Zastanawia mnie dlaczego Brit została okrzyknieta Księzniczka Popu?
Moze to przez jej bardzo popowe piosenki, może to przez jej słodki cukierkowy look?
można sie nad tym dłuuugo zastanawiać.
Dziwne jest to, że owa "księżniczka" nagrode Grammy(poniekąd muzyczny Oscar) dostała za piosenke Toxic dopiero w 2005 roku.
Natomiast takie gwiazdy jak Alicia Keys, Beyonce czy Christina Aguilera zdobyły je już na początku swojej kariery.
W latak kiedy kariera Brit kwitła ameryka potrzebowała słodkich młodych gwiazdek.
Była taka moda. Christina zerwała z wizerunkiem cukierkowej nastolatki i w tym momencie ameryka przestała się nią interesować, co nie przeszkodziło jej w zdobyciu grammy z piosenke Beautiful.
Wg mnie nie ogłoszona jej Księżniczka popu tylko ze względu na jej głos.
Jest wiele piosenkarek, których głos jest o niebo lepszy od głosu Britney.
Osobiście patrząc teraz na Britney jest ona dla mnie tylko komercyjna gwiazdką.
Jej piosenki sa nudne, a na teledyski nie można patrzeć.
na siłę chce się pozbyc plakietki upadłej Kiężniczki..
zaczynając od reklamowania lizaków i herbatek, a koncząc na jeansach Hilfingera.
Nawet jej matka zamieniła ją w maszyne do pieniedzy...
''Zastanawia mnie dlaczego Brit została okrzyknieta Księzniczka Popu?
Moze to przez jej bardzo popowe piosenki, może to przez jej słodki cukierkowy look?
można sie nad tym dłuuugo zastanawiać.''
Tutaj Odpowiedź Jest Prosta I Nie Ma Się Nad Czym Zastanawiać.
Britney Jest Księżniczką Popu,Gdyż Jest Najbardziej Popularna W Środowisku Artystek Tego Typu.A Dlaczego?Po Prostu Tak Jest I Koniec,Trzeba Się Z Tym Pogodzić,A Nie Szukać Na Siłę Przyczyn.
''Dziwne jest to, że owa "księżniczka" nagrode Grammy(poniekąd muzyczny Oscar) dostała za piosenke Toxic dopiero w 2005 roku.''
Potencjalny Odbiorca Nie Zwraca Uwagi Na Żadne Nagrody.Nie Trzeba Zdobywać Nagród Aby Zyskać Popularność I Miano Księżniczki Pop.W ogóle Te Całe Nagrody,Zostawię Bez Komentarza.
''
Jest wiele piosenkarek, których głos jest o niebo lepszy od głosu Britney.''
Głos w przypadku Britney nie ma tutaj nic do znaczenia.Ja Jestem Zwolennikiem Gwiazd Które Faktycznie Potrafią Śpiewać,Ale Britney Nadrabia Tą Nieumiejętność Dobrym Show I Innymi Czynnikami,Których Nie Mam Ochoty Teraz Wymieniać.
''Osobiście patrząc teraz na Britney jest ona dla mnie tylko komercyjna gwiazdką.''
Nie rozumiem co chciałaś przez to powiedzieć.Komercyjna Gwiazdka?To Raczej Określenie Pasujące Do Paris Hilton.A Komercja,Która Gwiazda Na Tym Dobrze Nie Wychodzi?Komercja Jest Potrzebna Żeby Zarabiać Pieniądze I Zgarniać Popularność.To Już Zależy Od Speców Od Marketingu Jak Kogo Wypromują.Chyba Że Mówisz O Komercji Typu ''Wciśnięcia Jej Na Siłę Gdzie Się Da'',To Zwracam Honor.Ale Tak Czy Owak,Jak Już Wcześniej Zostało Przeze Mnie Wspomniane,To Jest Potrzebne.
''Jej piosenki sa nudne, a na teledyski nie można patrzeć.''
Ty chyba nie widzisz co piszesz!Ja Rozumiem Że Jesteś Sfrustrowana Faktem Że Britney Jest Popularniejsza Od Christiny,Ale Bez Przesady,Piosenki Są Rytmiczne I Wpadają W Ucho,A Teledyski?Można Je Oglądać Godzinami I Tak Się Nie Nudzą.
