pamietam,ze jakas czarownica byla na statku ktora czarami pozyskala z metalu minotarra,ktory wioslowal statkiem
witam :) szukam filmu -z wlasnego domu zostaje porwana dziewczynka . porywaczami sa starszy mezczyzna i starsza kobieta . Mieszkaja w lesie /i dziewczynka jest tam przywiazana /. i sa niby bardzo religijni .Do miasta wychodza bardzo rzadko , najczesciej po to aby żebrac od ludzi. chodza ubrani na bialo . gdy sa w...
Na jednej z grup na Facebook'u znalazłam opis filmu, niestety dziewczyna która go dodała również poszukuje właśnie tytułu. Mianowicie: "Babcia dała chłopakowi przed śmiercią zegarek i chyba powiedziała mu wtedy że oddaje, ale on nie wiedział o co chodzi bo jeszcze się nie znali. I on po pewnym czasie poszedł do niej...
więcej
1. Akcja filmu dzieje się prawdopodobnie gdzieś Irak Iran Afganistan albo coś w tym stylu jak doborze pamiętam film był chyba omówiony w tamtejszym języku. Film oglądałam jakieś 13-15lat do tylu. Glowna bohaterka jest mloda dziewczyna ktora szkolili na samobojczynie.
2. Film opowiada o rodzinie cyganów. A konkretniej...
Niestety informacji mam mało, to film o facecie i pod koniec on uczy swoją już prawie dorosłą córkę jeździć na rowerze. Przez cały czas stara się być "prawdziwym, dobrym ojcem" ale mu nie wychodzi. Jego córka mieszka z matką- są w separacji.
II wś. Na początku filmu wiem ze Jeep z 4 amerykanami trafia na pole minowe. Ginie 2 z nich. W czasie wędrówki ocalałych trafiają na las, gdzie na drzewach powieszeni są ludzie. Potem napotykają w zbombardowanym mieście/wiosce, dezertera-kanibala. Wraz z przebiegiem akcji, bohaterzy znajdują dom w którym są dzieci....
Na ostatnim forum pisałem szczegółowo o filmie na temat pewnej tajemniczej sekty. Szukam go od lat. Wyprodukowany został w latach najprawdopodobniej osiemdziesiątych lub w pierwszej dekadzie lat dziewięćdziesiątych. Jednak mogła mi się zlać fabuła z dwóch różnych filmów. Jeśli tak, to na obu tytułach niesłychanie mi...
więcejSzukam tytułu filmu, który ogladałem z 7 lat temu na którymś z najwiekszych kanałow, czyli tvn, tvp lub polsat. Mało już z niego pamietam, ale wiem, że była tam jakaś w miare "gorąca laska" ,która musiała przenieść się gdzies do małego miasteczka czy wioski w Kanadzie i poślubić (czy ogólnie być) takiego katolickiego...
więcej