Witam
Poszukuję filmu który ogladałem jakiś czas temu, pamietam z niego kilka scen:
Kobieta wsiadła do samochodu zapięła pasy i uderzyła w ściane/ udawała chorą psychicznie, niszcząc życie przypadkowemu psychiatrze/bodajżę okazała się lesbijką (50%)/Miała miejsce impreza na yachcie(25%)
Czy można gdzieś na internecie z napisami lub z lektorem za darmo obejrzeć "El Clan" z 2015r. i "Gotti: In the Shadow of My Father".?
Chcę ocenić ten film ale nie pamiętam nazwy. Dwójka ludzi przeprowadza się na wieś, albo małego miasteczka, on jest pisarzem. Gdy jego żona plewi w ogródku i znajduje kości człowieka. Ona napisała też jakąś książkę, która się spodobała wydawcy jej męża i on był zazdrosny chyba o to, ona też chyba często odwiedzała...
o diable ktory zjadal ludzi pamietam scene ze ojciec z synem jechali samochodem z kusza(czy z jakas lina ze mozna wystrzelic z samochodu i to trafi diabla) i czatowali na niego
Od momentu ktory pamietam ludzie wyskoczyli z pociagu. Potem jedna dziewczyna skończyła z gory i dolaczyla do grupy jakichs ludzi. Byla slaba by do nich dolaczyc ale sie niee poddawala. W koncu musieli ja przebadac i wyszlo, ze jest inna i chlopak pomogl jej by to nie wyszllo na jaw.
Witam wszystkich.
Poszukuję tytułu pewnego filmu, jest jednak jeden problem. Nie pamiętam zbyt wielu szczegółów, ponieważ oglądałem go, będąc dzieckiem - prawie 20 lat temu. ;)
Film jest prawdopodobnie z lat 80., prawdopodobnie thriller/sensacyjny/horror (?) - Oglądałem go w Nocnym Kinie TVP (z babcią :P)
Jeśli...
Jak wyżej w temacie - znacie może jakieś mocne, życiowe filmy, w których występują różne wartości, dzięki który bym się w chociaż 1% lepiej czuł na maturze? Za wszystkie odpowiedzi bardzo serdecznie dziękuję :)
Na początku lat 90 oglądałem film o ludziach internowanych przez Japończyków (Bodaj Australijczykach ale mogli to być też Holendrzy lub Brytyjczycy) jedyne co zapamiętałem z tego filmu to scenę gdzie internowany staruszek dostawał udaru mózgu z gorąca. Nie wiecie co o mógł być za film ?
Cześć, szukam horroru o grupce młodych ludzi (studentów chyba) interesujących się zjawiskami paranormalnymi i udających się do nawiedzonego domu, w którym przed laty odbywały się jakieś rytuały (czy coś w tym guście) i doszło do zbiorowego morderstwa.
Pamiętam, że w jednej ze scen odkryli wyryty pentagram na podłodze...