''na siłę chce się pozbyc plakietki upadłej Kiężniczki..''
To Co Ma Siedzieć W Domu I Płakać?To Chyba Dobrze Że Się Podniosła Po Załamaniu Nerwowym.
''zaczynając od reklamowania lizaków i herbatek, a koncząc na jeansach Hilfingera. ''
Taki Jest Już Show-biznes,Britney Nie Była Pierwsza Ani Ostatnia Która Wystąpiła W Komercyjnych Reklamach.Nie Rozumiem Dlaczego Jej To Wypominasz.
''Nawet jej matka zamieniła ją w maszyne do pieniedzy...''
Tutaj Muszę Się Zgodzić Z Tobą,To Jest Przykre Jak Pieniądze Mogą Zrobić Z Człowieka ''Potwora''.
'Nie Trzeba Zdobywać Nagród Aby Zyskać Popularność I Miano Księżniczki Pop.W ogóle Te Całe Nagrody,Zostawię Bez Komentarza.'
Tak, ale TE całe nagrody, a raczej jedna - grammy, świadczy w jakims stopniu o tym jakim dana osoba jest muzykiem. Bo nie liczy się tu popularność czy ilość sprzedanych płyt, ale przeciez i tak sa nic nie warte, tak samo jak oscary.
'Ja Jestem Zwolennikiem Gwiazd Które Faktycznie Potrafią Śpiewać,Ale Britney Nadrabia Tą Nieumiejętność Dobrym Show'
ja też, i jeśli oglądam koncert (np. na dvd) to chce ogladac koncert, a nie kolejny teledysk. Co to za show kiedy 'gwiazda' nie moze się obejść bez tony scenografii i zbednych dziwactw, które tak naprawde bardziej przyciagaja uwage? show jest wtedy gdy artysta wychodzi na scene i powla wszytkich muzyką, kiedy ogladając to, przechodza ciarki po plecach. A to wszytko bez zbednych w/w elementów. to jest show.
'Chyba Że Mówisz O Komercji Typu ''Wciśnięcia Jej Na Siłę Gdzie Się Da'',To Zwracam Honor.'
tak, o to mi chodzi.
'Ty chyba nie widzisz co piszesz!Ja Rozumiem Że Jesteś Sfrustrowana Faktem Że Britney Jest Popularniejsza Od Christiny,Ale Bez Przesady,Piosenki Są Rytmiczne I Wpadają W Ucho,A Teledyski?Można Je Oglądać Godzinami I Tak Się Nie Nudzą.'
Otóż, ja nie jestem (jak uwaza wiekszośc fanatykow/fanow britney) sfrustrowana tym, ze Christina nie jest pop księzniczką. nie wiem czy zauwazyłes/aś, ze jej muzyka nie posuje do plakietki 'księżniczki'. Dobrym przykładem jest Back To Basics, a sample w niej wykorzystane odbiegają od muzyki pop. O tekstach już nie bede wspominac.
A co piosenek. kazda piosenka w miejszym lub wiekszym stopniu jest rytmiczna. Nie wiem jak Ty, ale ja zwracam uwage na tekst, a słuchanie kolejnej piosenki o tym samym jest nudne. A znam ciekawsze teledyski, które mozna ogladac bez konca.
'To Co Ma Siedzieć W Domu I Płakać?To Chyba Dobrze Że Się Podniosła Po Załamaniu Nerwowym.'
Nie chodzi o to, że to robi, a o to jak to robi..
Tak, ale TE całe nagrody, a raczej jedna - grammy, świadczy w jakims stopniu o tym jakim dana osoba jest muzykiem. Bo nie liczy się tu popularność czy ilość sprzedanych płyt, ale przeciez i tak sa nic nie warte, tak samo jak oscary.
Chciałbym tylko wtrącić, że to nie jedyna nagroda Brit ;)
No tak, nie jedyna, ale najwazniejsza. Tak jak w filmach są oscary tak w muzyce grammy. i obie te nagrody sa najważniejsze w swojej kategorii, a inne przy nich to pryszcz.
