RobertJova17 oprocz tego ze nie znasz sie za grosz na kinie to odzwierciedlasz sie tez brakiem ponadprzecietnego iq.. skad to wiem.. bo nie potrafisz wydedukowac z mojej wczesniejszej wypowiedzi ze jest ona pzresiaknieta sarkazmem.. wiec rozloze ci to jak dla 5 lataka.. zeby bylo na twoim poziomie:
- weszlam na twoj profil
- widzialam kuleczko i strzaleczke
-wiem ze jestes chlopczykiem
- pisalam o tobie jako dziewczynie zeby ciebie osmieszyc ... pisanie o mezczyznie jak o kobiecie z napieciem przedmiesiaczkowym ma na celu zdyskredytowanie go w oczach innych i uwypuklenie jego dziecinnosci lub niedozecznosci i bynajmniej nie jest to rownoznaczne z tym ze osoba ciebie dyskredytujaca nie jest swiadoma twojej pluci.
zagadnienie sarkazmu jest dosc proste i latwo pojmowalne dla kazdego inteligentnego czlowieka. mialam cie za inteeligentnego czlowieka.. bardzo przepraszam .. juz wiecej nie popelnie tego bledu :P
mialam cie za inteeligentnego czlowieka.. bardzo przepraszam .. juz wiecej nie popelnie tego bledu :P
daruj to sobie myslisz ze jestes fajna tu a ORW to co innego powodzenia znajdziesz swojego wymazonego filozofa ....
no i po co zaraz tyle jadu?
Kochana ANTRACYT - każdy ma inny gust, każdy lubi co innego więc proszę, zaprzestańmy polemizować w jakim stopniu ktoś zna się na kinematografii.
RobercieJova17- rozumiem,że Ci się nudzi i że masz pewnie niezły ubaw z tego co tu piszemy. Aczkolwiek jeśli nudzi Ci się aż tak bardzo, to może lepiej pójdź na dwór pograć w piłkę albo wyjdź do pubu ze znajomymi? Oni z pewnością o wiele chętniej wysłuchają Twojego zdania na niektóre tematy. Nas to po prostu NIE OBCHODZI.
I wbrew pozorom nie denerwujesz nas. Myślę nawet,że niektóre osoby są zadowolone z tego,że nagle coś tu się dzieje. Mimo wszystko to bardzo męczące, jak ktoś się tak wpi*rdala z głupotami.
Nie wiem skąd to upodobanie do Kazachstanu.... oraz wiadomości o orientacji seksualnej Kuby. Być może dlatego,że Twoja dziewczyna bardziej kocha się w stworzonym w swojej głowie Kubie niż w Tobie?
Dyskutujemy sobie tutaj spokojnie więc bardzo proszę- nie wtrącaj się. Albo chociaż pisz bardziej przemyślane rzeczy, bo tak jak napisała moja przedmówczyni - IQ zdecydowanie nie ponadprzeciętne.
ah,i jeszcze jedno. Istnieje coś takiego jak interpunkcja.
, , , , , , , , <- masz tu przecinki. Używaj ich czasami.
No właśnie, zmieńmy temat, sranie-gadanie, to wątek o Kubie, a nie o tym kto się zna na kinematografii! :D Podobno Poppy (gierszal-kuba) widziała mamę Kuby. xd
wy tu tylko piszecie ze film jest znakomity ze KUBA zagrał swietnie a ze strony technicznej nic nie mówicie,to widać jak ktos zna sie na filmach
Więc napisz co wg Ciebie było dobre, a co złe od strony technicznej. Wystarczy napisać co się spodobało, a co nie, bo jak na razie jedziesz równo po nas i po Jakubie bez żadnego uzasadnienia.
znów mam to pisać
gra aktorska mnie nie powaliła już w REC-u mieli lepszą
słaby scenariusz tak samo jak fabuła
grafika paskudna
tekstura również
negatyw za bardzo ciemny
motywy
jeszcze raz tekstury
no niestety musisz to pisać po raz kolejny, bo posród Twoich wyzwisk i wjeżdżania na ludzi cięzko znaleźć argumenty, które uzasadnią Twoje zdanie..
