Joaquin Phoenix

Joaquin Rafael Bottom

9,1
114 055 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Joaquin Phoenix

wracam z forum imbd, nie wiem czy zauważyliście ale jak wyczytywali Joaqa to on powiedział cos szeptem do kamery, no i ktos na forum imbd spytał sie ludzików co takiego powiedział

http://www.imdb.com/name/nm0001618/board/flat/37751545 [www.imdb.com/name/nm000 ...]

jakas osoba, która nagrała sobie rozdanie oskarów obejrzała ten moment 30-razy;) i wynika z tego że Joaq powiedział:

"I love you Riv, take care."

oczywiscie to nic pewnego, ale i tak łzy płyną mi strumieniami...

Sookie

Tez placze po przeczytaniu Twojego posta. Zastanawialam sie,co on wtedy powiedzial. Jesli rzeczywiscie to...
Mnie brak na niego slow i jestem tak cholernie rozczarowana tymi oscarami. W 2001 sciskalam kciuki-nie udalo sie. W 2006 tez-nie udalo sie. Kiedy wreszcie sie uda???

Fabiana

Ja widziałam ten fragment raz i zdołałam z niego wychwycić ,że powiedzieł "I love you..." ale nie wiem co dalej...
Hmm-zapraszam do mnie na blog.

Sookie

ja wiedziałam od początku że Joaquin nie dotanie Oscara tylko ten z Capote (tz przypuszczałam), ale wylałam tyle łez że później już nic nie widziałam - nie wiem sądziałąm że będę pałakać ale jakoś tak to samo z siebie wyszło, a teraz jak przeczytałam co Joaquin powidział to również zalałam się łzami.......... ale dla mnie i tak on jest najlepszy :)

pozdorwienia

p.s. napisałabym coś jeszcze ale zaczynam mieć rozmazaną klawiaturę przed oczami ................

Sookie

Wyszło mi, że Joaq dostanie kolejną nominację w 2011 roku.. Za "Gladiatora" miał w 2001, teraz za "Spacer" w 2006.. taki 5-letni cykl;/

A tak na poważnie.. załamało mnie ponowne ominięcie Joaquina przez jury - choć to "tylko" Oscary.. w sumie to nie koniec świata, ale jakoś tak strasznie przykro, prawda? Dwa razy miec nominację i nic.. Nie wiem, czemu Akademia tak nie docenia Phoenixa. Wielu aktorów dostawało nagrody za 10 razy gorsze występy, a za taką świetną rolę Casha Joaq nie dostał nic (już nawet nie wspominam ewidentnie "ukradzionego" mu Oscara za Commodusa) . I jeszcze tak się facet poświęcił dla roli jak mało kto, no i nikogo to nie ruszyło. Ech, smutno mi i tyle..

Pociesza mnie tylko fakt, że we wszystkich prawie głosowaniach "zwykłych ludzi" - w necie, magazynach itp. wygrywał bezapelacyjnie nasz ulubieniec. To też coś znaczy w końcu - ludzie go cenią. Zwykli widzowie, nie szanowna Akademia.

Sookie

właśnie poszłam obejrzeć ten moment i kurcze ja nie umiem czytać z ruchu warg;) bo tylko i love you wychwyciłam... ale jeżeli powiedział River-to naprwdę słodkie:)
pozdrawiam

jolene_2

nie mialam pojecia o tym co mowil... ale jesli tak powiedzial, juz mam łzy w oczach.... naprawde jest kochany

jolene_2

Dopiero teraz do tego doszłam...
Że to River...
Nie no,nie mam na to słów,to było...słodkie i takie smutne... ;(

Sara_von_Krolock

Może gdyby Reese nie dostała Oskara...przyznaliby go Joaquinowi......
Jest mi STRASZNIE STRASZNIE STRASZNIE przykro..;(((((( To takie niesprawiedliwe..Właśnie obejrzałam po raz 3 ''Walk the line" i nie moge sie z tym pogodzić........nie mogę................:((((((

_Jacinda_

jezeli on naprawde powiedzial takie slowa... to ja po prostu kocham tego faceta! :)
on jest taki niewinny... ten jego slodki wyraz twarzy... on jest niesamowity... zasluzyl na tego oscara!! ;(

Fluorescent

Przed chwilą widziałam ten moment (mam nagrane na vhs;) )
powiedział : '' I love you River'' - tyle ''usłyszałam''-zobaczyłam....
:* for Joaq.........