''Tak, ale TE całe nagrody, a raczej jedna - grammy, świadczy w jakims stopniu o tym jakim dana osoba jest muzykiem. Bo nie liczy się tu popularność czy ilość sprzedanych płyt, ale przeciez i tak sa nic nie warte, tak samo jak oscary.''
Bez Przesady Z Tymi Nagrodami.Jest Tylu Wspaniałych Artystów Którzy Stworzyli Coś Ponad Przeciętność A Nie Zostali Nagrodzeni Grammy,I To Nie Świadczy O Poziomie Ich Muzyki.
Ja Nie Patrzę Na Artystów Przez Pryzmat Ilości Zdobytych Nagród.Po Prostu Je Zdobywają Lub Nie,Co Tu Więcej Mówić.
''Co to za show kiedy 'gwiazda' nie moze się obejść bez tony scenografii i zbednych dziwactw, które tak naprawde bardziej przyciagaja uwage? show jest wtedy gdy artysta wychodzi na scene i powla wszytkich muzyką, kiedy ogladając to, przechodza ciarki po plecach. A to wszytko bez zbednych w/w elementów. to jest show.''
Fenomen Britney Polega Na Robieniu Show Przez Skomplikowane Układy Taneczne,Skąpe Stroje,Świetną Scenografię i Śpiewaniu Z Playbacku,Półplaybacku Czy Niekiedy Live.Fani Tego Oczekują Od Birt.To Jest Show Kiedy Coś Dzieje Się Na Scenie,Kiedy Nie Wiadomo Co Się Wydarzy.To Jest Show Britney Spears Który Ja Kupuje w stu procentach.
Ale Również Przyznaje Ci Racje Że Artysta Może Przekazać Emocje Poprzez Śpiew.Co Oczywiście Jest Piękne I Poruszające.Lecz To Nie Nazywa Się Show,Mylisz Pojęcia.
''tak, o to mi chodzi.''
No Dobrze,Ale To Jest Potrzebne Artyście.
''Otóż, ja nie jestem (jak uwaza wiekszośc fanatykow/fanow britney) sfrustrowana tym, ze Christina nie jest pop księzniczką.''
???Czy Ja Tak Mówię???Że Jesteś Sfrustrowana Faktem,Że Brit Jest Księżniczką Popu ? ''Britney Jest Popularniejsza Od Christiny''.Czytaj Wyraźniej!Uważam Że Jesteś Sfrustrowana Tym Faktem,Że Brit Jest Popularniejsza Od Christiny,Bo Jak Inaczej Wytłumaczyć Twój Brak Subiektywizmu.
''Dobrym przykładem jest Back To Basics, a sample w niej wykorzystane odbiegają od muzyki pop. O tekstach już nie bede wspominac.''
Back To Basics To Wg.Mnie Najlepsza Płyta Christiny.Szczególnie Uwielbiam Hurt i Right Man.Christina Powinna Iść W Tym Kierunku.Bo Ta Płyta I Wszystko Co Z Nią Związane Jest Fenomenalne.Tak Na Prawdę Dzięki Tej Płycie Przykuła Moją Uwagę,I Moje Zainteresowanie Jej Twórczością Wzrosło.Bo Czasy Beautiful i Dirty Niestety Twórczość i Wizerunek Zbyt Ciężkostrawne Jak Dla Mnie.
''Nie wiem jak Ty, ale ja zwracam uwage na tekst, a słuchanie kolejnej piosenki o tym samym jest nudne.''
Oczywiście Że Zwracam Uwagę Na Teksty Piosenek.Cieszę Się Przywilejem Biegle Porozumiewania Się W Języku angielskim,Więc Rozumiem O Czym Dany Artysta Śpiewa.Ja Obecnie Słucham Bjork,Gdzie Teksty,Muzyka i Przede wszystkim Głos Sprawiają Że Przeżywam Chiwlę Refleksji,Relaksu a nawet Wzruszeń.Ja Lubię Kiedy Artysta Wie O Czym Śpiewa I Robi To Z Wielkim Uczuciem I Emocją.
''A znam ciekawsze teledyski, które mozna ogladac bez konca.''
