Amanda KnoxI

Amanda Marie Knox

6,9
34 oceny występów osoby
powrót do forum osoby Amanda Knox

Kiedy w 2007 pojawiły się pierwsze przypuszczenia, że mogła zamordowac wspollokatorke, okrzyknieto ja kimś na miarę Mansona. Rzecz w tym, że prawdopodobnie stała się ofiarą niedbalego śledztwa, którego przebieg zakwestionował jej winę.
Muszę powiedzieć, że byłem wielkim fanem jej urody. Czar prysl po obejrzeniu dokumentu Netflixa z 2006 roku. Czas nie jest dla niej zbyt łaskawy.
Z pewnością jej historia jest tematem na serial pokroju Making A Murderer lub American Crime Story.

nieodwracalne

Ja wierzę w jej winę, tym bardziej po obejrzeniu dokumentu na netflixie. Pomimo tego, że dokument był stronniczy i ewidentnie próbował ją wybielić mi wystarczyły jej wypowiedzi, żeby dojść do wniosku, że zabiła tę dziewczynę. A zamiast niej poszedł siedzieć czarny facet, bo o ładną amerykankę wszyscy się zatroszczyli, a jego mieli gdzieś.

Candy_Perfume_Girl

Osobiście mam skłonności do niewiary w jej winę. Zaskakuje mnie skala histerycznej nagonki od początku wszystkich zaangażowanych (prasa, policja, tv) Ta ciągła presja musiała jej nieźle w głowie namieszać. Jestem przed obejrzeniem filmu na netflixie. Najbardziej uderzyło mnie, że za dowód „bestialstwa” tej pary uznano jej zdjęcie z jakiegoś muzeum broni, gdy śmiejąc się celuje z ciężkiego karabinu maszynowego Maxim. Oraz jego w helloweenowym stroju zombie. Ja celowałem kiedyś i z karabinu ppanc i z działa przeciwlotniczego. Też się śmiałem. To dowód, że jestem bestią? Dojmujące jest wrażenie, że wszystkim, łącznie z samą Amandą ulżyłoby, gdyby była winna. Tak bardzo im na tym zależy. To budzi moją nieufność.