Szukam filmu, który oglądałem w 2004 roku . Były pokazane dwie grupy ludzi (grupa dobrych i i grupa jakiś bandytów, i była pokazana odcięta dłoń człowieka, rozmawiali o czymś, pokłócili się i zaczeli się bić (nie używali broni) . Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Były takie akcje że jeden facet wpadł do...
Niewiele pamiętam.Male dziecko zostaje podrzucone pod dom dziecka.Jego placz spowodowal ze znalazła go wychodząc z budynku pielegniarka.Dziecko jakiś czas zostaje w domu dziecka.Ktoregos dnia zostaje skradzione i dane do kobiety która go wychowuje.Koniec jest taki,ze ojciec (czy matka) dowiaduje się o istnieniu dziecka...
więcej
Witam,
Poszukuję tytułu filmu (po 2000): do miasteczka przyjeżdża dziennikarka (z kamerzystą) w celu przeprowadzenia wywiadu z domniemanym (seryjnym?) mordercą. Akcja toczy się wokół jego przygotowań pewnego domku do popełnienia kolejnych mordestw, nadcina gałęzie drzewa obok okien na piętrze, majstruje przy...
Starsza komedia z motywem obrabowania banku przez grupkę chyba amatorów. Leciała w TV około roku 2000 ale jest starsza - pewnie z lat 70/80 (może wczesniej?). Nie jest to nic z gatunku Gang Olsena ani Louis de Funes.
Motywy jakie pamiętam to: w napadzie uczestnicy byli śmiesznie poprzebierani, w strój baletnicy,...
Cześć, poszukuję filmu, w którym pojawia się wątek przebaczenia (nie musi być to głównym tematem filmu). Z góry dziękuję :)
.. ogólnie akcja toczy się w małym, upadającym angielskim miasteczku. Jeden z bohaterów finansuje lekcje teatru, aktorstwa, z grupką mieszkańców tworzą grupę teatralną. Cały film toczy się wokół ich życia i teatru, aż wyjeżdzają wystawić przedstawienie. Po drodze gubią większośc swojego sprzętu, atrybutów, kostiumów......
więcejWitam! Pare lat temu oglądałam film,wydaje mi się,że był to dramat psychologiczny i miał w tytule numer(konkretnie mogło chodzić o pokój). Opowiadał o małżeństwie,które prowadzi dom dla ciężkiej młodzieży,dzieciaków z różnymi problemami i zaburzeniami(z tego co pamiętam). Od dłuższego czasu próbuję go znaleźć,może ktoś...
więcejWitam! Poszukuje filmu dokumentalnego niemiecko-austriackiego, jest on o malarzu, który w swoich dziełach malował węglem dzieci ze zdjęć, pochodzących z obozów koncentracyjnych, skupiając się przede wszystkim na ich oczach Przeszukałam już kilka stron, niestety na nic nie natrafiłam.
Szukam filmu. Raczej komedia. Z tego co kojarze była grupa ludzi z jakiegoś murzyńskiego slumsu, akcja dzieje się głównie w podróży autkarem do jakiegoś innego miasta ponieważ w tym innym mieście ktoś z murzynowa osiągnął sukces i pasażerowie liczą na pomoc. Dużo humoru, charakterystyczne było to że jeden z nich był...
więcej