Tak jest, drodzy fani "Darów Anioła", pan Jamie zagra Jace'a. I to jest potwierdzone przez Cassie, autorkę serii.
Jestem w pełni zadowolona z jego wyboru. Z odpowiednią charakteryzacją będzie z niego idealny Jace.
Ja też jestem zadowolona :)
Na blogu Cassandry Clare wyczytałam, że autorka dostała od producentów nagrania przesłuchań kandydatów i ponoć Jamie Campbell Bower zrobił na niej tak duże wrażenie, że został jej faworytem, pomimo, że ona sama nie miała raczej wpływu na wybór aktora.
Cassandra pisze, że Jamie podczas przesłuchania totalnie "był" Jacem pod względem charakteru (jego ironicznej złośliwości), humoru, romantyczności i bardzo odczuwalna była chemia między nim a Lily Collins. Podobno zrobił też duże wrażenie na reżyserze.
Ja sama średnio byłam zachwycona jego kandydaturą, ale teraz skapnęłam się, że to jest aktor, który gra młodego króla Artura w serialu "Camelot", a w serialu tym wygląda (i gra) naprawdę niczego sobie. Teraz jestem przekonana, że to dobry wybór. Chłopak już się trochę zdążył zmienić na potrzeby "Camelot", jak jeszcze trochę przypakuje, zrobią mu blond czuprynę, złote oczy, runy na skórze, ubranie itp to będzie Jace jak malowany. Nie bez przyczyny pokonał tylu innych kandydatów... :)
Ja niestety jestem rozczarowana. Strasznie chciałam, żeby Jacem był Alex Pettyfer. Byłby po prostu idealny. No cóż pożyjemy zobaczymy, może jednak mnie przekona
Jak dla mnie Pettyfer owszem ale parę lat mlodszy. Bo teraz to on już nie wygląda mi w żadnym razie na nastolatka. No ale znając Amerykanów to im to specjalnie nie przeszkadza, W końcu tam 30-latkowie grają licealistów i jest git.
Masz rację. Pettyfer bardziej przypomina chłopca z okładki, Jace o wyglądzie uroczego anioła, lecz... tak, zgodzę się tu z Metropholis, on już nie wygląda na nastolatka. I w dodatku, jak patrzę na Bowena, to z charakterem faktycznie bardziej pasuje do roli Jace'a. :>
Ja mam natomiast wątpliwości co do aktorek grających dziewczyny, Clary i Isabelle. Pierwsza jest zbyt ładna i zbyt wysoka (Clary ma przecież poniżej metra sześćdziesięciu, dajmy na to: 156 cm), druga zaś... no sama nie wiem. Nie ten typ urody, zupełnie inaczej wyobrażałam sobie Isabelle: o szczupłej (może trójkątnej lub owalnej) twarzy z wyraźnie zarysowanymi kośćmi policzkowymi... W dodatku w książce wyraźnie powiedziane było, że Izzy "góruje wzrostem nad większością chłopców", a ta aktorka jakoś bardzo wysoka nie jest. No i ten. Nie ten kolor włosów. Myślicie, że je przefarbują? Oby, oby, bo jasnowłosej Isabelle nie przełknę. x_X
A kogo bym widziała w ich roli? Sama nie wiem, nie interesuje mnie zbytnio obsada filmów, które oglądam, lecz w roli Izzy... Taylor Swift jest dość wysoka (ma aż 178 cm wzrostu!), jest szczupła i piękna... Tylko ją przefarbować na czarno i volia!
Wątpię, że ją przefarbują skoro na najbliższych dniach kończą się zdjęcia do filmu ;d
Ja już teraz nie widzę nikogo innego w roli Jace'a niż Jamie. Jest idealny!