skoro gra aktorska Ci się nie podobała - ok, tylko dlaczego wypisujesz o nim takie rzeczy? Jak dobrze pamiętam w "sali.." gra więcej osób niż tylko Kuba, z resztą nawet go nie znasz.. na pewno wnioskujesz tak po scenie ze studniówki, ale skoro tak dobrze znasz się na kinie to powinieneś wiedzieć, że Kuba odgrywał tylko swoją rolę, z resztą nawet w filmie widać, że gejem on nie był, no ale dobra.. ;))
główny aktor jest dla filmu wszystkim a wtym czyms nie dobrej roli drugoplanowej
''cięzko znaleźć argumenty, które uzasadnią Twoje zdanie..'' z tego co wiem to nic nie pisałas/es o filmie ze strony technicznej tylko ze jakub zagrał jak na oscara itp...
a wieć napisałem o tym filmie co go doprowadziło do takiej katastrofy
super, tylko, że ja nigdzie nie napisałam, że Jakub zagrał tak, że powinien dostać Oscara -,-
dobrze, napisałeś co Twoim zdaniem doprowadziło go do katastrofy i to wystarczy, ale nadal nie rozumiem tego wjeżdżania na Kubę.. innym też nie spodobała się jego gra aktorska, ale oni go nie obrażają w przeciwienstwie do Ciebie :)
wszyscy go tu wychwalacie
JAKUB GIERSZAŁ VS HAYDEN CHRISTENSEN o nim pewnie nie słyszeliscie ale jest o wiele lepszym aktorem niz ten WIŚLAK
kojarzę go tak ledwo ledwo, może Hayden Christensen jest lepszym aktorem, ale to oznacza, że masz prawo wyzywać Kube od gejów i wjeżdżać na niego?
Czy wy naprawdę nie widzicie, że on to pisze specjalnie? :) Ignorujcie go, to się go szybciej pozbędziemy.
Podobno Poppy widziała mamę Kuby, na tym osiedlu gdzie mieszka jego mama, jak robiła zakupy w Polo Markecie i kupowała 3 ogórki. xd Podobno ma blond włosy do ramion, okulary z czerwonymi oprawkami, miała różowy kardigan, rybaczki i sandałki. ;p Tak przynajmniej napisała Ewelina.
mozliwe, ze pisze specjalnie, ale skoro jest taki wygadany za jakiego się uważa to niech odpowie na pytania, które mu się zadaje. Przecież nie są one skomplikowane :)
jak kupowała 3 ogórki ahahah ;d a skąd wiadomo, że to ona? Skąd w ogóle wie na jakim osiedlu mieszka? Widze, że ładne ma informacje :D ja chcialam przypomniec, ze jego mama czyta rózne takie rzeczy o swoim synu i może tu zajrzeć, a tu taka niespodzianka :))
niemamczasu - bo dowiedziałyśmy się od takiej jednej dziewczyny, która mieszka na tym samym osiedlu, kilku takich małych "prywatnych" informacji. :) Nie wiem czy to była jego mama - musiałabyś z Poppy popisać, może tu do nas wbije na forum. ;p
nooo, nawet fajnie jej się trafiło ;) ciekawe czy widziała jak jej syn przychodzi w odwiedziny do mamy ahaha :D
nie chcę się mieszać w tę 'dyskusję', ale "gej" nie jest wyzwiskiem!! a przynajmniej orientacja seksualna nie powinna być rozumiana jako wyzwisko <takie między innymi jest przesłanie SS w moim odczuciu>
niby tak, możliwe, ze źle się wraziłam, ale to co on tu wypisywał za fajne nie było i chciałam się dowiedzieć dlaczego tak uważa ;)
a te dwa wykrzykniki były nie potrzebne, na spokojnie ;D
hahah hayden christensen.. tak bardzo wybitny aktor kto nie pamieta jego drewnianego aktorstwa z 2 czesci gwiezdnych wojen... a i jeszcze 3cia czesc. hej czy to nie o nim mowia mAnekin skywalker ?? ;) hmm co dalej... jumper.. wyjatwowo wybitna rola.. ja to sie dziwie ze nie dostal za nia oscara....
