Cześć! Poszukuję filmu, a Wujek Google nie chce mi pomóc.
Dramat, akcja filmu może 2000-2003. Film opowiada o dramacie matki, której córka zginęła w zamachu terrorystycznym w autobusie (Londyn?). Matka próbuje odnaleźć córkę, dowiedzieć się więcej. Na końcu filmu okazuje się, że to córka była zamachowcem. Pomóżcie...
O facecie, który był bodajże agentem amerykańskiego wywiadu, odkrył prawdę o tym, jak służby nas inwigilują, rozpowiedział o tym, po czym zaczął się ukrywać w Rosji (?).
Już chwile temu oglądałem horror ale nie pamiętam jego tytułu. W fabule wystepuje ksiądz i chyba jakiś detektyw. Raz w którymś momencie przeszukują mieszkanie i znajduje ukrzyżowanego kota czy coś w tym stylu na ścianie. Na końcu była akcja z demonem i stadiami opentania. Prosze o pomoc :)
Jak w tytule, szukam filmów, których akcja dzieje się nad morzem, najlepiej dramat/melodramat, czyli nie interesują mnie filmy przygodowe, w stylu Piraci z Karaibów :)
Jeśli to pomoże, to mam na myśli klimat w stylu serialu "The Affair" (melodramat, ale myślę, że morze czy ogólnie woda odgrywają tam znaczącą rolę)....
film z lat 70-80. o trójce przyjaciół podrurzujących, o surealistycznych żartach. Po rozstaniu, spotykają się w pałacu i grają w dziwną grę z kartami, kostkami, dominem. coś ktoś wie, jaki nosił tytułi gdzie go znaleźdź.
Poszukuje jakiegoś filmu/bajki/serialu gdzie głównym bohaterami jest księżniczka/książę. Tylko proszę nie piszcie mi typowych disneyowskich filmów o księżniczkach.
Może akurat w tej dziedzinie jestem typowym Kowalskim ( założę się że nie tylko ja) ale sporo nowych informacji dowiedziałem się.
Bardzo ciekawy wpis !
https://opolczykpl.wordpress.com/2015/04/26/ogarnia-mnie-zlosc-gdy-slysze-slowo- holokaust/
Jestem ciekaw waszej opinii !
„Ostateczne rozwiązanie kwestii...
w lutym 2011 roku byłem w kinie Muranów na przeglądzie kina fińskiego (Skandynawskiego może?) na filmie o młodym kolesiu , który pracował jako stróż wyciągu narciarskiego. pewnego dnia dowiaduje się że ma dziecko i postanawia na nartach (z braku kasy) iść przez śniegi i lodowce, chyba Findlandii, by się z nim spotkać...
więcej