Amanda KnoxI

Amanda Marie Knox

6,9
34 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Amanda Knox

Życzę jej, żeby ten cały syf w jej życiu się skończył. Nie wierzę w winnej tak ładnej dziewczyny. Gdyby
była brzydsza, to bym to olał. A tak obserwuję sprawę o wielu lat. Od razu mi się spodobała. Mam
nawet jej plakat, ale tylko w formacie A4. Wydaj się taka naturalna, bez żadnych dodatków. Mam
nadzieję, że Amerykanie nie oddadzą jej do Włoch. Podstawy prawne teoretycznie są, ale
ekstradycja dotyczyłaby sprawy wielokrotnie poddawanej w wątpliwość. Pamiętam, jak było z
Edwardem Mazurem. Polacy tylko się ośmieszyli, mimo że papiery na niego były.

Amanda i tak ma schrzanione całe życie. Będzie zawsze żyła ze świadomością, że każdy śledzi jej
krok.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
lyndal_filmaniak

Przepraszam, ale sąd ją uniewinnił. Sytuacja jest zawsze taka, jak ostatni wyrok (mam na myśli decyzję sądu aplikacyjnego), lecz Włosi puszczając ją kilka lat temu dali wyraźnie do zrozumienia, że jest niewinna. Decyzja sądu apelacyjnego to tylko prawo do ekstradycji, a Amerykanie jej nie oddadzą. Mnie się dziewczyna podoba.

najwyższy sąd uznał ja winną, uchylił wynik sądu apelacyjnego

użytkownik usunięty
lyndal_filmaniak

Odwrotnie. To sąd apelacyjny zakwestionował wyrok sądu najwyższego. Śliczna ta Amanda. Jeśli jest niewinna, to czas najwyższy, aby dano jej spokój. Zbliża się do trzydziestki. Te procesy przypominają polskie sądy.

użytkownik usunięty

Gdyby decyzje o wyrokach podejmowano na podstawie wygladu przestepcow, to pewnie 1/4 wychodzilaby na wolnosc... Jest ladna, jest ponoc bardzo inteligentna, czy to jednak maja byc okolicznosci swiadczace o jej niwinnosci...? O.o Czesto w historii sie zdarzalo, ze nawet seryjnymi mordercami byli ludzie, ktorych nikt by nawet nie podejrzewal o takie czyny, przystojni, inteligentni, mili, obyci towarzysko, idealni sasiedzi, itp. Nie kazdy ma moerderstwo i patologie wypisana na twarzy... http://www.ranker.com/list/hottest-women-ever-accused-of-murder/greg

użytkownik usunięty

No wiesz. Rozumiem, ze jesteś w stosunku do niej nieprzychylny. Ja zauważam dwie rzeczy: Amanda jest śliczna i eteryczna, co bardzo jej pomogło w całej sprawie. Dzięki jej urodzie media zwróciły na sprawę większą uwagę. Druga rzecz: Amanda jest amerykanką, a prawo anglosaskie, które jest chyba najlepsze na świecie (jego struktura oraz system egzekucji - masz duże praw i możliwości obrony, w przeciwieństwie do europejskiego), nie lubi bratać się z europejskim systemie prawnym, który lubi na długo wsadzać, a potem osądzać, z rożnym zresztą skutkiem.

Summa summarum, Amerykanie nie oddadzą swojego obywatela wiedząc, że cztery dotychczasowe rozprawy we Włoszech miały sprzeczne wyroki. W USA to wystarczy do... uniewinnienia. W głupiej UE to z kolei podstawa do trzymania w pierdlu aż po grób. Choćby sprawa Tyrankiewicza. Moim zdaniem gościa czas wypuścić nie bacząc na konsekwencje. UE lubi łamać ustanowione przez siebie prawo.

Przyznam szczerze, że gdyby Amanda Knox znalazła się w grupie kobiet o bardziej egzotycznej urodzie, bardziej aktorskich buziach i figurach, to jednak ona przykułaby moją uwagę.

użytkownik usunięty

Poza tym dziwię się zawziętości opinii publicznej. W końcu nie znamy zbyt wielu faktów, nie mamy dostępu do akt procesowych, itd. Zdumiewa mnie, że przez tyle lat ten Włoch, jej była sympatia, oraz sama piękności ty moja, znaczy się Amanda, zeznawali i w ich zeznaniach zawsze znajdywano jakieś cięcia, zadry, ale na ich podstawie ostatecznie wydawano sprzeczne wyroki. Zawsze dominować powinna zasada domniemanej niewinności.

Reasumując, gdyby dowody były niezbite, to dawno śledczy w Italii wykazaliby to na podstawie zeznań. Tymczasem jest inaczej. Dowody DNA to jedna wielkie łajno. Skoro mieli ze sobą bliski kontakt, być może nawet seksualny, to DNA może być wszędzie.

Przede wszystkim mam nadzieję, że starania o ekstradycję będą nieskuteczne. Tak się godzi. Nie po to kraje mają autonomię, aby się jej wypierać w sprawach, dla których autonomia istnieje.

użytkownik usunięty

Obejrzałem z nią kilka wywiadów. Boże, ona jest taka słodka, taka delikatna. Moim zdaniem nie mogła zrobić czegoś tak strasznego. Jest zbyt śliczna. Zgrałem sobie wszystkie filmiki z nią z YT.

Nie ma to jak oceniać czy ktoś jest winny po wyglądzie. Puknijcie się w głowę

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Ładna i o specyficznym usposobieniu, ale nie ma to związku z tym, że nie wydaje się morderczynią (w mojej opinii). Poza tym ta wersja historii się nie klei, a w śledztwie popełniono wiele błędów. Zachowywała się niepoważnie i niestosownie do sytuacji? Była zakochaną, zaćpaną gówniarą :P To chyba nic dziwnego. Wyrwała się z domu i próbowała nowych rzeczy - narkotyki, seks, itd. Jak wiele osób w podobnym wieku. Kłóciła się z zamordowaną koleżanką? Współlokatorki się kłócą, ale nieumyte naczynia to nie powód do morderstwa... Czy mam 100% pewności? Oczywiście, że nie. Uzasadnione wątpliwości mają tu jednak zastosowanie. Gdybym była przysięgłą, głosowałabym za uniewinnieniem.