Jemima West nie pasuje mi na Izzy, ale mam nadzieję, że charakterem odda taką postać jaką była Izzy! :)
Pierwszą reakcją był szok- byłam pewna, że to Alex [którego uwielbiam!] będzie grał Jace'a. Po dłuższym zastanowieniu doszłam do wniosku, że Jamie jak najbardziej pasuje i cóż.... teraz wystarczy nam czekać na premierę filmu! ;)
Najpierw narzekali że Alex ( który jest na Jace idealny ) jest za stary a ten tu jest starszy o 2 lata ! Ludzie zdecydujcie się ! Mi on nie pasuje na Jace-a i nadal jestem za tym żeby grał go Alex ale coż... Moja wizja boskiego Pettyfera jako boskiego Waylanda pękła jak bańka mydlana ;(
Myślę, że rok urodzenia nie ma tu nic do rzeczy. Alex wygląda niestety za poważnie na Jace'a. Też go widziałam w tej roli, ale niestety trochę nam wyrósł chłopak ;) Wygląda na dużo starszego niż ma w metryce urodzenia ;) Natomiast Jamie, mimo swoich lat, wygląda na dużo mniej. Szczerze powiem, że jestem mile zaskoczona, bo po wizji Alexa myślałam, że nikogo w tej roli nie będę widziała. A tu taka siurpryza. Myślę, że będzie świetnym Jacem, mimo wszystko :)
To mnie zszokowałaś... Szczególnie, że zobaczyłam ten temat zaraz po tym, jak przez głowę przeleciała mi myśl "Kurde, ale on jest podobny do Alexa" x) I niestety, ale zgadzam się z Daimon_F - Pettyfer pasowałby idealnie na Jace'a, gdyby przynajmniej wyglądał na kilka lat młodszego. Aczkolwiek, jeśli wziąć pod uwagę Jamiego po charakteryzacji, to również może się super wpasować :) Już nie mogę się doczekać...a właśnie, wiadomo kiedy premiera? xd
Orientacyjna data - sam rok 2012 :) nic więcej. Zaczynają kręcić jakoś w sierpniu. To już niedługo, a nie mają reszty obsady....
BTW, czytałam wcześniej jak ludziom nie podoba się sylwetka Jamie'go, że za chudy itd... Ludzie, a pamiętacie Taylora Lautnera w 1 cz Zmierzchu?? Chudzina taka że nie wiem, a jak przypakował do 2 cz.... Jamie też przypakuje :P Poza tym, Jace ma ładne wyrzeźbione ciało ale bez przesady, nie jest kupą mięśni. Na pewno nad nim popracują i będzie wyglądał idealnie :o)
W całości sie zgadzam z zgadnij_kto_to. O takie szczegóły jak wiek czy mięsnie to nie ma sie co za bardzo martwić-) to da sie zmeinić:-) W sumie to też trochę sie rozczarowałam , bo ja k dla mnie Alex Pettyfer super pasował do tej roli. Ale w sumie Jamie tez nie jerst zly, jak go zrobia to będzie Jace jak malowany! Mam tylko nadzeję że aktorsko nie zepusje tego, bo już zadnego z nim filmu nie obejrzę jak to zwali!!!! Ogólnie to sie modle zeby nie rozwalili tego bo ksiażka byla naprawde super!! nie moge sie juz doczekać
Też mam nadzieję, że nie zwali ;P Ale skoro Cassie i Lilly są nim zachwycone więc im zaufam. Jace jest tak zmienny i ma takie huśtawki nastrojów, że naprawdę trudno go zagrać. Na przesłuchaniu więc musiał być świetny, skoro z miejsca go chcieli :)
Jamie ogólnie jest całkiem dobrym aktorem, w dodatku zależało mu na tej roli (z tego, co czytałam ) więc pewnie da z siebie 100% :) Teraz tylko czekać na wiadomośći o reszcie obsady. Bo mówi się głównie na temat Clary i Jace'a, a o informacje na temat innych już trudniej : /
Miejmy nadzieje że innych też fajnie dobiorą do ról.Już się nie mogę doczekać.A co do Jamiego to fajnie że on zagra Jaca.Co prawda na początku tez byłam za Alexem ale może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło? :)
Przypakuje?to rockmen tacy mają z tym problem na dobitkę ma kiepską koordynację ruchową,a tego siłownia nie nadrobi, tu trza salki gimnastycznej i trenera co nauczyłby go jak należy się poruszać by być jak Jace no i mam nadzieje że nie będzie tak teatralnie grał jak w Camelocie.O tym że jego wygląd (twarz ,spojrzenie,głos)jakoś nie powala pisać nie muszę,on nie ma charyzmy a Jace ją ma.....
