Gérard Depardieu

Gérard Xavier Marcel Depardieu

8,0
19 066 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Gérard Depardieu

Trochę jest do niej podobny... ma to subtelne, kobiece, 'coś'.

Awgwa

Żałosne porównanie :(

Awgwa

Anna Grodzka nie jest kobietą i nie ma kobiecego 'czegoś'

niezbedny

No właśnie o to chodziło! ;)

Awgwa

Do pani Anny Grodzkiej podobnym być nietrudno - paradoksalnie OPRÓCZ roli Ryszardy u Globisza w 'Idealnym facecie dla mojej dziewczyny', która ewidentnie jest aluzją.

TangoAndWaltz

Skoro według savoir-vivre trans uznaje się osobę za tę płeć, którą głosi, że jest, a nie tę, którą jest fizycznie, no to jednak kobieta. Zresztą ktoś wykombinował nawet dowcip: [Przychodzi Grodzka do lekarza] - Co pani jest? - Baba!
Bez zamiaru urażania jakichkolwiek trans, ot, część folkloru.

TangoAndWaltz

Wracając do Depardieu - w jego przypadku nie miałam większych niepokojów ze skojarzeniami tego typu, choć rozumiem, że nie należy do typowych macho i pewna ciepła 'misiowatość' może prowadzić niektórych w tę stronę.
Bardziej już dają do myślenia bardzo wczesne filmy Olbrychskiego (kurka, Depardieu i Olbrychski, znowu...), bo tam niektóre minki super dziewczyńskie robi. Facet pełną gębą, wali terrorystów po mordzie w samolocie, klnie, boksuje, pije, a pierwsze role - panienka z długimi rzęsami :) Nawet jako żołnierz.

TangoAndWaltz

I nie mam tu na myśli wzdychania w autobiografii, że jedynym facetem, który mnie rwał, był Wajda podczas przesłuchań do 'Popiołów', szkoda, albo gadki w 'Kropce nad I' o lobby gejowskim. Pan Daniel zawsze mówił rzeczy ekscentryczne. Chodzi mi o coś, co pojawia się w kadrach. Jakiś przebłysk w twarzy.

TangoAndWaltz

U Depardieu tego czegoś nie widzę.