No I Co Mnie To Obchodzi?Znasz To Się Ciesz.Ale Nie Mów Że Teledyski Britney Są Nudne,Bo Nie Są...
''Nie chodzi o to, że to robi, a o to jak to robi..''
???Jak???W Wielkim Stylu??? To Chcesz powiedzieć?
'Fenomen Britney Polega Na Robieniu Show Przez Skomplikowane Układy Taneczne,Skąpe Stroje,Świetną Scenografię i Śpiewaniu Z Playbacku,Półplaybacku Czy Niekiedy Live.Fani Tego Oczekują Od Birt.To Jest Show Kiedy Coś Dzieje Się Na Scenie,Kiedy Nie Wiadomo Co Się Wydarzy.To Jest Show Britney Spears Który Ja Kupuje w stu procentach.
Ale Również Przyznaje Ci Racje Że Artysta Może Przekazać Emocje Poprzez Śpiew.Co Oczywiście Jest Piękne I Poruszające.Lecz To Nie Nazywa Się Show,Mylisz Pojęcia. '
Fenomen Britney polega na tym, że była pierwszą sweet teen pop star. Kreowała swój wiizerunek - dośc dlugo- na słodką dziewczynkę. A co do show: nie zgodze sie do kostiumów, wcale nie były/są skąpe. Co do tańca to się zgodzę, aczkolwiek jestem rozczarowana jej nową trasą, tańcem to już mnie nie powala. No cóż miala prawie 4 lat przerwy i w tym czasie urodziła 2-ke dzieci, więc można jej to wybaczyć. I nie myle pojęć. Te wszystkie elementy które wymieniłeś/aś nie sa niezbędne do stworzenia show. Justin(FutureSex/LoveShow) i Christina(Back To Basics Tour) pokazali, ze potrafią zrobić show, śpiewając live i tańcząc. Tylko, że oni skupiają się na tym pierwszym. I oboje zaskakują.
'???Czy Ja Tak Mówię???Że Jesteś Sfrustrowana Faktem,Że Brit Jest Księżniczką Popu ? ''Britney Jest Popularniejsza Od Christiny''.Czytaj Wyraźniej!Uważam Że Jesteś Sfrustrowana Tym Faktem,Że Brit Jest Popularniejsza Od Christiny,Bo Jak Inaczej Wytłumaczyć Twój Brak Subiektywizmu. '
Wybacz mój błąd, ale i tu sie mylisz. Sfrustrowana to ja jestem kiedy nie moge narysować prostej lini i w efekcie rysunek idzie się ....
Jestem subiektywna, bo z tego co się orietuję, subiektywizm to ocena według własnego punkty widzenia. Chyba chodziło Ci o obiektywizm?
'Bo Czasy Beautiful i Dirty Niestety Twórczość i Wizerunek Zbyt Ciężkostrawne Jak Dla Mnie.'
Dla mnie: wizerunek - owszem, ale pokazała, ze nie robi niczego pod publikę. Bo gdyby tak była, nadal byłaby słodką Christiną. A twórczośc, napewno o niebo lepsza od tej z 'Christina Aguilera' i nie jest tworzona pod publikę. No i przede wszystkim, piekne teksty piosenek.
'Oczywiście Że Zwracam Uwagę Na Teksty Piosenek. [..]'
No widzisz, i dlatego uwazam, zę piosenki Britney są nudne.
'No I Co Mnie To Obchodzi?Znasz To Się Ciesz.Ale Nie Mów Że Teledyski Britney Są Nudne,Bo Nie Są... '
A co mnie to obchodzi, że sądzisz, zę teledyski Britney nie są nudne. Ja mam swoje zdanie i bede sobie to mówiła, a to, ze tobie się to nie podoba to już Twój problem. Tak trudno zrozumiec, ze ktoś może miec inny gust? Bo tak to wygląda.
'???Jak???W Wielkim Stylu??? To Chcesz powiedzieć?'
chodził mi tu raczej o desperackie posuniecia typu występ na VMA czy ten cały House of Blues, ale mniejsza z tym. W wielkim stylu to by było gdyby np. na VMA nieoczekiwanie wystapila z nowym singlem(który wcześniej nie był puszczany w tv i radiu), odmieniona, robiąc na wszystkich wrazenie. To jest powrót w wielkim stylu.
