W czasach kiedy rynek muzyczny skomercjalizował się całkowicie , półki sklepowe zalała chała , a dobry rock wyginął jak wyginęły dinozaury , pojawili się ONI ! Objawienie na skalę wszechświata , mistrzowie ciężkich brzmień i pięknych ballad ... po prostu Tokio Hotel.
Ich skład to :
Perkusja - Gustav ( dudniące ramię ) Schäfer
Bas - Georg Listing zwany "sześciopalcym kojotem"
Gitara - nieślubny syn Jimiego Hendrixa Tom Kaulitz
Wokal - Wielki Ajatollah rock and rolla Bill Kaulitz
Ich fenomenalne brzmienie i zabójcze riffy doprowadzają do ekstazy a wokal billa niiczym trąby jerychońskie burzy dotychczasową stagnację wśród skomercjalizowanych wytwórni serwujących nam chłam zamiast prawdziwe "tru roka ". Zaprawdę powiadam wam ich chwała nie przeminie nigdy a splendor trwać będzie przez wieki. Bo objawienia takiego jakiego doświadczycie w twórczości tych mistrzów rocka nie znajdziecie nigdzie. Amen
Jezu! Gość robi sobie żarty, a wy na serio to bierzecie. Hehe, też uwielbiam Tokio Hotel. Te wspaniałe riffy, przypominają stare dobre Black Sabbath, a skali głosu Billa dorównuje tylko głos samego Axla Rose'a z Guns n' Roses. Genialne teksty i kompozycje. Po prostu Miodzio.
BILL NA PREZYDENTA ZAMIAST KACZYŃSKIEGO.!
Z TAKĄ PREZENCJĄ DOSTANIEMY WSZYSTKO! NIKT NIE OŚMIELI SIĘ NAM ODMÓWIĆ, BO OSKARŻYMY ICH O HOMOFOBIĘ (i może wygramy Miss Uiversum i Miss World?)
Omg kobieto wez sie kruwa lecz jak neiwiesz co to Rock on nie spiewa rocka (rock to DM,Deep Purple,U2 itp )on probuje go spiewac ale wyglada to na pop a nie na rock ;/zreszta jest pojebany zal mi takich ludzi.
PS.Jaki on odniósł sukces ? Ze wszystkie paszczury sie w nim kochają ;/
Najlepsze jest to że umalowany chłopiec zarobił już majątek :/ A polskie gwiazdy prawdziwego rocka przez wiele lat sie męczyły żeby tylu pieniędzy sie dorobić:/ I ten spedalony chłoptaś już sie ułożył na całe życie,tylko chyba będzie musiał gdzieś na bezludnej wyspie mieszkać...
zajebisty tekst:D dawno się tak nie uśmiałem, czekamy na recenzję innych objawień, nie tylko rocka:Dpzdr
No no no!:) W kolejce czekają jeszcze przecież: Doda, Mandaryna, Ich Troje, Frytka, Britnejowa Spirs, czy niezawodna Paris-Lafirynda-Hilton :P
Do dzieła Sześcian!:)
Słuchajcie tego - koleś, który wychwala Tokio Hotel nazywa EminEma szmatą - ale brechtam z niego ;D;D
TAK, TAK, TAK! :)
Zgdzam się szczególnie z "mistrzostwem ciężkich brzmień i pięknych ballad" :) W dzisiejszych czasach tylko TH jest ratunkiem dla obumierającego rocka- co tam jakieś stare nędzne U2, The Doors czy DM przecież to stare piosneczki dobre na wiejskie potańcówki. Trzeba otwierać się na powiewy świerzości które aplikują muzyce takie wspaniałe zespoły jak TH- przecież to początek nowej drogi- nie czujecie tego? Kto w obliczu takiej uświetnionej muzyki jaką tworzy TH chce słuchać jakiegoś beznadziejnego i niemodnego TRStones czy Hendrixa? ---> nikt normalny
------------------------------------------------------------------------
Chryste, za ten post powinnam iść do piekła- i to od razu.
Boże(i wszyscy obywatele) wybaczcie mi
Uważam, że ten kto lubi tokio hotel powinien się leczy. To co oni grają wogóle nie powinno nazywać się muzyką, bo to obraza dla prawdziwych zespołów takich jak Green Day czy Rammstein.
Margarethe pisała chyba z ironią, choć może się mylę (?).
A początkowy post to taka sobie prowokacja, a mimo to tylu kretynów dało się na nią nabrać. W zasadzie to tłumaczy niski poziom wyników gimnazjalnych w mojej szkole. Kilkanaście punktów można dostać za czytanie między wierszami, a to jak widać, ciężka sprawa. W zasadzie jednak nic dziwnego, skoro większośc dzieciaków z zacięciem czyta jedynie sms-y.
psychiczny jesteś?
tak się, ludzie, zaangażowaliście w walkę z th, że ironii już nawet nie wyczuwacie. szkoda.
Jeśli to do mnie to wam powiem że aż krew się we mnie zagotowała bo ja nie wiem jak można wyzywać podwaliny współczesnej muzyki!!!
Ja lubię Tokio Hotel. Mają fajną muzę. Ich debiuy osiągnął wielki sukces- nie wiem czemu, bo Bill wył jak nie powiem co. Ale nawet Bill musiał kiedyś dotać mutacji;-), więc ich nowa płytka jest naprawdę fajna.