Jak informowaliśmy w minionym tygodniu, nadal intensywnie pracujemy nad rozwojem nowego profilu użytkownika. Dziś prezentujemy Wam kilka nowości, które wprowadziliśmy.
Na liście „chcę zobaczyć” pojawiła się zakładka z filmami, które mają zaplanowaną emisję w telewizji. Dzięki niej możecie zobaczyć, które z interesujących Was produkcji będą emitowane w danym dniu. W obrębie każdego dnia możecie posortować tytuły po godzinie emisji lub stopniu, w jakim chcecie je zobaczyć. Obecnie uwzględniane są wszystkie kanały, które znajdują się w naszym programie, wkrótce dodana zostanie możliwość włączenia wyświetlania emisji tylko z Waszych ulubionych kanałów.
Na listach ocen oraz „chcę zobaczyć” została dodana opcja przełączenia widoku do uproszczonej wersji, dzięki której więcej elementów mieści się na ekranie. Widok wybrany przez Was zostanie zapamiętany.
Wiele nowości pojawiło się na liście znajomych:
- dodana została możliwość sortowania znajomych po guście;
- na listach innych użytkowników pojawiła się zakładka z listą wspólnych znajomych;
- dodane zostało oznaczenie przy użytkownika, którzy są obecnie online. Lada moment oznaczenie to pojawi się także na głównej stronie profilu.
Na stronie "o mnie" pojawiła się informacja o liczbie posiadanych punktów.
Zachęcamy Was do dzielenia się opiniami na temat wprowadzonych nowości i nadsyłania swoich propozycji. Już wkrótce poinformujemy Was o dalszych postępach prac.
A możecie w końcu dodać też kanał "Super Polsat" do programu telewizyjnego? Kanał już od półtora roku dostępny jest w cyfrowej telewizji naziemnej i emitują tam seriale oraz filmy, więc wielu użytkowników ucieszyłoby się z jego obecności - w tym ja, bo od ponad roku muszę korzystać z dwóch stron z programem tv.
Serio mówisz czy się zbijasz, pytam, bo nigdy nie używałem tej funkcji, nie oglądam TV, chyba, że 1z10 i różową landrynkę.
Serio jak dla mnie chyba jedna z lepszych "nowych" zmian. Ja tak zawsze filmy wybierałam do oglądania, zresztą wiesz, że ja bardziej telewizyjna jestem. I wcześniej było fajnie ale trzeba było przelecieć całą listę filmów zaznaczonych do obejrzenia przy ponad 2000 tys chwile zajmuję a teraz bach bach i są tylko te emitowane i dwa w kolejności emisji - więc jak dla mnie duży plus!
Przecież ta opcja już była, tylko wyświetlała się kiedyś w powiadomieniach. Z dwa lata temu ją zabrali a teraz przywrócili.
Ja od roku jestem tutaj na bieżąco, no chyba ciutkę dłużej więc nie wiem czy była czy też nie. A szczerze na powiadomienia mało kiedy zwracam uwagę:-P
Skoro macie w dupie to, że ludzie chcą powrotu starych profili, to chociaż postarajcie się nad nowymi. Z przyzwoitości.
1. Uproszczony widok powinien znaleźć się też w zakładkach Aktywność i O mnie.
2. Dalej mam w ocenionych datę 1970 rok, mimo że jak kliknę na film, to jest 2016.
3. Dodajcie możliwość zamieszczania zdjęć własnych do obrazu w tle, nie tylko z bazy FW.
4. Data w "Aktywności" nadal nie zgadza się z datą obejrzenia filmu.
5. Wciśnijcie gdzieś ulubionych ludzi kina. Wielu ludzi nie ocenia ról aktorskich, tylko wyróżnionym daje serduszka.
Może to jakoś przełkniemy, jak posłuchacie sugestii. Może.
LukaszJarosz25 Punkt 5. dokładnie tak. Nie można obejrzeć wszystkich ulubionych ludzi kina ani swojej oceny za całokształt profesji. To mnie w nowych profilach wkurza najbardziej.
A teraz jest filtr i jest wszystko razem, bo- TYM DYM DYMM.... Możesz to wyfiltrować! Aż tak bardzo to skomplikowane?
Nie rozwija mi się lista znajomych na urządzeniach innych niż to, gdzie mam windows 10. Na widnows xp, nie widzę dodatkowo ludzi online, w ogóle. Nie wiem, czy to wina moich urządzeń, systemu, czy może przeglądarek? Czy może po tych zmianach, czegoś jednak nie dopatrzono...
1/Wg mnie zakładka 'aktywność' powinna mieć możliwość wyłączania (na życzenie) lub powinna być umieszczona po zakładce 'o mnie'.
Nie mam ochoty pokazywać ludziom zmian tła lub wyników quizów, które robi się dla zabawy. To trochę taki śmietnik, a wyrzucony jest na pierwszą stronę profilu. Nie mam też ochoty oglądać tego, u innych użytkowników, a na pewno nie w pierwszej kolejności.
2/ Komentarze i oceny filmów, powinny znajdować się konsekwentnie na dole lub na górze plakatu, w każdej zakładce.
Obecnie, w każdej zakładce są w innym miejscu. Daje to poczucie chaosu i jest zwyczajnie niefunkcjonalne.
Ja wrzucałabym je, w każdej zakładce pod filmem. Tak, zdaje się było poprzednio i było to bardzo logiczne. Najpierw interesuje mnie film, później ocena znajomego, a na końcu jego komentarz.
3/ Czy naprawdę warto upierać się przy tych wielkich plakatach?
4/ Współczuję ludziom, którzy mają kilkuset znajomych i chcą utrzymywać kontakt z kimś z środka listy. Ja mam ich sześćdziesięciu i przewijanie tej listy, to prawdziwa udręka. Czy naprawdę nie da się tego zmniejszyć? Wg mnie sortowanie powinno też być alfabetyczne. Tak jak ma to miejsce, w każdym znanym mi systemie.
Przywróćcie listę ulubionych ludzi kina ze wszystkimi ocenionymi osobami. O powrocie wcześniejszego widoku profilu możemy pewnie tylko pomarzyć?
Nie przywrócą. Oszczędzają na programistach i grafikach. To może się wydawać i śmieszne i tragiczne, ale oni po prostu nie potrafią tego zrobić!!! Poważnie!!! Słaby zespół mają i nie są w stanie tego opanować. Może letnia rekrutacja coś zmieni, ale chyba powinni podnieść wynagrodzenia...
Proszę o listę ulubionych ludzi kina. Myślę, że mało kogo obchodzi ocenianie każdej roli z osobna a takie top aktorek/aktorów to była jednak niezła kolekcja.
Czy kiedykolwiek pomoc techniczna Filmwebu odpowiada? Od czasu zmian w profilu nie mogę przeglądać ocen na swoim profilu (natomiast znajomi mogą przeglądać moje oceny).
Oni są jak Bóg albo kosmici, nie ingerują w to co tu się dzieje. Powiedz mi czy ty rozmawiasz z mrówkąXD
Nigdy. Tu support nie istnieje.
W odróżnieniu od: http://www.filmweb.pl/user/Marac/blog/583031-Filmweb+%5B1+10%5D
Marc nawet już myślałem o przenosinach tylko ocen było żal :) Jak skrypt zacznie działać pewnie skorzystam. Dzięki.