Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jakich znacie najlepszych reżyserów (poza wymienionymi przeze mnie)? Posiadających określony styl, wybitnych twórców filmowych. Kogoś, kogo mógłbym dodać do listy.

Quentin Tarantino
Tim Burton
Martin Scorsese
Joel i Ethan Coen
David Lynch
Christopher Nolan
Paul Thomas Anderson
Michael Haneke
Francis Ford...

więcej

hejka. jakiś czas temu widziałem zwiastun filmu ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu

zwiastun mówił o facecie który uprawia sex z dziewczyną. następnie ma spotkanie z swoim szefem w jego gabinecie. wtedy wchodzi ta dziewczyna okazująca się córką szefa. będę wdzięczny za tytuł

Tylko nie piszcie znanych tytułów. np. Siedem, Gone Girl, Dziewczyna z tatuażem.

Hej,

oglądałem kiedyś taki film, w którym głównym bohaterem był zwykły chłopak, normalnie żyjący w małym miasteczku gdzieś w USA. W pewnym momencie zaczął się zastanawiać nad otaczającym go światem i doszedł do wniosku, że coś jest nie tak ... Zaczął drążyć temat aż w końcu wypłynął łódką w ocean i okazało się że...

więcej

TYLKO JEDEN

Czemu mają służyć wystające ponad maskę cylindry, które można zobaczyć chociażby w pierwszej części w/w serii? Czy to poprawia chłodzenie? Zwiększa moc? A może to czysty szpan?

Poniżej link do screena z filmu z maszyną, o której...

witam mam pytanie kiedyś widziałam film świat pod woda na statku ojciec z dwoma synami

http://polski-dubbing.pl/forum/viewtopic.php?f=8&t=216&start=2210

Pamiętam tylko jedna scenę, była chyba na początku. Główny aktor był w jakimś okrągłym więzieniu pod ziemia, z chorymi(chyba) kilka osób próbowało z niego uciec, było pokazane jak ktoś na linie się wspina po kawałkach wystających odłamków ściany, ale spadł i na niej zawisł. Głównemu aktorowi udało się uciec i tyle...

Witam

Szukam filmu, w którym jacyś przyjaciele chłopacy i dziewczyny jadą na jakieś wakacje czy coś i w jakiejś małej miejscowości porywają ich tacy zmutowani ludzie zamykają ich w jakichś pomieszczeniach i każą walczyć ze sobą, a ten co wygra dostaje jedzenie :D

Z góry dzięki :)