Oglądałam dość dawno temu film o podróży w kosmos. Pamiętam jedną charakterystyczną scenę - jeden z astronautów jest poza statkiem (bardzo możliwe, że sam wychodzi, ale nie mam pewności), ale nie przebywa na zewnątrz zbyt długo. Zostaje przez kogoś wciągnięty do środka i udaje mu się przeżyć. Było całkiem ciekawie...
Ogólnej fabuły za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, pamiętam że cała akcja działa się w zimie, gość, jakiś biznesmen chyba potrącił terenówką dziecko które zginęło w wyniku obrażeń, on w panice zapakował matkę do tego samochodu i na tym moje wspomnienia się kończą... Ktoś coś ?
Ten film to niezły orzech do zgryzienia. Przekopałem google niemal pod każdą możliwą kombinacją słów i nie mogę go znalesc . Proszę o pomoc, gdyż założyłem się z dziewczyną o piwo, że znajdę ten film. W skrócie: kobieta w ciąży wychodzi z klasztoru(jest nieskazitelna i nie zna współczesnego świata) jest odbierana przez...
więcejWitam. Kieds jak bylem maly ogladalem taki super film lecz zapomnialem tytulu. W filmie pewien mezczyzna (chyba lysy) jechal z dziewczyna(?zona?) pociagiem ktory sie wykoleił. Mezczyzna jako jedyny wyszedl z tego bez zadrapania. W szpitalu lekarze dowiedzieli sie od dziewczyny ze od pewnego czasu nie choruje na nic i...
więcej
Witam,
Poszukuję na gwałt filmów, w których przewija się myśl filozoficzna, filozof lub jego dzieło; filmy w których ma miejsce bezpośrednie odwołanie do filozofii jak np. Matrix i "Symulakry i symulacje" oraz "Dead Man" i postać filozofa- myśliciela Williama Blake'a.
(Wiem o "Koniu turyńskim")
Z góry dzięki!!!
Witam, od pewnego czasu poszukuje pewnego filmu. Widziałam go kilka lat temu. Jedyne co z niego pamiętam to to, że na pewno nie toczył się w czasach współczesnych, była tam mowa o jakimś obrazie i pamiętam scenę z jakiegoś balu czy przyjęcia, na którym mężczyzna odwracając uwagę kobiet kradł im biżuterię....
Cześć, otóż kilka lat temu oglądałem co by to nie było film. Miał komiksową grafikę i głównie fabuła kręciła się wokół satanistycznej księgi, którą po otwarciu umierało się bądź zamieniało się w potwora (nie pamiętam) sama śmierć następowała tak, że wypadały gałki oczne i krew tryskała z ust i oczodołów. Pamiętam...
Witam
Pamiętam, że oglądałem ten film jak byłem mały i bardzo mi się podobał. Jest to raczej film sensacyjne, ze starszych lat. Pamiętam z niego to, że akcja najpierw działa się w mieście, a potem było w takiej jakby dżungli, chyba jakaś ekipa ratująca próbowała kogoś uwolnić. Pamiętam jeszcze ze strzelali z...
Hej szukam filmu coś w rodzaju pluje na twój grub widziałem go jakis czas temu i nie moge przypomnieć sobie tyt może ktoś kojarzy. Film mówi o tym jak kobieta została porwana wylądowała w jakimś innym kraju w piwnicy była bita gwałcona pamietam taki urywek w którym uciekła trafiła na policje i jakaś kobieta powiedziała...
więcej