A ja zadowolona nie jestem ! Jace`a powinien zagrać Alex Pettyfer!!!!!!!!!!
Whyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy? Czemu Cassandra Clare nie może trochę zmądrzeć???
A w czym niby Alex jest lepszy od Jami'ego? Oboje przystojni, a poza tym Alex za bardzo wydyroslał. No i Jamie jest świetnie zapowiadającym się młodym aktorem, w odróżnieniu od Alexa, który gra jak kłoda. Nie bez przyczyny wybrali Jami'ego jak napisane wyżej ^^. Cassie była pod wrażeniem, więc zdajcie się na jej opinię, bez przesady... ile można wytykać: "o Boże ja chcę Alexa, a nie Jami'ego" bez przesady wygląd to nie wszystko, zresztą Alex olśniewająco przystojny nie jest.
Wieć teraz ja dodam swoje 2 grosze .. ;D Bd rzeźnia .. ;D
Jak wiekszosc widze na Jace'a , Alexa .. !! Aaalee ..
co do Jamie'go to mam wielkie ale !! bo moze nie ogladam go w "Camelot" ale jest za dziecinny moim skromny zdaniem (ma taka niewinna buźke ) ... i nie ma tego czegos w oczach .. i ogolenie marnie wyglada ...
Jak juz kolezanki wyzej wspomnialy niech przypakuje .., i zmieni tą szpetna fryzrke typu "nie stac mnie na fryzjera' <bez obrazy dla fanek > xD aaa i co do charakteryzacji .. to noralnie pewnie zdziala rzecz nie prawdopodobna .. Wooow bd szok miejmy ndzieje !!! le jest jeszcze gra aktorska ...
Nieee wieem !! co powiedziec na ten temat .. nie widzialam go niegdzie wiec nie powiem nic .. ;D ale mam WIELKĄ !! nadzieje ze nie Spartoli roli jakze wsapnialego Jace'a (mala przesada ale ok) aaaa i niech na Anioła znadzie to cos czego mu brakuje!! a moze juz to zanlazl .. (moglby powiadomic o tym <hahaha>
Co do Alexa .. nadaje sie w hmmm 50% boo moze i juz nie wyglada ja w filmie "alex rider ..." ale ma jednk to cos ... :D Moim skromnym zdaniem .. komentarz pozyzszej koleznaki mnie dobil<lol2> "gra jak kłoda" - WĄTPIE !! (ale kazdy to inaczej widzi ) jak dla mnie to on jest moze nie idealny ale w sam raz sie nadaje na ta role .. ale gdzies czytalam ze podobno sam odmowil wiec .. Cóż .. mowic nie zaluje !! i
serenitylane- uwazam ze jest o wiele lepszyy .. i wiek jednak ma cos do tego ! bo o 20 lat to razce go nie od młodza ..!! wgl jak to bd wyglac ?? <lol> no ja tego sobie nie wyobrazam !! <hahaahaa>
Pozdrooo ;P
Ludzie, przestańcie jęczeć za Alexem! Owszem wyglądem świetnie pasuje do roli, pewnie 99% czytelniczek tak sobie wyobrażało Jace'a, ale on NIE CHCE go grać. Długo go namawiali i kusili, i dalej nic. Nie chciał i koniec. Poza tym moim zdaniem, kiepski z niego aktor, Jamie jest lepszy. Może nie był pierwszym wyborem wielu z Was, ale dobrze gra. Na pewno lepiej od Alexa. Na przesłuchaniach podobno zagrał kilka scenek, które pokazują jak bardzo zmienny, skomplikowany i autodestrukcyjny jest Jace. Jeśli wszystkie najważniejsze osoby związane z całą produkcją się w nim "zakochały" to chyba coś w tym musi być. Lily, producenci i sama Cassie, która stworzyła tą postać. Dzięki niej pokochaliśmy Jace'a więc jeśli ona uważa, że Jamie nim JEST to mi to wystarczy. Da z siebie 100% zobaczycie. A Alex pożałuję, że roli nie przyjął jak już film nakręcą i odniesie sukces :))))) Będzie sobie pluł w brodę za to :))
Ja na początku miałam taką samą reakcję, ale może to dlatego, że Jamie kojarzy mi się tylko z Antonym ze Sweeney Todda, gdzie był jak na moje totalną ofiarą. No nic mam nadzieje, że nie spapra tej roli, bo fanki Jace'a się z nim policzą :D
To ja z kolei widziałam go tylko w "Camelot" i (aż wstyd przyznać) "Księżyc w nowiu", ale mam go już serdecznie dość... Nawet jakby zagrał idealnie to z wyglądu i tak nie przypomina "mojego" Jace'a xP
"No nic mam nadzieje, że nie spapra tej roli, bo fanki Jace'a się z nim policzą :D"]
Zrobimy nalot na jego dom i pożałuje, że w ogóle pomyślał o tej roli ;D
Jamie mi w 100% nie pasuje...