_Jacinda_

Nie wydaje mi się, że gdyby Reese nie dostała Oscara, to dostałby go on. To raczej nie ma nic do rzeczy, trzeba przyznać, że miał dużą konkurencję i może gdyby nie Hoffman, to oscar przypadłby jemu w udziale.

Sookie

mam pytanie odnośnie tego posta:
wracam z forum imbd, nie wiem czy zauważyliście ale jak wyczytywali Joaqa to on powiedział cos szeptem do kamery, no i ktos na forum imbd spytał sie ludzików co takiego powiedział http://www.imdb.com/name/nm000 ... jakas osoba, która nagrała sobie rozdanie oskarów obejrzała ten moment 30-razy;) i wynika z tego że Joaq powiedział: "I love you Riv, take care." oczywiscie to nic pewnego, ale i tak łzy płyną mi strumieniami...

KIDY GO WYCZYTYWALI? Na Oscarach? przecierz nie wygrał, ktoś mi powie bo nie oglądałam Ocsarów;(

:* dla Joaquina:)

Klaudynka

Kidy wyczytywali jego nazwisko, a nie kiedy "wygrał"

sonusia

aha, wyczytywali to znaczy wyczytaywali jego nominacę...rozumiem, pytam się bo mam mętlik w głowie a nie oglądałam oscarów

Klaudynka

zaraz czy ty sie w nim nie ZAKOCHAŁAS ..
sory ze tak mówie ale on jest OCHYDA CHYDA OCHYDA OCHYDA

HAL1996

bez przesady, a Twoje podejście jest dziecinne! Uważam popsrostu, że Joaq jest niesamowitym i przystojnym aktorem.

HAL1996

Do Lord....
sam/sama jesteś OCHYDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ciekawe jak ty wygladasz ''ślicznotko''???? lecz sie gdzie indziej ze swoich kompleksów i wara od Joaqu'a..!!!!
daruj sobie takie teksty...ok????
p.s. ON jest Śliczny.......

_Jacinda_

do Lord: Jesli masz zamiar krytykowac Joaquina to nie rob tego tutaj.
PS Nie masz racji. Joaquin jest piękny.

Fabiana

Niby każdy ma prawo do własnego zdania, ale trzeba uważać aby nieurazić fanów.
Oczywiście Joaquin Phoenix jest ładny, chociaż na Oskarach wyglądał troszkę grubo.
Natomiast jego brat był bardzo przystojnym tak bym chciała by żył:(

madzia_18

co co co co co??? jaki brat???jakiego miał brata?? dlaczemu ten brat nie żyje?? łooooo kurde ale jestem do tyłu... gdzie jest napisane coś o jego bracie czy w ogóle jak zginął czy jak umarł??

Fabiana

tak jak agata tumikuku wpadła nas podenerwować i zapewne tu więcej nie wróci. Szkoda na nie nerwów.
Joaq.. nie łam się! Masz tu grono wiernych fanek, które zawsze będą za Ciebie trzymać:*:)

Sookie

Hmmm. Rzecz gustu to cienka i trudna sprawa. Ja uważam,ze ten aktor ma w sobie coś co przyciąga uwage, sprawia,że chce się na niego patrzec i słuchać. Jego tajemniczość i zagadkowość może jednych pociągać,a innych nie-i tyle na ten temat ;-)
Ja go bardzo,bardzo,bardzo lubie,i pamiętaj Joaquin: FANI ZAWSZE SĄ Z TOBĄ!!!