Kwestię Show Odstawmy Na Bok,Bo Widzę Że Dyskutowanie Z Tobą Na Ten Temat Jest Bezowocne.
''Jestem subiektywna, bo z tego co się orietuję, subiektywizm to ocena według własnego punkty widzenia. Chyba chodziło Ci o obiektywizm?''
Tak,Przepraszam Za Błąd.Chodziło Mi O Obiektywizm.
''No i przede wszystkim, piekne teksty piosenek.''
Tak,Oczywiście Tekst Do Piosenki Dirty To Taki Piękny I Ambitny Tekst...
''No widzisz, i dlatego uwazam, zę piosenki Britney są nudne. ''
Dla Ciebie Tak,Bo Gustujesz W Innej Muzyce.No Ale,Piosenki Britney Nie Mają Na Celu Przekazywać Żadnych Wartości Tylko Bawić?(Niestety Nie Udało Mi Się Znaleźć Innego Stwierdzenia).No Ale Nie Są Nudne Na Miłość Boską Nie Mów tak Bo Mi Serce Pęka,Kto Się Nudzi Przy Piosenkach Britney Spears ?No Kto?Sfrustrowana Nastolatka Z Wyglądem Słonicy?Heghem!No Ja Nie Wiem!
''A co mnie to obchodzi, że sądzisz, zę teledyski Britney nie są nudne. Ja mam swoje zdanie i bede sobie to mówiła, a to, ze tobie się to nie podoba to już Twój problem. Tak trudno zrozumiec, ze ktoś może miec inny gust? Bo tak to wygląda.''
Twoja Odpowiedź Jest W Stylu Kilku Letniego Dziecka<Jesteś Głupia,Sama Jesteś Głupia>Coś W Tym Rodzaju.
Nie Potrafisz Oceniać Obiektywnie.Więc Nie Widzę Sensu Prowadzenia Z Tobą Jakiekolwiek Dyskusji.
Dobrze Miej Swoje Zdanie,Ciesz Się I Skacz Z Tego Powodu.
'Kwestię Show Odstawmy Na Bok,Bo Widzę Że Dyskutowanie Z Tobą Na Ten Temat Jest Bezowocne.'
dla mnie show powinno wygladac tak, dla Ciebie tak, jedno drugiego nie przekona, wiec masz racje - jest to bezowocne.
'Tak,Oczywiście Tekst Do Piosenki Dirty To Taki Piękny I Ambitny Tekst...'
Akurat tekst do piosenki Dirrty jest nawiązaniem do wizerunku Xtiny, mowie tu raczej o piosenkach: Fighter, The Voice Within, Beautiful, Walk Away, Infatuation, i'm Ok, Loving Me For Me czy Soar.
'Dla Ciebie Tak,Bo Gustujesz W Innej Muzyce.No Ale,Piosenki Britney Nie Mają Na Celu Przekazywać Żadnych Wartości Tylko Bawić?[..] No Kto?Sfrustrowana Nastolatka Z Wyglądem Słonicy?Heghem!No Ja Nie Wiem!'
Ale nie zakładaj, ze osoby nudzace się przy piosenkach to nastolatki z wyglądem słonicy. Bo to juz kwestia gustu.
'Nie Potrafisz Oceniać Obiektywnie.Więc Nie Widzę Sensu Prowadzenia Z Tobą Jakiekolwiek Dyskusji.
Dobrze Miej Swoje Zdanie,Ciesz Się I Skacz Z Tego Powodu.'
oceniam wg swojego gustu, nie mam zamiaru zachwycac się czymś co tak naprawde nie robi na mnie zadnego wrazenia.
Masz racje . to jasne ze Britney nie ma talentu do śpiewania. ale szoł robi a właściwie robiła świetne. była słodka i jedyna w swoim rodzaju dlatego jest był i chyba jeszcze trochę będzie na nią taki BOOM!...
Nie chce mi się czytać wszystkich poprzednich postów, więc mozliwe, że ten argument juz padł, jakkolwiek: jak oceniacie występ NA ŻYWO Christiny a występ na żywo Britney?
