Andrzej Sapkowski

9,1
884 oceny scenariuszy
powrót do forum osoby Andrzej Sapkowski

Kto według Was najlepiej nadawałby się na rolę Reynevena z trylogii husyckiej?
Ja stawiam na Piotra Ligienzę

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
0wner2

Łahaha, dziecko, błagam - zaproś brata, albo siostrę przed monitor, a sam wyjdź na podwórko i pobaw się z kolegami, oczywiście jeśli takowych posiadasz.

Alex43

Nie pyskuj.

Alex43

"Pop to prawdziwa muzyka nie to co darcie mordy jakiejś bandy długowłosych brudów". Ty tak na serio czy to ironia?

Sanderus

A jak myślisz ? Długowłose ćpuny, które nie przekraczają 27 lat są wzorem naśladowań młodych ludzi... co się dzieje z tym światem ! 12 latki gwałcą koleżankę(co prawda w Radomiu, ale jednak!) 10 latki sięgają po alkohol, to wszystko winna mediów, w których promuje się miedzy innymi wspomnianych "długowłosych" zamiast takiego Aleksandra Galicza, czy Włodzimierza Wysockiego !

Alex43

Dalszą rozmowę uważam za zbędną.

użytkownik usunięty
lukator

Johny Deep

lukator

Dorociński, tylko że lata lecą...;)

lukator

Nikt. Ja nie chcę, żeby znów ekranizowano Sapkowskiego. Jeśli to będzie polskie, to będzie złe. Jeśli będzie amerykańskie, to angielski język jakoś mi nie pasuje do średniowiecznej Polski, Czech itd..

Lahcim7106

I tu się z Tobą zgadzam. No chyba że weźmie się za to Mel Gibson.

Lahcim7106

Bo ja wiem, Mel Gibson z tego co się orientuję przymierzał się do filmu o Sobieskim. Sabaton też śpiewa o polskiej historii, więc nie musi być tak źle. Ale to prawda, że jeśli za ekranizację trylogii husyckiej wzięli by się Polacy, to najpewniej wyjdzie z tego jedna wielka kicha. Bo jakkolwiek taki Hoffman popisał się z "Potopem", "Panem Wołodyjowskim", a nawet - niech stracę - "Ogniem i mieczem", to już "Stara baśń" czy "Bitwa warszawska" urągają jego wcześniejszym dokonaniom.
Mówię o Hoffmanie, bo któż inny miałby zająć się trylogią husycką? Majster od "Wiedźmina"? Wajda? Już nie mamy dobrych reżyserów. Bo wątpię aby Smażowski wziął się za Sapka.
A swoją drogą, w polskiej roli Reynevana widzę... eee... yyy... ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę ;D

lukator

najlepiej niech to zostawią bo wyjdzie 2 wiedźmin z tego a tego bym nie chciał Zebrowski aktor jednej miny

lukator

Po ponownej lekturze:
reżyseria- Petr Zelenka
Reyneven - Piotr Ligięza albo Mikołaj Roznerski
Szarlej - Tomasz Karolak
Samson Miodek - Michał Piela (mimo wszystko)
Urban Horn - Andrzej Chyra
Tybald Raabe - Paweł Królikowski
Jutta - Marta Nieradkiewicz
Elencza - Anna Cieślak
Riksa - Julia Wyszyńska
biskup Konrad - Jan Frycz
Zbigniew Oleśnicki - Andrzej Grabowski
Wojciech Jastrzębiec - Janusz Gajos
Grzegorz Hejncze - Marcin Dorociński
Łukasz Bożyczko - Marcin Bosak
Birkart Grellenort - Bartosz Gelner
Prokop Goły - Jiří Macháček
Neplach - Ivan Trojan
Biedrzych ze Straznicy - Jakub Gierszał
kanonik Otto Bees - Michał Żebrowski
Dzierżka - Grażyna Wolszczak
Marketa - Magdalena Wałach
Jan Ziębicki - Bartłomiej Świderski
Adela von Stercza - Emilia Komarnicka

lukator

No i Zawisza Czarny: Krzysztof Majchrzak

szambelans_brother

Niezwykle błyskotliwy, inteligentny i konstruktywnie krytyczny komentarz.