Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Filmozofia

użytkownik usunięty

Witam. Chciałbym Was moi mili zachęcić do odwiedzenia niedawno powstałej strony http://filmozofia.of.pl Jest ona poświęcona filozofii w kinie, różnym niesztampowym interpretacjom filmów. Zapraszam

Czy zna ktos linka z torrentem z ktorego mozna sciagnoac film Osaczeni???bardzo mi na nim zalezy.....Jesli tak to niech poda z gory dzieki PZDR

Wie ktoś z was może, w którym filmie po raz pierwszy ktoś został zabity? Jakie było pierwsze morderstwo na ekranie?
Z góry dzieki za pomoc :)
Pozdrawiam Szymek

Cyfry w tytułach filmów oraz jako motywy przewodnie...
Które z nich mają dla Was największe znaczenie...
Jakim liczbom potraficie przypisać filmy?
7 - jak "Siedem lat w Tybecie", "Se7en" czyli moje ulubione filmy z Pitt'em

Kurcze nie miałem szczęscia zobaczyć wielu filmów z tego gatunku :( a jestem bardzo ciekawy jaki można uznać za "klasyk". W tematyce wampirów myśle, że na miano klasyka zasługuje "wywiad z wampirem" a wilkołaki??

Sin City jest wielkim dziełem współczesnej kinematografi - odjazd w czerwonych trampkach !!!! jest to film nie dla każdego , napewno nie dla wymoczków lubiących telewizyjne nowele i familiade !!!!

Tak sobie próbuje, bo nie wiem dlaczego, ale jakoś moje tematy nie pojawiają się!!!!!!!!!

Niech ktoś o dobrym sercu, poleci mi jakieś dobre komedie na lato - nie wazne stare czy nowe, wazne by nie byly to znane hity tylko cos dobrego a wcale nie tak znanego, moga byc komedie romatyczne i kryminalne i inne ( tylko nic w stylu 'Straszny film', tak żeby było smiesznie, wakacyjnie, luźno i wszystko z pewnym...

Podpowiedzcie mi, proszę jakiś dobry, klimatyczny (coś w stylu filmu np. "Dziewiąte wrota") horror albo thriller. Coś trzymającego widza w napięciu :) W Filmwebie nie ma sortowania wg oddanych głosów w danej kategorii więc trudno mi wybrać coś dla siebie.

Dziękuję i pozdrawiam

Dexter

lubie oglądać filmy,ale lubie też czytać książki,a jeszcze lepiej jak coś przeczytam zachęcony filmową adaptacją i... albo jast ok alba jest ku....ko daleko od ok. Jakie jest wasze zdanie o tym ?
np. Skazani na Shawshank jest zaj....cie ok ale już Park Jurajski nie