1:0 dla X-tiny, bo Britney NIE ŚPIEWA NA ŻYWO. Finito. X-tina jest o lata świetlne lepszą artystką niż Brit.
1.Britney Spears umie śpiewać bo jak by nie umiała to na pewno by nie była w Mickey Mouse.
2. Weź włącz sobie nawet koncert z youtube Onyx Hotel to śpiewa tam 100% live.
3.X-tina jak może być księżniczką pop-u teraz! Jak nic nie robi???
4.Christina była najlepsza z płyty Back To Basics.
I jak mi będzie ktoś tłumaczył ze Christina zajmuje się synem i odstawiła karier to wybuchnę śmiechem, ponieważ jest wiele gwiazd łącznie z Brit gdzie pogodzili dzieci z kariera.
1. No własnie w MMC spiewała i to nieźle, ale chodzi mi bardziej o jej solową karierę.. teraz to nawet Everytime śpiewa z pleja.
2. taaa..., ale 95% jej koncertów/wystepów to plej.
3. Jak to X-tina nic nie robi.. nagrywa materiał na nowa płyte, we wrzesniu pojawaija się jej nowe perfumy.. Na początku 2010 zaczynaja się zdjecia do filmuw którym ma zagrac. Wydaje się, ze nic nie robi.
Wiesz, kazda pracujaca kobieta ma prawo do urlopu macierzynskieo, a o ile się nie myle to np. Britney tez po urodzeniu synów odrazu nie wróciła do pracy..
1. też mnie to denerwuje. siedzi na tyłku i próbuje wszystkim wmówić, że śpiewa na żywo. na początku koncertu wymamrocze coś pod nosem, a na końcu zrobi to samo tylko, że pomyli miasta.
2. czy ja wiem.. na początku swojej kariery dużo śpiewała na żywo.
3. wiadomo coś na temat tego filmu już? ; )
Britney zrobiła sobie przerwę. i to dużą. tylko, że niedługo po tej przerwie zaczęły się jej szaleństwa.
wracając do moich starych wypowiedzi..ja naprawdę byłam taka głupia? teraz mogę otwarcie przyznać. jest dużo lepszych wokalistek od Spears, które są niedoceniane.
1. Ogolnie to z tego co mi wiadomo to fani narzekaja na to, ze prawie nic nie mówi.. tylko to 'What's up New York?' i pare razy krzynie 'Bitch'
2. Chyba tylko przy tych wolnych piosenkach. Bo z tego co pamiętam to przy BOMT itd głównie tańczyła.
3. "Według Variety, gwiazda zagra w nim dziewczynę z małego miasteczka, która zdobywa popularność w klubie burleskowym w Los Angeles." Zdjęcia zaczną się najprawdopodobniej w 2010. Tyle wiadomo narazie.
Jeśli dalej będzie szła w tym kierunku to wkońcu nawet fani powiedza 'Next Please'
I nie bądz dla siebie taka surowa. Broniłas swojego idola ;)
na początku swojej kariery śpiewała wszystko live. nawet te szybkie piosenki.
jakoś nie wyobrażam sobie Christiny w takim wydaniu. ;D tzn. dziewczyny z małego miasteczka.
nie wszystko, znalazły się jakies rodzynki, które były perfidnie puszczone z taśmy. Ja tam sobie jej nie wyobrazam, poprostu czekam na efekt końcowy :D
takie rodzynki na pewno były, ale i tak dużo śpiewała live. nie to co teraz w każdym bądź razie.
a dziś byłam w Rossmanie i się spsikałam perfumami Christiny. xD
Fajnie, że gadacie o tym na forum o Britney ;]
Co do tych sprzeczek powyżej to nie ma co gadać, bo i tak do niczego nie dojdziemy. A o Christinie, proszę, gadajcie u niej.
Christina Aguilera - komercha.
Britney Spears - komercha.
Obie są denne. Na takim samym poziomie, więc nie rozumiem tego zachwycania się Aguilerą czy Spears.
W gniocie zaczynasz, na gniocie skończysz. (Chodzi oczywiście o nasz kochany Disney Channel, bo jak wiemy obie panie zaczynały tam karierę).
Muzyka Aguilery i Spears to MASAKRA.
