przypomnijcie mi drodzy forumowicze, był taki film, lata '80, właściwie to pamiętam jedną scenę: chłopiec śpi przy taśmie (takiej ruchomej, produkcyjnej), bardzo szybko rosną mu włosy, jadą po tej taśmie, włosy służą do podukcji pędzli, tymi pędzlami malowane są jakieś magiczne obrazy, do których można wejść...
Proszę o pomoc w znalezieniu! Dziękuję!
Opis filmu: najbardziej utkwiła mi w pamięci scena, w której przed walką bokserską jeden gość przekupił nie tego zawodnika co trzeba, żeby przegrał walkę. Ten drugi też chciał przegrać, ale nie otrzymał pieniędzy, jedynie było słowo, że jeśli przegra, to dostanie kasę. Przez...
Hej!
Szukam polskiego filmu. To co o nim pamiętam
*wyszedł kilka lat temu
*opowiada o młodym zespole z jakiegoś nadmorskiego miasta
*rzecz się dzieje w PRLu
*zespół dostał zakaz grania na jakiejś szkolnej zabawie za bycie nieoprawnym politycznie
*główny bohater ma przelotną "bliższą" znajomość z starszą kobietą...
Witam. Kiedys obejrzalam film na canal+ ale nie moge sobie przypomniec tytulu ani aktorow. A wiec opisze fabule a jesli ktos sie orientuje to prosze o odpowiedz. Kobieta slynie z wypiekow. Marzy o wlasnej restauracji. W spadku otrzymuje wille na wsi jednak wspolwlascicielem jest biznesmen z wielkiego miasta. Ma zamiar...
więcejWitam szukam serialu, który był emitowany wieczorami koło 3 nad ranem w Comedy Central. Serial był animowany, opowiadał o perypetiach dwóch przyjaciół, którzy chodzili do liceum, Jeden z nich miał matkę striptizerkę, która często zmieniała facetów, Drugi był bardzo uroczy i nawet gdy mu się w życiu nie układało myślał...
więcejSzukam filmu, jest to chyba film amerykański. Akcja rozgrywa się wokół pary która kradnie chyba a obraz o jak się nie mylę. Film podobny trochę do Pan i Pani Smith
Witam, kiedyś ktoś polecał mi serial komediowy, w którym dwóch niezbyt ogarniętych gości próbuje się dorobić na swoich pomysłach. Ponoć większość ich pomysłów na biznes kończy się niepowodzeniem. Jakby ktoś kojarzył tytuł to będę wdzięczny za podanie.
Jeszcze druga prośba: ostatnio szukam filmów/seriali powiązanych...
kiedyś oglądałam bardzo fajny film chyba niemiecki opowiadał on o grupce młodzieży i dzieci nie wiem to chyba była rodzina albo przyjaciele i oni wybrali się do opuszczonej hali a tam była inna młodzież i oni byli wampirami potem pamiętam że grali w piłkę nożną i dwoje z tej normalnej młodzieży została ugryziona przez...
więcejOglądałam kiedyś film o dwójce rodzeństwa (starsza dziewczyna i młodszy brat) która była w domu dziecka (chyba) i zaadoptowało ich małżeństwo które było chore psychicznie i z tego co pamiętam na początku było wszystko okej a potem zaczęli np dziewczynę zamykać na strychu albo jak ta dziewczyna miała umyć naczynia to ta...
więcejWitam. Rok temu oglądałem pewien horror/thiller, z którego w sumie mało co pamiętam - może ktoś z was mógłby mi pomóc. Na pewno na początku była scenka jak dziewczyna przejechała mężczyznę (nie mam pojęcia, czy on był człowiekiem, czy jakimś potworem) W dalszych momentach filmu dzwoniła do swojego chłopaka i chyba...