Witam. Oglądałam ten film dość dawno i nawet nie dokończyłam. Pamiętam tylko, że pewien blondyn okaleczał się (biczował), twierdząc, że robi to dla Boga. Czy ktoś może wie, co to za film?
Witam,
Ostatnio troszkę się naszukałem. Postanowiłem zrobić jedną, konkretna listę takich filmów. Tematyka ala Apollo 13. Kosmiczne misje, klasyki gatunku.
1. 2001: Odyseja Kosmiczna__2001: A Space Odyssey 1968
2. 2010: Odyseja Kosmiczna__2010: Odyssey Two 1984
3. Apollo 13 1995
4. Apollo...
Witam.
Od dłuższego czasu chodzą mi po głowie dwa filmy które oglądałem bardzo dawno a teraz za nic nie mogę przypomnieć sobie ich tytułów.
1. Horror raczej mało ambitny zważywszy na jakość efektów specjalnych. Myślę że z lat 80'. Fabułą jaką pamiętam: Facet zagląda to jakiegoś sklepiku z chińskimi...
Film był wyświetlany prawdopodobnie w 2012-2014 w kinie Muranów.
Akcja rozgrywa się chyba głównie w jakimś mieszkaniu, w domu nad morzem. Są długie ujęcia, pamiętam kobietę, może nawet nagą, leżącą na łóżku, jest też chyba jakiś facet, było ujęcie z zewnątrz, na okno domu, jest dużo nieruchomych scen. Film,...
Chciałbym prosić o podobne filmy do : McFarland, Droga sławy, Trener,Męski Sport, Gol,Vince Niepokonany, Przeklęta liga czy Gdy stawka jest wysoka !
Chodzi mi o filmy o podróżowaniu, o mieszkańcach jak i turystach, pokazujące normalne życie w odwiedzanym miejscu.
coś typu:
A Good Year
And while we were here
Mamma Mia
Eat Pray Love
Under The Tuscan Sun itp
Mam już:
Into the Wild
Wild
Tracks
Only you
A walk on the Moon
Barefoot
Lost in...
Witam, możecie polecić mi jakiś film który przedstawia idealny świat przyszłości który skrywa mroczne tajemnice.
Filmy typu:
- Equilibrium (2002)
- Raport Mniejszości (2002)
- A.I. Sztuczna inteligencja (2001)
Obojętny kraj pochodzenia i rok nakręcenia filmu. Tylko taki który oceniliście dość wysoko.
To było jakieś 7 lat temu, oglądałam go na jakimś TVP czy TVN, film nie był stary ale i nie była to jakaś nowość. I pamiętam tylko jedną scenkę, bodajże końcową.
To było, że jakichś dwóch przestępców(?) facet i kobieta, w każdym razie uciekali przed policją i schowali się w jakiejś stodole chyba. To było trochę na...