Witam. Chciałbym Was moi mili zachęcić do odwiedzenia niedawno powstałej strony http://filmozofia.of.pl Jest ona poświęcona filozofii w kinie, różnym niesztampowym interpretacjom filmów. Zapraszam
Czy zna ktos linka z torrentem z ktorego mozna sciagnoac film Osaczeni???bardzo mi na nim zalezy.....Jesli tak to niech poda z gory dzieki PZDR
Wie ktoś z was może, w którym filmie po raz pierwszy ktoś został zabity? Jakie było pierwsze morderstwo na ekranie?
Z góry dzieki za pomoc :)
Pozdrawiam Szymek
Cyfry w tytułach filmów oraz jako motywy przewodnie...
Które z nich mają dla Was największe znaczenie...
Jakim liczbom potraficie przypisać filmy?
7 - jak "Siedem lat w Tybecie", "Se7en" czyli moje ulubione filmy z Pitt'em
Kurcze nie miałem szczęscia zobaczyć wielu filmów z tego gatunku :( a jestem bardzo ciekawy jaki można uznać za "klasyk". W tematyce wampirów myśle, że na miano klasyka zasługuje "wywiad z wampirem" a wilkołaki??
Sin City jest wielkim dziełem współczesnej kinematografi - odjazd w czerwonych trampkach !!!! jest to film nie dla każdego , napewno nie dla wymoczków lubiących telewizyjne nowele i familiade !!!!
Niech ktoś o dobrym sercu, poleci mi jakieś dobre komedie na lato - nie wazne stare czy nowe, wazne by nie byly to znane hity tylko cos dobrego a wcale nie tak znanego, moga byc komedie romatyczne i kryminalne i inne ( tylko nic w stylu 'Straszny film', tak żeby było smiesznie, wakacyjnie, luźno i wszystko z pewnym...
Podpowiedzcie mi, proszę jakiś dobry, klimatyczny (coś w stylu filmu np. "Dziewiąte wrota") horror albo thriller. Coś trzymającego widza w napięciu :) W Filmwebie nie ma sortowania wg oddanych głosów w danej kategorii więc trudno mi wybrać coś dla siebie.
Dziękuję i pozdrawiam
Dexter