Ja obecnie jestem fanką Christina Aguilera by Christina Aguilera <3 Inspire mam w planach kupić ^^
W drogeriach ceny sa masakryczne.. 150 zł/50 ml o.O. Ja Christinę kupiłam tester na allegro za 55 zł/50 ml. Plus przesyłka, ale niedość, że dużo taniej to jeszcze tester.
Człowieku, bluźnisz. Pod względem muzyki nie sa na tym samym poziomie.
I nie porównuj dzisiejszego Disneya, z Disneyem sprzed prawie 20 lat..
Z jednej strony masz dzieciaki, które swoją popularnośc zdobywaja talentem, z drugiej masz dzieciaki, nad których talentem mozna polemizować, a które sa promowane na kazdym kroku... zaczynając od bilbordów, kończąc na majtkach i skarpetkach.
Ależ są. Reprezentują ten sam niski poziom w muzyce. Ale czego się spodziewać po dziesiejszych wokalistach...
Jedna tworzy typowy pop, druga tez tworzy pop, ale wsłuchaj się w teksty. Ta druga w swoja muzyke wsadziła część siebie, cześc swoich uczuć i przezyć. A to jest różnica.
Nie wiem czy to możliwe, żeby osoba, która zadaje pytanie: "gdzie odbędzie
się tegoroczny festiwal w Cannes?" mogła włożyć w swoją muzykę coś z
siebie... to robią moim zdaniem artyści.
To posłuchaj sobie np. piosenki 'Oh Mother', 'I'm OK', 'The Right Man' czy 'Back In The Day'(dalej wymieniać?), a później się wypowiadaj na temat.
Wysłuchałam tych piosenek czyli "Oh Mother", "I'm OK", "The right Man" i "Back In The Day"... i w każdej piosenkce jest na początku (co mnie już powoli bawi) "ohhh, yeah, yeah" itp. i nic w tym szczególnego nie jest moim zdaniem.
To tylko moje zdanie, więc proszę o wyrozumiałość :)
Pozdrawiam.
Nie rozumiem na czym polega ta dyskusja. Jedna z Was lubi Britney, druga Aguilerę. Nie spierajcie się o to, która z nich jest lepsza. Jedyne co dostrzegam w tej konwersacji to brak szacunku dla cudzej opinii ze strony Juliee. Wychwalanie pod niebiosa Christiny i obrażanie Britney jak najmocniej się da nie jest zbyt dobrym sposobem na poważną rozmowę.
Przepraszam cię, ale może się pomyliłaś, ale ja nie lubię Britney tylko stwierdzam, że obie mają muzykę na tym samym poziomie, a juliee próbuje mi udowodnić, że tak nie jest :) Nigdy nie lubiłam Spears i Aguilery... Pozdrawiam!
Nie! Źle mnie zrozumiałaś ;). Chodzi o juliee. Wg mnie nie szanuje cudzego zdania, za bardzo narzuca swoje.
Okej, teraz ja się zagapiłam, doczytałam ten błąd, że nie lubisz Britney. I okej, szanuję to, szanuję również Twoje zdanie, gdyż Ty nikogo nie obrażasz i nie wciskasz na siłę tego, co myślisz. Po prostu masz swoje zdanie. I to mi się podoba. Niestety juliee nie potrafi tego uszanować. Pozdrawiam!
Juliee poprostu mysli że Christina jest najlepsza ok w końcu jest jej idolką. Nic nie mówie na temet jej głosu (chodzi mi o Aguilere) bo ma na 100% fantastyczny.
Ale Britney? Ja wiem że ma i nie każdy musi sie z tym godzić.
Jezeli mam myśleć na temat Aguilery to uważam że jej płyta Back to Basics była najlepsza i chodzi samą o płyte ale także o ubiór.
2003 roku Aguilera był "gorsza" z wizerunku (chodzi mi o jej ubór, wygląd, czy nawet fotografie) niż Britney bo jezeli chodzi o śpiew, czy piosenki po nie o tym mam gadać.
I nie mówie żę Britney jest świeta po w roku 2006-2007 to była klapa, ćpanie, picie, obcinanie włosów na łyso czy odebranie praw rodzicielskich.
