Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Mało pamiętam o nim. Tylko tyle ze nastolatkowie założyli własna szkole i ze była to komedia. Jakies pomysły jakie były takie filmy?

Szukam filmu, który oglądałem wiele lat temu. Jest on czarno-biały.
Facet jest pisarzem bądź prowadzi jakiś program(pamiętam że zawodowo wymyśla jakieś historie). wszystko co wymyśla musi sprawdzić osobiście czy jest możliwe. Wymyślił sposób na zabicie żony. Wrzucił jej kukłę do betonu na budowie. W tym czasie...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Jedyne co z niego pamiętam to parę scen. Na początku dwóch wspólników jeden biało a drugi czarnoskóry trafiają do więzieniu po czym czarnoskóry na samym początku pobytu zostaje zgwałcony przez współwięźnia z celi. Biały przez cały film pnie się w górę po karierze więziennej w grupie latynosów. Jednym z zadań jest...

Pamiętam jedynie, że w tym filmie jest jakaś żrąca rzeka czy jezioro i pewnego dnia jakaś rodzina robi sobie nad tą rzeką piknik. W pewnym momencie starszy syn chce skoczyć do wody ale jego ojciec zatrzymuje go w ostatnim momencie, bo zauważa płynące ciała. Pamiętam jeszcze scenę jak ta rodzina płynie przez tą rzekę...

więcej

Szukam filmu s-f, w którym ludzkość dopada dziwna epidemia. Ludzie nie mogą wychodzić z budynków, kto wyjdzie na zewnątrz dostaje drgawek i umiera. Tylko w budynkach mogą normalnie funkcjonować. Bohater kanałami próbuje się dostać do ukochanej.

Szukam filmów o życiu, wzlotach i upadkach, pogoni za marzeniami, szczęściem.. filmów podobnych do "W pogoni za szczęściem" :)

Hej, witam wszystkich filmowiczów!
Mam do Was ważna sprawę, bardzo byście mi pomogli, gdyby udało wam się odgadnąć jakiego filmu poszukuje już długi czas, a za nic w świecie nie mogę przypomnieć sobie tytułu ;(
Jest to stosunkowo stary, amerykanski film, podejrzewam że ok. lat 70 - tych (akcja rozgrywa sie jeszcze...

więcej

Opowiadał on o jakieś księżniczce czy coś, która rozpoczynała naukę w college'u. Na jej roku był chłopak, z którym się zaprzyjaźniła, a później zakochała. Na jakimś balu okazuje się, że jest on podstawiony przez jej ojca w formie ochrony.
Pamiętam jeszcze, że później na dyskotece ona się upija, on ją...

Witajcie

Poszukuję tytułów 2 filmów, które oglądałem kilka lat temu.
1. Film opowiada o typowym nerdzie, wielbicielu komiksów, do którego wprowadza się rozrywkowa lokatorka. Chłopak zakochuje się w niej. Z tego co pamiętam film posiadał wstawki komiksowe. Był to bodajże skandynawski komediodramat.
2. Film...