Cześć Wszystkim!
Mam pytanko. Jaką ocenę wystawiacie filmom, na których płaczecie? Czy często zdarza Wam się wzruszać i czy ma to duży wpływ na Waszą ocenę filmu?
Kiedy dzwoni nieznajomy (2006)
Azyl (2002)
Interesuje mnie tylko ta tematyka mniej więcej od roku 2000 do teraz. ;-)
Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
w każdym odcinku było o innym, przeważnie bohaterowie źle kończyli...
ja pamiętam jedną część o rozbójniku któremu gęba cały czas się śmiała, nawet jak ostatecznie głowę miał już pod toporem (albo szafot), serial ten na pewno był po części czeski ale chyba nie tylko, lata temu jak byłem mały to na tvp leciało w paśmie...
Dwa klany, jeden szef nazywa się Mitas, drugi szef nazywa się Bolka, ich dzieci mają się ku sobie (córka Mitasa i młody od Bolki) dosyć znany film...
Fabuła: Nauczycielka lub wykładowczyni (być może biologii), która wdała się w romans z młodym blondynem (być może jej byłym uczniem). Kobieta ma męża wykładowcę. Nie pamiętam czy mają dorosłe dzieci. Blondyn to taki bad boy w czarnej kurtce jeżdżący na motorze. Na jedną z randek zabiera kobietę na przejażdżkę...
Pamiętam tyle, że dziewczyna zakochuje się w nowo poznanej intrygującej znajomej, mimo że dotąd myślała, że jest heteroseksualna. Wiem też, że w tytule był dopisek część I i II, a sam tytuł zawierał coś w stylu pamiętnik czy dziennik i imię. Film nie był zbyt znany, wydaje mi się, że francuski.
Z góry dzięki za pomoc...
cześć, nie mogę znaleźć co to za tytuł. Film jest o odnalezionym we współczesnym świecie malpoludzie - zdaje się został odmrożony. Specialnie dla niego dedykowani do opieki naukowcy tworzą dla niego naturalne środowisko - tworzą je w ośrodku badawczym. To jest film z lat 80 bodaj. Ten małpolud zakochuje się w jednej z...
więcejWitam, czy zna ktoś może jakiś film opowiadający żywot, drogę do władzy i podboje Napoleona Bonaparte?
Cześć
Widziałem kiedyś fragment filmu w telewizji ale nie mogę sobie przypomnieć tytułu. Może ktoś wie o jaki film mi chodzi. Mogę coś pokręcić bo widziałem go parę lat temu.
Film zaczynał się tak, że facet z żoną jadą jakąś drogą i psuje im się samochód. Kobieta została z samochodem a facet poszedł na stację szukać...