Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Proponujcie filmy, które każdy według was powinien znać, albo które chociaż warto zobaczyć.

Jakie znacie bardzo dobre filmy kriminalne??? Cos w podobie filmu "Zagadka zbrodni" z 2003. Oczywiscie rok produkcji orsz kraj nie ma znaczenia. Za wszystkiee podane filmy z gory dziekuje :-)

Witam!

Szukam filmu, którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć.
Akcja dzieje się w Boże Narodzenie. Główna bohaterka jest bita przez męża, wyjeżdza do centrum handlowego kupić potrzebne rzeczy do pakowania prezentów. Gdy wraca na parking samochodowy jest świadkiem morderstwa. Mordercy chcą i ją zabić, gdyż nie chcą...

więcej

Szukam nazwy filmu. Akcja miała miejsce w Izraelu. Jeden z głównych bohaterów prowadził sklep z jedzeniem koszernym. Potem przybywa inny mężczyzna który zamieszkuje w pokoju nad sklepem. Później rozkwita romans między mężczyznami. Ostatnia scena to chyba ja żona właściciela sklepu go przytula bo on ją prosił o...

Powstało coś dobrego w ostatnich latach? Jakoś się nie zgłębiałem bardziej w temat, ale wychodzi na to, ze od czasów wędrówek z dinozaurami ( 1999 ) nie powstało nic równie fajnego. Ciągle jakieś tam powstają robione w paincie amatorskie rzeczy, nie mówiac już o tych kiczach wychodzacych z Asylum. Niemniej po sukcesie...

więcej

Cześć
Będę bardzo wdzięczna za polecenie dobrych filmów o Kambodży- szczególnie interesuje mnie tematyka wojenna, czerwoni khmerzy i pol pot, ale także kultura, filmy o tematyce społecznej etc.
Znam "katownię czerwonych khmerów" i "pola śmierci". Może ktoś widział coś więcej?
Pozdrawiam

Szukam filmu, film z przeciagu ok 15 lat. Pamietam kilka scen , Najpierw chyba glowny bohater musial sie dostac z kims do siedziby kartelu i zalozyli mu maske na glowe zeby nie zapamietal drogi . Pozniej akcja dziala sie w siedzibie jakiegos kartelu narkotykowego, pamietam ze wpadli kupcy po towar czy cos i czekali az...

więcej

witam serdecznie. Poszukuje filmów, gdzie nawiązują w jakikolwiek sposób do kina niemego. Kojarzycie może? Z góry dzięki za pomoc.

Witam, poszukuję filmu:
Na początku filmu małżeństwu topi się dziecko, para bierze rozwód - on wyjeżdża, ona układa sobie życie bogatym facetem (chyba pochodzenia niemieckiego). Nie jestem pewny ale być może ona u niego pracowała. Po ślubie on bardzo naciska na dziecko, ona rodzi mu dziecko, po tym czasie służba...

Szukam filmu o bogatym chłopaku z USA, który razem z grupa znajomych poleciał na wycieczkę do Indii. Po jednej z imprez obudził się na ulicy i spotkał hindusa, który prosił go o pieniądze na jedzenie dla niego i jego córki. Amerykanin olał ich totalnie i wrócił do hotelu.
Potem okazało się, że ten hindus sprzedał...