I właśnie przez to nie zamierzam oglądać tego filmu ( jeśli w ogóle będzie).
No sorki, ale ja przez cały czas kiedy czytałam "Dary Anioła" wyobrażałam sobie Jace'a jako Alexa Pettyfera!...
Szkoda... Bo miałam nadzieję że to Alex go zagra... ; /
i tak obejrzycie ten film ;]
na poczatku bylam zawiedziona tez (przechodzilam faze buntu, zamkniecia w sobie... :D) ale po obejrzeniu kilku filmow z Jamiem... - jest świetnym aktorem :D zagra Jace'a, bedzie świetny - jestem o tym świecie przekonana :) no i jeśli autorka go wybrala, no coz, to ona stworzyla Jace'a, wiec chyba lepiej od nas wie kto najlepiej go zagra, prawda?
Widziałam go w Camelocie to pomyłka niestety,do Jaca książkowego dzielą go lata świetlne..jak reszta obsady też tak będzie dobrana to marnie wróżę temu filmowi...
O rolę Jace'a ubiegał się tez Max Irons, moim zdaniem lepiej by pasował niż Jamie. Z względu na wygląd oczywiście. Chociaż może Campbell zachwyci nas grą aktorską i nie bedziemy wzdychać za Alexem, bo jego typ urody mi jakoś do Jace'a nie pasuje za dużo w nim takiej jakiejs delikatności (?) i trochę za grzecznie wygląda. No cóż, ale charakteryzatorzy czynią cuda.
A widział ktoś już może jakieś zdjęcia ? z nim w charakteryzacji na Jace'a ? :D
Muszę przyznać, że jak mi kumpela podesłała kilka fotek, to nie mam żadnych zastrzeżeń i biję sie po łapach za bluźniercze teksty, które zapewne można znaleść nieco wyżej, pod moim pseudonimem xD
Gdzieś czytałam, nie pamietam gdzie, że codziennie ćwiczy i pakuje na siłowni, wiec... no jak jeszcze popiszę się diabolicznym charakterkiem, to wstawie mu dobrą opinie xD
Pozdro ;P
Wiesz, ja też... :P I jestem obrażona moją poprzednią postawą, ale Ciii... jakby coo to wcześniejszego nie napisałam ja. Tylko moja zła siostra bliźniaczka xD
Boże Ludzie! przestańcie płakać za Alexem. Nie chciał w tym filmie grać to nie. Koleś jest arogancki, chamski i zbyt pewny siebie. Nawet ludzie którzy z nim mieli "przyjemność" pracować są tego zdania. Poza tym jest kiepskim aktorem. Darujcie sobie już...
Jak większość, uważam, że Alex byłby lepszy, ponieważ Jamie nie jest dla mnie tak przystojny jak Jace powinien być ;d Płakać nie będę, że wybrali go, ale jak zepsuje swoją rolę to się wkurze -.- Chociaż sądzę, że z charakteru może nieźle zagrać ;) No to tyle, dziękuje za uwage ;d