Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Te kolejne sezony się łączą? Czy to coś jak w "True Detective" różne historie? Jeszcze jedno, "Hemlock Grove" jest lepsze od AHS? Jak obydwa seriale mają się do "Penny Dreadful" (który oglądam i cenię wysoko) są wg was na zbliżonym poziomie? Z góry dziękuję za wszelkie wypowiedzi.

Szukam dobrych filmów dokumentalnych.
Ale naprawdę wartościowych rzeczy, tak więc nie mogą być:
a) z discovery
b) o teoriach spiskowych
c) alter/antyglobalistyczne, ekologiczne itp. (nic nie mam do antyglobalistów, ale ta tematyka już mnie nieco znudziła)

Chodzi mi głównie o dokumenty opisujące wycinek ludzkiego...

więcej

Jakieś 2 lata temu wykładowca na zajęciach opowiadał nam o filmie inspirowanym dziełami malarskimi. Stroje, rekwizyty, tło wydarzeń miały być identyczne jak na jakimś obrazie/obrazach. Niestety nie pamiętam dokładnie, czy to obraz ożywał czy przedstawiona na filmie akcja w pewnym momencie "zastygała" w obraz. Zdaje...

Witam! Oglądałem ten film dawno temu :) Z tego co pamiętam, to akcja dzieje się w szkole ... a szczególnie chodzi mi o to, że podczas filmu uczniowie grają w przedstawieniu, gdzie chłopak budzi się w trumnie i przychodzą do niego duchy uczniów (których chyba zabił). Pamięta ktoś może tytuł filmu, a najlepiej tytuł tego...

więcej

Hej, szukam filmu, który 3-4 lata temu był grany na wrocławskim rynku w ramach Nowych Horyzontów. Była to zwykła historia o życiu, ale każdy kadr był z innego filmu, które tworzyły całą opowieść. Ktoś pomoże?

Szukam filmów/seriali gdzie główni bohaterowie mają bardzo dobrą pamięć. Coś jak Suits, Stealing Cars 2016 (Był tam jeden moment ,ale dosyć fajny) itp.

Witam
tak jak w tytule poszukuje pewnego filmu (boxerskiego) nie znam tytułu wiec liczę na pomoc
krótki opis
Jest to historia pewnej osoby która walczy dla szkoły żeby zarobić pieniądze (nie wiem czemu) w finale walczy z mistrzem który nie ma szacunku dla niego ale pod koniec zmienia zdanie i podaje mu ręce (tak...

więcej

Film opowiada o grupce przyjaciół a konkretnie dzieciaków tak do 15 roku życia. Pamiętam ze jakiś chłopiec byl gruby i jakaś sytuacja pchnęła go do tego by wziąść się za siebie i zgubić wagę , wraz z nim byla jakas akacja o przetrzymywaniu w piwnicy (chyba on zamknal swoja matke, ale nie jestem pewna). Kolejna osoba z...

więcej

Zauważyłem że w filmach niemych aktorki wyglądają często dość podobnie. I niestety niezbyt atrakcyjnie z dzisiejszego punktu widzenia. Przypadek czy taki wtedy był typ urody ?

wróciłam do filmu Frankie i Johny, kocham ten film i mogę oglądać go w nieskończoność, piękna historia i w tle Nowy Jork . Szukam filmów z lat osiemdziesiątych, dziewiędziesiątych podobnie opowiedzianych, poproszę o podpowiedzi..