Francis LorenzoI

Francisco Lorenzo Torres

6,5
158 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Francis Lorenzo

W czerwonym orle wygląda świtnie! Nawet przystojniak z niego taki całkiem całkiem, a tu? Nie mogę na niego patrzec bo mi przypomina jakiegoś starego, grubego dziada!

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Hahahaha, nieźle go ujęłaś :)
W filmie to prawda wygląda inaczej niż na zdjęciach i filach z wywiadami, jest chudszy i siwszy, a tu jest sobą, bez jakiejś innej charakterystyki filmowej.
Stary to on jest, ale gruby, nie raczej nie wydaje mi się bo na premierze filmu, opowiadał jak schudł.
Czerwony Orzeł i on w roli komisarza świetnie się prezentuje, szkoda że nie można zabrać tego w życie.

Leon - dlaczego nie? :) Już widzę Francis'a latającego po Madrycie z szabelką ;)))
Jakoś mam do niego słabość ;) Zawsze wesoły, uradowany :)

Grał jeszcze w "El Angel de Budapest" - rolę Angel'a Sanz Briz - działacza hiszpańskiego, który w czasie wojny ratował na Węgrzech Żydów - bardzo fajnie wypadł :)

użytkownik usunięty
monica veronica

"Leon - dlaczego nie? :) Już widzę Francis'a latającego po Madrycie z szabelką ;)))
Jakoś mam do niego słabość ;) Zawsze wesoły, uradowany :)"

Ja też go widzę w tej roli, i entuzjastyczne do niego podchodzę :)

"El Angel de Budapest" - widziałem, i tez podziwiam jego rolę w tym filmie :)

mama nadzieję, że znajdę gdzieś z polskimi napisami :)

użytkownik usunięty
monica veronica

Ja nie znalazłem :) - i chyba nie ma :)

cóż, trzeba się będzie brać za naukę hiszpańskiego (co i tak planuję, ale już mam większą motywację;) )

użytkownik usunięty
monica veronica

Ja trochę tam znam Hiszpański, ale bez większej skuteczności do tekstów czy wymowy :)

To podobnie jak ja ;) tyle co "liznęłam" przy oglądaniu telenowel ;)

monica veronica

A jaką naukę planujesz? przez internet czy w będziesz chodzić na płatny kurs?

123Kasia_123

mam książkę Beaty Pawlikowskiej i będę szukać jakichś kursów i książek do ściągnięcia przez chomika

monica veronica

Aha dzięki zobaczę obie co to za ksiażka;)

użytkownik usunięty
monica veronica

Podasz jakiś konkretny link ? :)

123Kasia - niby jakaś jej własna metoda nauki, że nie wkuwanie gramatyki itp, tylko by się porozumieć. Jak czytam z tyłu okładki "jest to kurs rozmawiania w języku obcym" ;) zobaczymy :)

Leon - póki co nic nie szukałam :) zacznę po maturze :P

użytkownik usunięty
monica veronica

A ok, dzięki :)
miłego wkuwania do matury ;)

monica veronica

Poszperwalam trochę w wikipedii i znalazłam wszystkie jej książki. Dla siebie wybrałam: "Blondynka na językach: Hiszpański europejski". A Ty masz europejski czy latynowski?

123Kasia_123

Leon - nie dziękuję ;)
Kasia - też europejski :) Jak już się bardziej wprawię to może kupię tą drugą i zobaczymy czym się różnią :)

monica veronica

Ok, jakby co to będziemy w kontakcie ;)

123Kasia_123

por supuesto :)

monica veronica

Súper! Buena suerte;)

123Kasia_123

muchisimas gracias :)

użytkownik usunięty
monica veronica

Ja się nie mogę zdecydować, jaki wybrać najlepszy ?

Chodzi Ci o to czy hiszpański eurpejski czy latynowski?
Moje zdanie jest takie: skoro mieszkamy w Europie, no to lepszy jest europejski ;)

123Kasia_123

też tak sądzę, warto najpierw poznać oryginalny tutejszy, a potem brać się za te wszystkie slangi :)

użytkownik usunięty
monica veronica

Aha :)
no to Europejski, zresztą tutaj jest tłumaczenie, i wymowa.
Tam to wysokie progi, czyli same zdania :)
Dziękuję za wybór :)

De nada ;)
Ja jednak nie będę kupować książki pani Beaty. Tata kupił mi na walentynki taki kurs hiszpańskiego dla początkujących. Oto on:

http://www.jezykiobce.pl/hiszpanski-multipakiet,627.html

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Fajnie się preferuje, może i ja wydam kasę na to :)
http://www.jezykiobce.pl/hiszpanski-multipakiet,627.html

Dzięki :)

El retorno del águila

Los actores David Janer e Inma Cuesta, durante la presentación de la segunda temporada de la serie 'Águila Roja', que emite TVE, hoy en Madrid.

