci i mieszkali w takim domu na koncu ulicy , niemili ubran i sąsiedzi życziwi im pomagali. jeśli ktoś wie co to za film bardzo bym była wdięczna gdzyby...
więcej
Poprzedni temat wyczerpał limit odpowiedzi, wiec mamy nowy :)
1.Gra polega na podaniu opisowej wersji tytułu filmu. Mile widziane są filmy znane, ale
można podać też mniej znany tytuł i dodawać podpowiedzi dla innych graczy.
2. Kto odgadnie, zadaje kolejną zagadkę.
3. Zagadkę wrzucamy w odpowiedzi na temat!...
Kiedyś oglądałam film w TV. Chyba z serii filmów na faktach na TVN7.
Kobieta była ofiarą przemocy domowej. Po którymś pobiciu uciekła z synem od męża. Osiedliła się w małym miasteczku z nową tożsamością. Poznała tam mężczyznę, który jej pomagał. Mąż tej kobiety ją odnalazł, pobił do nieprzytomności i zabrał...
Witam!
Poszukuje tytułu filmu, na 99% była to brytyjska produkcja dość świeża z okolic 2010-2012r ale akcja rozgrywała się w latach 80-90 w Anglii. Film opowiadał o facecie (białym), który zaczął trenować boks i chyba jego trener/kolega (czarny aktor) wkręca go do pracy na bramce w dyskotece. Pracuje tam jeszcze...