Sara_von_Krolock

Moja Droga masz racje, ten facet ma coś w sobie, coś co nie da się opisać. Pozdrawiam fanów:)

Sara_von_Krolock

Do Lorda: jesli szukasz playboya to nie tu, tylko na forum Brada Pitta. Joaguin jest zdolny, a co do urody nie jest taki jak inni lecz niepowtarzalny i to właśnie przyciaga. Moze naprawde nie wygląda jak łamacz serc ale ma w sobie to "cos" co do iego przekonue i jednak podoba sie wieeeeelu dziewczynom z całego swiata. jedna opinia w tym stylu otoczona podziwami Joaquina jest zagłuszona. Po prostu po co tu włazisz i mieszasz? a tak wróce do tematu :D no ja dzis od 22.40 bede ogladać powtórke Oscarów i mam nadzieje ze zobazce ten moment. Jednak Joaquin jest kochany i to udowodnil, pewnie nieswiadomy ze te słowa beda tematem rozmów wsród fanów, z pewnoscia na całym swiecie Wielka Bużka dla FANÓW JOAQUINA!! :*

Anness

no kuźwa...nie mogę no... czy tak wyglada ''ochyda''???? :

http://kasia.design-fishing.com.pl/joaquin/zasoby/zdjecia/jp07g.jpg [kasia.design-fishing.co ...]

_Jacinda_

nie mam pytań no.... :))

http://kasia.design-fishing.com.pl/joaquin/zasoby/zdjecia/17.jpg [kasia.design-fishing.co ...]

ahh..........

_Jacinda_

Przepraszam czy ktos mi wyjaśni, dlaczego wszscy sie tak wzruszacie tym , co on powiedział?? Co to mialo znaczyc?? Przykro mi ale nie jestem w temacie prosze o odpowiedź.

Pozdro

anka_003

Chodzi o to, że Riv, czyli River - to brat Joaquina który zmarł 13 lat temu, co wszyscy z ich rodziny bardzo przeżyli [zmarł mając 23 lata]
Jeśli Joaquin wypowiedział te słowa to świadczy tylko o tym jak kochał swojego brata.
ps. kto będzie oglądał retransmisję napiszcie potem co on mógł powiedzieć, ja idę spać.

madzia_18

wszystkie zachowujecie sie jak postrzelone nastolatki, film ten byl jednym z najgorszych produkcji tego roku, nie wazne jaka historie opowiadal, aktorsko mozna by porownac do brazylijskiej telenoweli, gdzie wszystko powiedziane jest wprost do widza, wrecz wyrzygane, joaquin doprowadzal mnie do lez smiechu podobnie jak jego partnerka...moj komentarz po zdobyciu oskara przez reese???, cyt."...oscary schodza na psy..." zapraszam na website joaquina, tam mozecie sobie pogadac o jego "pieknych oczkach", tutaj mowi sie o czyms powazniejszym....

lisunek

POCAŁUJ MNIE W D***...!!!!!!!!! LISNINEK !!!!!!!!!

madzia_18

Widziałam powtórkę wczoraj i był moment jak Joaq to powiedział do kamery, ale jestem prawie pewn, że niestety nie powiedział River, to było całkiem inne imię (nagrałam oczywiście sobie te Oscary) potem przewijałam ze 20 razy żeby dospaowac jakieś imię...No nie mam pojęcia co powiedział, ale i tak sie popłakałam...Boże on jest popsrostu kochany! No i nie wyglądał grubo na Oscarach tylko taki jest:) I bardzo fajnie wygląda co nie?
UWIELBIAMY JOAQUINA!

Klaudynka

Oczywiscie ze fajnie wyglada :) zawsze :) A co do tego wygladania "grubo", taki po prostu jest i mnie sie taki bardzo podoba. Poza tym nie wyglada wcale grubo tylko...odrobine przy kosci :) Ale ja to zawsze bardzo lubilam.

Fabiana

Taa...Wygląda czarujaco. I uważam, też za bardzo wspaniałe, że ppokazuje się często z mamą. To naprawdę wspaniałe.

Och, ogldałam znów oscary i stwierdziłam, że powiedział
"I love you Riv, take care.", tak przynajmniej sądzę

madzia_18

ooooo kuurde.... ahm... to to jest ten brat-ten Riv.... jaa cie ej to naprawde takie kochane... takie hmmm.... wzruszająceee....... :(

lizzard91

ej a co oznacza "take care" ???????????bo ja nieeee wieeem ... on jest taki kizi-miiizi ;)

Sookie

Walić, to tylko OScary. Za Commodusa statuetki nie dostał, bo był za młody. Nie widzę innego wytłumacznia na bezsensowność decyzji Akademii. A teraz... Dwie wielkie role- Capote i Phoenix, sądzę że sprawieliwie ocenione rzez jury.

