...nie przypuszczałem, że kiedykolwiek zapytam w tak amatorski sposób o cokolwiek na forum, ale... Kilka lat temu (sądzę, że maksymalnie dziesięć) widziałem przed jakimś filmem w kinie zwiastun obrazu - wydaje mi się dzisiaj - wojennego. Nie lubię, gdy za długo coś siedzi mi w głowie, a tej myśli kompletnie już nie...
Czy wiecie jak wyglądają prace nad nowym filmem Polańskiego o aferze Dreyfusa? Mówiło się, że film powstanie częściowo w Polsce. Jakoś po procesie o ekstradycje w Krakowie sprawa ucichła. Macie jakieś informaje?
Witam !
Poszukuje uporczywie razem z dziewczyną filmu że tak powiem "sprzed paru/wielu lat". Chodziło mniej więcej o opętanie i psychiatryk. Pamiętamy scenę gdzie ksiądz/egzorcysta wchodził do celi/pokoju w którym do krzesła bym przymocowany pasami koleś opętany. Pamiętamy że w tej scenie były słowa "Czekałem na...
dużo ludzi pisze na filmwebie że amerykańskie komedie nie są już takie śmieszne,
ale moim zdaniem to nie prawda bo na przykład komedia która w tym roku wyszła sąsiedzi 2 i niektórzy pisali że 2 będzie tak samo beznadziejnie jak 1 ale mi się pierwsza cześć podobała albo siostry która też w tym roku wyszła i dużo ludzi...
Witam,
Chciałbym prosić o nazwę filmu. Opowiadał o młodym człowieku który po śmierci swojej dziewczyny która zginęła w windzie-przęcieła ją na pół zaczął poszukiwać jej wcielenia(reinkarnacja) poprzez fotografowanie tęczówek oka dziewczynom. Dodam ze ja znalazł w Indiach.
Na plakacie chyba była ta dziewczyna jak z...
witam! dzis w TVN byl ten film i w scenie, w ktorej calowal sie leslie z jakas babka, w tle leciala piosenka, taka wolna, bardzo fajna... bylo slychac tekst " ...and my darling you.." wiecie moze co to za piosenka?? z gory dzieki!
Zła mamuśka synek i rozgrywka z jakimś takim tajskim mafiozem/gliniarzem, film nowy ze znanym aktorem i seksowną blond mamuśką...
Tom Waits kłóci się ze swoją kobietą (żoną?). W sumie ona na niego wrzeszczy, a on wybucha dopiero kiedy ta chce zrobić krzywdę jego butom;) bo już większość talerzy potłukła.
Bardzo możliwe, że to jest film Jarmuscha.
??
Szukam filmu - świecące bakterie ukryte pod lodowcem
Cześć, ponawiam pytanie, gdyż dostałem tylko 2 odpowiedzi i żadna nie była poprawna :)
tak jak w temacie.
Szukam filmu, nie wiele pamiętam:
-akcja dzieje się gdzieś na jakimś lodowcu lub na Antarktydzie.
-przylatują tam samolotem na lotnisko wykute w...