Witam szukam tytułu filmu emitowanego parę lat temu w Tvp, opowiadający o piece niepełnosprawnego nad niepełnosprawnym kolegą. Kojazy ktoś?
J.w
Mamy teraz zalew nostalgii i ciekawi mnie czy stacja telewizyjna emitująca tylko produkcje z lat 80-tych istnieje, jeśli tak to jak się nazywa. Dzięki :-)
Ciężko cokolwiek tutaj znaleźć, Chciałbym się dowiedzieć jakie ksiązki/filmy powinien znać każdy Polak, Ponadto szukam ciekawych książek które rozwijają myślenie u człowieka i dostarczają dużo wiedzy (nie chodzi o podręczniki) Przykładem takiej ksiązki może być Świat Zofii w której w ciekawy sposób poznajemy podstawy...
więcej
Witam, szukam serialu z którego pochodzi to zdjęcie:
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10352594_802255036484072 _1005263751875586350_n.jpg?oh=457ef671e2bd4a9258aaca017c002db2&oe=55B44E62
Pamiętam, że ten serial leciał na tvp1 co sobota ( przez krótki okres czasu)
Serial to było poplątanie świata baśni ze światem ludzi, były chyba wilkołaki i inne typowe dla tego gatunku postaci. Wszystko kręciło się wokół dziewczyny która była dla nich ważna
Szukam odcinka serialu Doctor who kiedy dowiadujemy się o tym ze Doctor uwięzil wszystkich władców czasu. Nie pamiętam żebym go oglądał a w późniejszych odcinkach jest o tym wzmianka. Musiałem go przez przypadek ominąć. Proszę o odpowiedź :-)
Serial w którym główny bohater (albo postać drugoplanowa ale nie epizodyczna), który używa noży czy mieczy lub sztuk walki ale nie "Arrow" ani żadne pseudohistoryczne typu "Spartacus". Czasy współczesne :)
Będę wdzięczny za pomoc jeśli komuś coś przychodzi do głowy :)
jak w tytule - kiedys dawno dawno go ogladalam - kobieta tyle co sie rozwiodla i z dziecmi przeprowadzila sie na wyspe, na ktora mozna dostac sie tylko mostem, z tego co pamietam. O ile sobie dobrze przypominam serial australijski albo z Nw Zelandii. Albo rzecz tam sie dzieje. W kazdym razie ona zakochuje sie pozniej w...
więcejNie mogę przypomnieć sobie tytułu bajki z dzieciństwa. Z tego co pamiętam, główna bohaterka miała na imię Salili (mogę się mylić). Miała dwie przyjaciółki. Jedna z przyjaciółek miała trzech łysych, młodszych braci ze skośnymi oczami. Druga miała ciemne włosy. Ona sama opiekowała się młodszą dziewczynką i chłopcem. Gdy...
więcej