I teraz zadaje sobie jedno pytanie: co by było z Christiną Aguilerą gdyby miała rozwód i odebrali jej dzieci?
Myśle że każdy by uważał że jest chora i wgl. najgorsza (tak jak uważali z Britney).
Ale nikt nie pomyślał: że ona też jest człowiekiem.
halo! ja nie szanuje waszego zdania? ja was obrażam? wtf? ja wam nie mówie, ze macie nienawidzic Britney i kochac Aguilerę.. wiec prosze was, nie wciskajcie mi, że nie szanuje waszego zdania.
Dziekuje i Dobranoc.
powiedz mi w którym momencie nie szanuje cudzego zdania. To po pierwsze, a po drugie. Nie obrażam Britni i nie wychwalam w niebiosa Aguilery.
10 lat temu miała fajne energiczne piosenki. Nawet mi się podobały (a nie mój gust raczej). Do tego się tak nie sypała. Teraz to żenada.
Też zastanawiałem się czemu to właśnie ona została okrzyknięta księżniczką popu. Odpowiedź zdaje się być bardzo prosta. Przydomek księżniczki czy królowej przypadł osobom które wcale takiego dobrego głosu nie mają - Britney, Madonna. W pełni na nie zasłużyły bo moim zdaniem w popie nie chodzi o to żeby rewelacyjnie śpiewać na żywo. Na pop składa się żywa muzyka i niezapomniane show, a te dwie panie są w tym nie do prześcignięcia.
Dla takich osób jak Whitney, Aguilera czy Carey należy przydomek Divy.
Nikt nie może powiedzieć, że Britney jest w 100% prawdziwa. Ten kto tak mówi jest fanatykiem, który nie przyjmuje prostych faktów do wiadomości. Sama Britney nie potrafi się ubrać, umalować czy zadbać o linię --> od tego miała ludzi. Miała szczęście, że rozpoczęła karierę w momencie kiedy Ameryka potrzebowała młodej, utalentowanej, zdeterminowanej, a co najważniejsze normalnie wyglądającej dziewczyny, która udowodniłaby że Amerykański sen jest możliwy do spełnienia. Za bardzo Britney nie można zarzucić, że nie umie śpiewać, mając dowody na taśmach z występów z dzieciństwa.
Pierwszy klip ...Baby one more time był strzałem w dziesiątkę. Britney jeszcze nie wylansowana, zwyczajna dziewczyna a co bardzo ciekawe akcja klipu dzieje się w szkole. Przesłanie? Tą dziewczyną z klipu może być każdy. I się zaczęło...
Nie można też powiedzieć, że Britney jest sztuczną gwiazdą. Moim zdaniem ona ma to coś w sobie, co przykuwa uwagę. Tego nie da się nauczyć, z tym trzeba się urodzić. Była wesołą i fajną dziewczyną o bardzo pozytywnym nastawieniu i niezapomnianym śmiechu.
Była, ale już nie jest. Media załatwiły sprawę.
ja osobiscie lubie Britnejke i Madonne bardziej ale po co je porownywac prawda jest taka ze moze bilety na koncert madonny szybciej sie sprzedaja ale przypomnijmy sobie debiuty obu pań Madonna z debiutanckim albumem sprzedala 8 mln egzemplarzy w czasach gdzie sprzedaz dochodzila do 30-40 mln spokojną reką a Britney w 1998 sprzedala 30 mln debiutu gdzie przecioetnie plyty sprzedawaly sie w okolicach 15 mln egzemplarzy . mADONNA JEST SAMA SOBIE SZEFOWA I ROBI CO CHCE WIEC KIERUJE SWOJA KARIERA A ZE JEST INTELIGENTNA TO DOBZRE NIA KIERUJE bRITNEY OD 15 ROKU ZYCIA STEROWANA BYLA PRZEZ SETKI LUDZI KTORZY TYLKO ZDZIERALI NA NIEJ KASIORE MOZE KIEDYS BEDZIE TAKA JAK mADONNA ale obie je trzeba szanowac bo to perełki muzyki Pop bo ja nie potrafie tera zna poczekaniu przytoczyc innych imion gwiazd swiecacych takim blaskiem od tylu lat jak obie te panie