Heath Ledger

Heath Andrew Ledger

8,9
56 639 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Heath Ledger

Jak myślicie...

użytkownik usunięty

dowiedział się, że wygrał Oscara za rolę Jokera?

użytkownik usunięty
justinnes

Coś Ty! Lubię czytać to co piszesz, także w jak największym zestawie poproszę! :D

Co do muzyki którą mogę polecić, hm, to może wymienię zespoły.
Lubię: Three Days Grace, Breaking Benjamin, AC/DC, Iron Maiden, Guns N' Roses, Linkin Park, Metallicę, parę kawałków System of a Down i to chyba tyle z samego rocka / metalu.
Na pewno Ci się coś powinno spodobać, zresztą od czasu do czasu sam przesłuchuje Red Hot Chili Peppers i stwierdzam, że podobne zespoły to są. Trochę inne brzmienia, ale oczywiście przesłanie na tak samo najwyższym poziomie ;]

Melodramaty, muszę się przyznać, że nie oglądałem ich za wiele, bo zazwyczaj kojarzą mi się z takimi głupimi romansikami nastolatków jak ze Zmierzchu (chociaż wiem, że to nie ten sam gatunek i niektóre są naprawdę dobre). Jakoś zawsze wolałem męskie kino, wiesz, kryminały, gangsterzy. Chociaż doceniam również dramaty (zawsze wyciągam jakieś przydatne życiowe wnioski) ;)
A co do westernów (bo fajny avatar masz), podobają mi się, ale tylko niektóre. Nie lubię tych, gdzie główny bohater każdemu spuszcza lanie, wolę takie bardziej moralizatorskie (Bez przebaczenia, serial Deadwood) - zobacz sobie, może spodoba Ci się ;]
W ogóle przesłuchaj to co podałem, może zaczniesz słuchać niektórych kapel (nie wiem czy to dobre określenie i czy tak się gada haha).

No to bardzo mi miło :) Ogólnie lubię takie debaty. Dziękuję za propozycję zespołów, niektóre z nich lubię, innych nie znam, także z chęcią przejrzę! Jeśli chodzi o melodramaty, to właśnie mówiłam, że nie lubię tych 'głupich', a od "Zmierzchu" to uciekam na odległość, z resztą z tego co pamiętam to wystawiłam temu filmowi ocenę 1, haha. Nie lubię takich głupich ( bez przesłania i klimatu ) filmów dla nastolatków. Zazwyczaj są to straszne nudy, w dodatku jedne podobne do drugich i robione pod publiczkę. Westerny - tak samo jak Ty, wolę te delikatniejsze, gdzie pokazane są uroki dzikiego zachodu i życia w takim miejscu. Bardzo lubię po prostu takie klimaty! Jeśli chodzi o kryminały - to muszą być to na prawdę filmy spójne i dobrze przewidziane, ponieważ czasami gdy oglądam jakiś kryminał, to na samym początku domyślam się rozwiązania! Trzeba szukać żeby znaleźć coś interesującego :)

Ale z tym "Zmierzchem" to nieźle dowaliłeś, haha, gdyż ja tego filmu nie trawię. Mówiąc o melodramatach, na pewno nie miałam na myśli takie czegoś :)

użytkownik usunięty
justinnes

Wiem, że nie oglądasz bo widziałem ocenę jaką wystawiłaś, tylko po prostu uderzyłem tym stwierdzeniem do osób, które właśnie uznają ten film za dzieło i obecnie najlepszy film romantyczny (uwierz, znam wiele takich osób ;|)

Ogólnie, to mało kryminałów jest dobrych, zgadzam się, że zazwyczaj przed zakończeniem sami odkrywamy jak fabułą się potoczy, a przecież to jest całą esencją tego gatunku :P w ogóle, lubię mroczny klimat na tle jakiegoś słonecznego miasta, przyrody itd. stąd też moje zamiłowanie do 'Breaking Bad'
Chciałbym pojechać kiedyś do Nowego Meksyku, wiesz jak tam pięknie? :P a ludzie narzekają, że tam mieszkają bo tylko pustynia, prerie i rośliny, nie to co w Nowym Jorku (fuj).
Za to nasz Śląsk jest przezajebisty, wystarczy odetchnąć powietrzem i już wiesz, że znajdujesz się na Śląsku, haha ;]
najlepsze jest to, że osoby spoza tego województwa myślą, że tu same kopalnie, huty są, a gdy przyjechali to się zdziwili, że tyle zieleni (o ironio ;P).

