Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Parę lat temu oglądałam dość mało znaną bajkę o kosmitach i nie mogę sobie przypomnieć jak ona się nazywała. Fabuła bajki była mniej więcej o tym,że na planetę na której żyli sobie w spokoju i bez żadnych wojen najechali ludzie którzy zniszczyli swoją planetę i lecieli przez wiele lat aby znaleźć inna planetę na której...

więcej

Siema,
szukam filmu który będzie pokazywał funkcjonowanie społeczeństwa w przyszłości, nie chodzi mi o film akcji, bo wiem ze takich jest pełno, lecz o film który w jak najwierniejszy sposób pokaże wizje przyszłości.
Zależy mi też żeby był nowszy niż 2000r

To i ja proszę o pomoc. Widziałam ten film baaardzo dawno, była tam kobieta-mutant/kosmita/nie wiem, właściwie nic już nie pamiętam, kojarzę tylko 2 sceny, pierwsza, kiedy kobieta bierze prysznic i do mieszkania wchodzi mężczyzna, kobieta uprawia z nim seks przeobraża się i zabija go. Pamiętam jeszcze ostatnią scenę,...

więcej

Cześć, szukam filmu postapokaliptycznego. A właściwie chyba tylko jednego, bo możliwe, że mieszają mi się dwa dawno widziane filmy - w takim wypadu zalezy mi na obu. Film (filmy?) oglądałem go 6-8 lat temu na jednym z kanałów telewizyjnych, mógł to być Puls, TV4, TV6 czy coś podobnego, żadne Canal+ czy inne kanały...

Szukam filmu w którym japończyk morduje dzieci w szkole bo tak mu kazał kruk który był ucieleśnieniem jakiegoś nordyckiego boga i do tego nucił taką charakterystyczną melodię!

Cześć, poszukuję filmu science fiction, w którym jednym z głównych motywów jest miłość człowieka i androidki. Oglądałam go bardzo dawno temu, i z tego co pamiętam pada w nim chyba kwestia "Jestem androidką", lub bardzo podobna. Kojarzę jeszcze jedną charakterystyczną scenę: główny bohater wraz z androidką są razem w...

więcej

Witajcie,
bardzo Was prosze poleccie jakis dobry triller-uwielbiam klimat milczenia owiec, siedem... Moze byc odrobine sci fi,ewentualnie jakis horror,ale taki w ktorym krew nie leje sie hektolitrami. Podrawiam

Witam.
Szukam filmu w którym w jednej ze scen małpa była "kierowcą" limuzyny a z tyłu za ciemnymi szybami siedział prawdziwy kierowca. Ktoś może kojarzy?
Pozdrawiam

czy ktoś co to za film kryje sie pod tym filmikiem na yt "Thousand Foot Krutch - War Of Change (Sub Español)"
Chodzi o blondynkę walczącą.

Szukam filmów o :

- Bitwa na Łuku Kurskim / Bitwa pod Prochorowką
- Losy niemieckich żołnierzy w ZSSR po II WW do 1955
- Noc długich noży - Czystki
- Atak na Berlin
- Ostatnie lata,miesiące Stalina
No i pytanie czy są inne filmy o Katyniu ?

Rozchodzi mi się o fabularne filmy lub bardzo dobre dokumenty !