a tak na powaznie chcecie zobaczyc naparwde dobrego aktora... polecam ryana goslinga albo michaela pitta <no relations to brad pitt :)>.
news flash - nowe gwiezdene wojny byly do kity ... ale tak uwaza tylko 90% populacji globu, wiec i tak pewnie nie jest to wystarczajaco przekonywujace dla niektorych.
'jeszcze raz tekstury' tekstury za wiele nie było (bądź też nie za bardzo się na nich skupiałam) więc niestety nic o nich nie powiem.
'grafika paskudna' hej! żyjemy w Polsce! Ja wiem,że Ty chciałbyś pewnie zobaczyć grafikę na miarę japońskich produkcji,ewentualnie na miarę Króla Lwa,ale niestety, nie to miejsce, nie ten czas. Co do czasu,to nie zapominaj,że film kręcony był około 2009 roku więc grafika i animacja nie była jeszcze aż tak bardzo rozpowszechniona ( tutaj też odniesienie się do tekstury), więc nie dziw się,że animacje pozbawione są np emocjonalności. Moim zdaniem modelowanie, oświetlenie, cieniowanie było takie jak zamierzył reżyser- miało być nieco mrocznie i ponuro. Z pewnością taka była koncepcja scenograficzna.
'słaby scenariusz tak samo jak fabuła', 'motywy' na to,że fabuła AŻ TAK TRAGICZNA NIE BYŁA, może wskazywać pozycja Sali.. w box officie. Skoro ludzie na to chodzili, skoro im się podobało i przede wszystkim, skoro Janek Komasa obronił swój projekt (scenariusz i wstępna reżyseria) w łódzkiej to wydaje mi się,że nie jest beztalenciem z fartem w życiu.
Nie wiem dokładnie ile ujęć składało się na gotowy film. Mimo wszystko, Jasiek robił do jednej sceny ok 30-40 dubli. To chyba udowadnia jego pełen profesjonalizm i faktyczne podejście do sprawy. Zauważ,że operuje on głównie kliszami oraz nie zapominaj o tym,że projekt miał bardzo okrojone fundusze (pf.. co to jest dofinansowanie z PISF?) więc zdajesz sobie pewnie sprawę ze wszystkich nakładów i kosztów? Mimo wszystko Janek jest jeszcze początkującym reżyserem, więc można mu wybaczyć tę schematyczną fabułę.
Co do gry aktorskiej to świetna rola Agaty Kuleszy. Sama aktorka mówiła,że dzięki Jankowi ( tu ukłony w stronę młodego reżysera), jego długim przygotowaniom, mogła pozwolić sobie na swobodne improwizacje. A to wcale nie jest takie proste i popularne ,bo potem przychodzi kłopot z dublami.
Co do samego Kuby to myślę,ze jak na początkującego aktora z tak małym doświadczeniem, poradził sobie świetnie. Był niezwykle naturalny, a rola Dominika była potwornie ciężka. Napady histerii, wyobcowanie i nawet sam pocałunek z kolegą wymagało od niego głębokiego wejścia w rolę i ogromnego dystansu. Jak dalej będzie tak ciężko pracował i brał ciekawe produkcje, to może wyjść z niego bardzo fajny aktor.