Ja również znam wiele takich osób, a nawet mam taką w rodzinę co jest zafascynowana Zmierzchem. Nie rozumiem tego kompletnie, ale ok. Filmem o wampiryzmie, który przypadł mi do gustu jest Wywiad z Wampirem ( nie wiem czy oglądałeś). Według mnie świetna rola Toma Cruise'a i ogólnie film miał przyjemny klimat. Co do mroczności, to również preferuję ( tylko, że nie toleruję głupiego gatunku zwanego horrorem, ale Ty zapewne również ;)). Wiesz, że to są cechy typowo romantyczne? Przyroda, mroczność, ruiny, zamierzchłe czasy i pustkowia. Dla mnie to coś wspaniałego. Nowy Meksyk jest wręcz perfekcyjny, z resztą podobnie jak wcześniej nadmienione przeze mnie peryferia w Teksasie. Może to śmieszne, ale mnie na prawdę takie życie się podoba. Mieć posiadłość w takim miejscu - jejku, na prawdę szczyt marzeń. Jeśli chodzi o Śląsk to nie mam nic do tego regionu, choć czasami denerwują mnie te stare, zaniedbane blokowiska, jakieś resztki po hutach - mogliby już coś z tym zrobić. Ogólnie Śląsk bardzo zmienił się przez ostatnie dekady, powietrze również stało się czystsze, no a i ładnych terenów trochę się znajdzie!

użytkownik usunięty
justinnes

Zależy jakie horrory. Niektóre mi się podobają, chociaż faktycznie, czasem mam ich serdecznie dość. W szczególności, gdy motywy się powtarzają, nie ma żadnej nowej świeżości, wtedy wolałbym obejrzeć Ludzką stonogę chyba :P

Czyli mogę się uznawać za romantyka? Hoho, to mnie zaskoczyłaś, ale chyba dobrze ;)
Teksas, coś pięknego. W ogóle klimat jest genialny, chciałbym kiedyś trafić do prawdziwego Saloonu, ale bym miał radochę ;) pełno błota, świnie, rewolwery, kapelusze. Przydałaby się maszyna czasu ;]

No niestety mało jest ciekawych i ambitnych horrorów, szczerze powiedziawszy to nie pamiętam kiedy ostatni raz takowy oglądałam, ale na pewno daaaawno temu.

tak, tak, można Cię tak nazwać, z tego co mówisz, z Twoich upodobań jednoznacznie wynika, że posiadasz cechy osobliwe dla ludzi epoki romantyzmu! :)

Oh, tak, saloon, byłoby całkiem fajnie. Będziesz się śmiał, ale planował urządzić sobie pokój trochę w stylu pomieszczeń rodem z dzikiego zachodu,z dawnych lat, haha.

Świetny klimat :)

użytkownik usunięty
justinnes

Taki mroczny, a zarazem klimatyczny wystrój. Ale to będziesz musiała jeszcze mieć swój barek z whisky, kuferek z cygaro i sejf ze sztabkami złota, a do tego rewolwer powieszony na ścianie, głowę jelenia i kapelusz na wieszaku :D pasuje Ci taka opcja? haha :P

hahha. Myślałam bardziej o takich klimatycznych meblach w takim specyficznym kolorze, starodawnych zasłonkach itp. :) Haha

użytkownik usunięty

Nie lubimy :D

użytkownik usunięty

Chciałabyś być Panią Joker, gdybyś miała faktycznie taką możliwość? :D

użytkownik usunięty

Haha jakie pytanie... Oczywiście :) Bardzo ^^

Ładnie napisane :)

użytkownik usunięty

Why so serious? :D

użytkownik usunięty

hahahaah tak jakoś ;p