Cześć, szukam wzruszającego dramatu z wątkiem miłosnym, coś typu: ''Twój na zawsze''. Z góry dziękuję :)
Hej, nie mogę sobie przypomnieć tytułu filmu i nie mogę go znaleźć po strzępkach informacji które mam. Spotyka się dwoje obcych ludzi, kobieta i mężczyzna. Z jakiegoś powodu mężczyzna postanawia towarzyszyć kobiecie przez całą noc, bo ta uciekła z domu. Pamiętam, że owa kobieta ma meża(który jest gdzieś w delegacji)...
więcejJest o facecie co siedział we więzieniu i tam uczył go grać na saksofonie jakiś czarnoskóry muzyk. Cały film jest o tym że on wyszedł z więzienia i chce założyć zespół i grać jazz.
Jeden wydawało mi się, że jest z Jimem Carreyem, ale szukałem i nie znalazłem. Główny motyw jaki pamiętam to koleś jest w psychiatryku i zostaje za karę zamykany w lodówce dla nieboszczyków i zaczyna sie przenosić w czasie. Pamiętam, że film był dobry.
Drugiego nie widziałem ale czytałem opis i widziałem trajler....
Jest to film w stylu "Gladiatora" czy "Troi", który oglądałam bardzo dawno temu. Utkwiła mi w pamięci głównie jedna, dość drastyczna scena. Na arenie klęczało ileś tam osób, które zostały skazane na śmierć, w pewnym momencie wypuszczono lwy i te lwy zaczęły rzucać się na tych ludzi i ich jeść. Jedna kobieta miała na...
więcej
Szukam filmów, które wyróżniają się fabularnie. Ile można oglądać o zemście, ucieczce czy wynajęciu białego człowieka. Nie muszą to być dobre filmy, nie muszą być stricte westernami, mają być jakoś inne.
Z nieco innych widziałem:
- The Valley of Gwangi
- Lemoniadowy Joe
- Siedem wcieleń Doktora Lao
- Samuraje i...
Dzień dobry, pomocy! Film bałkański, znam tylko jedną scenę, w której 8-12 letni chłopiec stoi na środku pola w za dużej męskiej marynarce i śpiewa jakąś piosenkę (wykrzykuje? może ma też jakiś instrument?), w przerwach zaciągając się papierosem. Wszystko w tonacji szaro-burej. Ktoś ma jakiś pomysł?
Jak się nazywa niemiecki film w którym agenci Mossadu znajdują i porywają zbrodniarza hitlerowskiego, następnie przetrzymują w mieszkaniu przykutego do kaloryfera i karmią jak psa?
Nie pamiętam, co się dzieje dalej, ale akcja nie przebiega gładko.
Nie jest to Dług.
akcja II wojna światowa... Niemiecki fizyk próbuje namówić wojskowych na prowadzenie badań w zakresie budowy bomby jądrowej... gdy uzyskuje zgodę prowadzi owe prace... jakiś nie stary film ale zapomniałem tytułu :) będę wdzięczny za pomoc :)
Witam. Szukam filmu który kiedyś oglądałam ale było to już kilka lat temu i mogę coś pomieszać więc tak na jakimś odludziu kobieta i facet przetrzymują kobietę w ciąży jest ona przywiązana do łóżka i próbuje uciec ale z marnym skutkiem. Wiem też że była scena że jej mąż szukając jej trafia właśnie na ten domek i...