Wczoraj to powiedziałem i sam napisałem bezbłędne :)
łał, coraz lepiej :)

świetnie;) Gratuluję i oby tak dalej ;)

W necie znalazlam coś co może was nainteresować: WIRTUALNA GRA "MI ÁGUILA ROJA 2"!!! Niestety kiedy chcialam się zarejestrować (jest to darmowe) to ciągle mi wyskakiwało, że serwer jest przepełniony. No cóż, będę probować tak dlugo, aż się uda. Może wam powiedzie bardziej ;D OTO LINK DO GRY:
http://miaguilaroja.com/portada/index.php

123Kasia_123

Udało się! Znalazłam wolny serwer! Jeśli ktoś z was będzie się rejestrował, to wybierzcie: Mi Águila Roja 2 Serwer Satur

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Ja jestem na SERVER COMISARIO :)

Aha czyli ta gra to dla ciebie nie nowość? No to się popisałam...

użytkownik usunięty
123Kasia_123

No gram jakieś już 2 tygodnie, ale dzięki, zachęcasz tym innych :)

A nie ma za co. A wiesz w ogole o co w niej chodzi? (bo ja wiem tylko tyl że można kierować życiem Gonzalo i otrzymywac jakieś tam misje no i budować nowe budynki w mieście)
P.S. Podaj mi proszę twój nick w grze;) Mój to 123Kasia123 ;D

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Kierujesz życiem Gonzalo, i osób które są tobie bliskie, budujesz budynki, walczysz, rozwijasz umiejętności,
wykonujesz misje, no i uczysz w szkole.

W sumie zapoznasz się z tym praktycznie od razu :)

Mój nick to :
Aguila92Roja

Aha rozumiem
Muchisimas gracias;)

Mam jeszcze jedno pytanko: Ja się zaprasza którzy już grają?
(Bo chciałam cię zaprosić)

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Przykro mi ale tego jeszcze nie wiem, skupiłem się tak na grze ze zapomniałem o wyłączności znajomych.
jak znajdę listę zaproszeń, to ja cię zaproszę :)

Ok Gracias;)

Mam znowu pytanie: jeśli mam za dużo bydła (limit) to gdzie mogę je sprzedać?

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Jeżeli masz za dużo surowców lub bydła, czy czegoś tam, to sprzedaj na targu obok ratusza.
Za bydło dostaniesz 60 semperitów :)

Aha dzięki a gdzie jest ten targ koło ratusza? Bo ja gram dopiero od kilku dni i nawet nie wiem gdzie jest ratusz ;p

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Dokładnie w samym centrum miasteczka, jest okręg budynków a w samym środku ratusz, a obok targ, z zasobami.
ratusz to ten największy budynek, i najlepiej wyposażony,
tam można załatwić pewne sprawy o domostwa i sprawy miejskie :)

Nawet po tak dokładnym wytłumaczeniu nie umiem tego znaleźć :p Miasteczko jest chyba jak się nie myle pod zakładką villa, no a tam moge wejść tylko do tych budynków które wybudowalam i nie ma tam rzadnego targu, ani ratuszu. Ja nie wiem czy ze mnie jest taka niedołęga, czy tego tam poprostu nie ma

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Nie wybudowałaś ratusza ?
to działa na zasadzie gry kozacy :)
budujesz ratusz, później koszary, później targ, zapasy w targu, a następnie jakieś domy, i pałace.

użytkownik usunięty

Musisz rozwijać miasteczko, aby mieć możliwość do innych budynków i misji dla Orła :)

Ja najpierw wybudowalam kryjówkę Czerwonego Orla, poźniej szkołę, karczmę(tawernę), koszary, stajnie, potem tienda(nie wiem co to znaczy), później mury willi ,a wczoraj klasztor

użytkownik usunięty
123Kasia_123

Super :)
to dobrze, teraz jest dostępny ratusz i targ, wystarczy ze naciśniesz na największy budynek, to koszary, i dodasz ratusz.

No dobrze, weszłam na koszary i mam do wyboru: komisarza , rodelero, czerwonego orła, pikinierów, straż komisarza, straż krolewskąkapitana i armaty (oczywiscie wszystko nie jest dostępne)
Tak sobie pomyślałam że może nie mam raturza bo jestem dopiero na pierwszym poziomie?

123Kasia_123

Aktualizacja: Jestem, na drugim poziomie;)

użytkownik usunięty
123Kasia_123

No dobrze, weszłam na koszary i mam do wyboru: komisarza , rodelero, czerwonego orła, pikinierów, straż komisarza, straż krolewskąkapitana i armaty (oczywiscie wszystko nie jest dostępne)
to miejsce gdzie wykupujesz wojska, i ludzi.

Musisz wejść na uniwersytet, i tam wykupić ratusz.
ratusz powinien być jako pierwsze bo tam jest informacja
o zjazdach księstwa, wyprawy na polowania, poszukiwana morderców lub zaginionych osób, bez tego się nie dowiesz.
ratusz nie wymaga poziomu, musi być nie opcjonalny.
Czyli trzeba go mieć.
musisz mieć błąd, albo ja.

Dobrze spróbuję, ale mówisz uniwersytet: czyli szkoła?