Edward NortonI

Edward Harrison Norton

8,8
107 668 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Edward Norton

Chodzi mi o film, w którym grał najprawdopodobniej albo chorego umysłowo,albo takiego,co udawał chorego, był taki film? Jeżeli tak to podajcie jego tytuł,ponieważ dziś po oglądaniu filmu skojarzyuem go sobie i nie mogę sobie go przypomnieć. Napiszcie jak wiecie, a może się myle i nie grał w takim filmie..napiszcie.

Snay

Najprawdopodobniej masz na myśli "Lęk pierwotny" :)

Snay

"rozgrywka" z robertem de niro, tam udawał chorego

Snay

Moim zdaniem to był "Lęk pierwotny" :)Pozdro !

Snay

[spoiler]

ja obstawiam "rozgrywkę", bo w lęku nie xxxxudawałxxx chorego umysłowo tylko niewinnego;PP czyli niesmiałego jąkałę, który czasem ma zaćmę;]

msgamgee

spoiler też ;)

heh, no właśnie o to chodzi, że w Lęku pierwotnym udawał, żeby wszyscy mu uwierzyli, że jest chory i nie skazali go za morderstwo 1-go stopnia...
obejrzyj jeszcze raz...

caroleen_n

sory, ale określenie "chory umysłowo" bardziej pasuje do "rozgrywki" (bo tam na pierwszy rzut to widać), zwłaszcza że leci to teraz chyba na canal+, wiec to predzej o ten film chodzi, ale wcale sie nie upieram.

natomiast Twoje "obejrzyj jeszcze raz" jest poniżej pasa

msgamgee

Nie miałam nic złego na myśli, ale przepraszam. Ja po prostu mam w zwyczaju oglądać filmy po kilka razy, a myślałam, że może dawno oglądałeś i dlatego tak mi się wyrwało. Jeszcze raz sorry.

caroleen_n

To miało raczej zabrzmieć: zachęcam do obejrzenia. No bo to dobry film jest.

Snay

a nie czasem fight club ?

Snay

fight club (podziemny krąg) chyba Ci chodziło