"1988: Mój sąsiad Totoro (Tonari no Totoro) jako Satsuki (ang.) (głos)"
"data urodzenia: 1994-02-23 "
Jak podłożyć głos do filmu z 1988 roku, skoro urodzila się dopiero w 1994? O.o Tam była niejaka Elle Fanning... Seryjne przeklepywanie danych i mamy zonka ;)
Popatsz w biografie Dakoty,Elle to jej o cztery lata młodsza siostra obydwie podkładały tam głos dakota jako ''Satsuki'' a Elle jako''Mei''to chyba nowy podkład do filmu który powstał w 1988 roku
to wypadałoby to zaznaczyć... :/ Ja oglądam dopiero pierwszy film z jej udziałem ("Hide and seek") i urzekła mnie od samego początku swoją naturalnością. Też tak pomyślałam, że po prostu amerykańską wersję zrobili później, ale to dziwnie wygląda ;)
http://www.filmweb.pl/Film?id=34656 [www.filmweb.pl/Film?id=...]
A tu w ogóle są pomieszani ludzie z japońskiej wersji i amerykańskiej, strasznie to niejasne, może ktoś, kto się na tym dobrze zna zorientuje się ossochozi, ale jak laik chce się czegoś dowiedzieć to robi mu się tylko wielki mętlik w głowie ;)
też myśle że ktoś tu pokręcił ,znałazłem galerie zdjęć z tego jak podkładała głos z siostrą jak chcesz to zobacz sam oto stronka www.princessfanninggallery.jon benet-ramsey.com
do filmu został zrobiony angielski dubbing dopiero później za film po japonsku został zrobiony w tym roku :P lol