PS: dziękuje wszystkim,którzy to przeczytali:)
a mam pytanko.. co sie stalo z twoim blogiem.. jakis taki w wersji light :)... kasowalas posty ?? :)
i znów to samo 2009 tak AVATAR 2009 można tylko wiem nie porównuje sie avatara do ss wiem wiem tylko chodzi mi oto ze James Cameron całą technologie opracował z informatykami i specami od grafiki komp. załorzył studio z własnych pieniędzy z których to sfinalizował całe przedsiebwziecie techniczne.
japonskie produkcje filmowe mają słabe grafiki komputerowe .
pomyliło ci sie z grami komputerowymi z kraju kwitnącej wisni zdarza sie
i znów to samo budzet pisałem juz
Paranormal Activity
budzet 15 000 dolarów
miejsce akcji-dom rezysera
zarobki koncowe aktorów 500 dolarów
zysk filmu ok 200mln dolarów
na prosbe STEVENA SPIELBERGA ZMIENIONO ZAKOŃCZENIE
reżyser urodził sie w izraelu też nie był wielka gwiazdą wyjechł do ameryki i tam odniósł wielki sukces a więc można i co teraz?
Animację do "Sali Samobójców" podobno robili Ci od Spider-mana. I rzeczywiście - Avatar był świetny. Ale "Sala Samobójców" też. Poza tym - żyjemy w Polsce, a nie w USA. Pomyśl. James Cameron ma na koncie około 70 nagród. Nakręcił mnóstwo filmów. Ma 57 lat. Myśl o tym ile on może mieć forsy przeraża mnie. Komasa debiutuje - i to jak! Chyba ludzie nie chodziliby na "Salę Samobójców" gdyby nie była świetna, prawda? Świadczą o tym chociażby rankingi Box-Office. Poza tym - ile filmów z Gierszałem oglądałeś? Założę się, że tylko "Salę Samobójców". Oceniasz go, bo znasz go z postaci Dominika. To wszystko.
ej wiesz co nie warto marnowac czasu na dysputy z tych chlopaczkiem. wydaje mi sie ze on ma ok 10 lat albo i mniej wiec moze zostawmy go w spokoju...
mam male pytanko do ciebie.. jak ty robisz te fajne ruchome gifyy,,, musze przyznac ze sa imponujace. uzywasz microsoftowego movie makera czy jakis innych programow ?? :)
oglądałem niedawno wszystko co kocham w canal plus i tez mnie nie przekonał
co do Jamesa był woznym w szkole i kierowca cieżarówki a dorobił sie milionów można
peri debiutował w hoolywood i juz za pierwszym razem zarobił 200mln
jak bys ogladała sm to wiedz ze był kiepski a raimi nie umi robic filmów
po prostu omijajmy posty Roberta, bo nie ma co dyskutować. On jak zwykle wie wszystko lepiej - Sala jest gniotem, a Kuba gejem -,-
aaa mam nadzieje, ze przyslą Ci jakis fajny nagłówek na bloga, bo normalnie na razie jest taki pustyyyyy ;)
ale nadal codziennie go odwiedzam ha!
Nagłówek - no mam dosyć sporo prac, aż zaskoczona jestem, myślałam, że jedna osoba mi tylko przyśle, szok. xd A co do antracyt - to chyba nie do mnie pytanie o gify, prawda? o.o
chyba raczej do Ciebie :) to w sumie dobrze, teraz masz do wyboru do koloru, chociaz wtedy ciężej jest wybrać ten najlepszy ;d
haha, ja się w ogóle nie znam na grafice. o.o czarna magia, korzystam z podstawowego photoscape'a, ja nawet zdjęć ze sobą nie umiem połączyć. Gifki też robię w photoscape, ale te co są na blogu; jak się Dominik oblizuje i ten drugi ze stylizacją to nie ja robiłam tylko wzięłam z deviantarta. :P
z tego co Jasiek mówil,to lipiec-sierpień będą na dolnym śląski. Byc może teraz kręcą zdjęcia halowe.
No to fajnie, ale nie wiem gdzie to jest. :) Trzeba będzie poczytać jakąś mapkę, spakować się i tam sobie wszystko śledzić. ;)
Tak myślałam! Wczoraj moja mama oglądała "Małą Moskwę", która rozgrywała się właśnie w Legnicy i stwierdziłam, że to dobre miejsce do kręcenia "Miasta". Jestem genialna :D
Legnica jest niedaleko Wrocławia, o ile dobrze pamiętam ;)