Graff_von_Janoloff

jacinda, śliczne fotki ;) ;) a zreszta jak zawsze ..... :D a ty Lisuniek czy jka ci tam poco tu komentijesz spacer po linie jak tu jest INNY TEMAT mysl sobie co chesz a i tak kazdy wie co wie to znaczy ze My wiemy lepiej PAPA i juz nam tu nie przychodz!!! Jopaq jest slodki a nikt tu sie nie zachowuje jak nastolatki tylko ty ty jak rozkapryszony BACHOR!! ;*buzak dla JOAQUINO-MANIAKÓW :* i jeszcze jeden

Anness

widze tez ze Joaquinowi ostatnio wzroslo "Top swiat" BRAVO!! :* :* :D

Anness

:* :* :* dla Anness i dla Joaqu'a....
pozdr.

_Jacinda_

Ech...Dajmy już spokój z tymi komentarzami negatywnymi i denerwowaniem się,bo wiecie jak to jest-Ci ludzie specjalnie wchodzą na dane forum,piszą bzdury,krytykują itd.,żeby potem własnie mieli odpowiedź na swoj tekst-i potem to wszystko czytają i śmieją sie przed monitorem,więc najlepiej po prostu olewać takie komentarze i się tym nie przejmować,bo im wiekszy odzew,tym większa radocha dla nich-a chyba nie chcemy sprawiać im przyjemności?
Pozdrowienia i całusy dla Joaquina i wszystkich,którzy się tu wypowiedzieli (także krytycznie!)

Sara_von_Krolock

BRAVO!! :*:*:*:*:*:*:*:*:*:* a to tak dla wszystkich

Anness

Po tym, jak Joaquin nie dostał oscara za "Gladiatora" to naprawdę się dziwiłam - tym bardziej że jego konkurent nie był nawet w połowie tak dobry! Ale teraz...Nie moge nic powiedziec o konkurencji, bo nie widziałam. Ale gdybym miała iść za "głosem serca" to..Phoenix górą!!!Wczoraj byłam na "Walk the line" i On jest kapitalny! Zwłaszcza jak śpiewa! Prawie spadłam z fotela w kinie na scenie oświadczyn :) Śliczny film, bosski Joaquin :D

Pozdrowienia dla fanek i fanów ( naprawde tak powiedział? Ja tylko zauważyłam [a byłam mocno śpąca] że cos tam szepnął do kamery. Ale jeśli to jest prawda to naprawde smutne...)

tunia

Witam!
A ja właśnie znalazłam na youtube.com, że powiedział I love you Indiana.
To było skierowane do syna Summer i Caseya. Poczytajcie sobie
http://www.youtube.com/watch?v=lWpOoiuC1qg&search=joaquin%20phoenix [www.youtube.com/watch?v...]
Buźka

asikaa1980

Chyba masz rację... ale wydaje mi się, że jeszcze było coś potem...:) tylko co?? Niestety nie potrafię czytać z ruchu warg, więc... pozostaje nam zapytać Joaquina;P. Nie, to był żarcik:))) Pozdro dla wszystkich fanów;P

Queen_of_Spiders

ja cieee... poogladałam se te filmiki o nim i dopiero teraz obczaiłam jaki on jest zaje bisty.......raaanyy..ej on jest taki ładny i brzydki zarazem...kurde ale ma takie fajne fotki..tak by sie chciało pocałować te śliczne usteczka...szkoda,że go nie znam....

lizzard91

ej nieeeee słuchajcieee!! według mnie on powiedział tylko "i love you river"..na serio... jak to wam bedzie lecieć to powiedzcie to "i love you river"i zobaczycie,że on tak samo mówi jak wy... nie zdążyłby powiedzieć "take care" ,chyba że chodził na kurs szybkiego mówienia...

lizzard91

ktos powiedzial ze on mowi I love ypu River i teraz bedziesz sie trzymac tego tak kurczowo?? On powiedzial Indiana i osoby ktore nie znaja ani troche angielskiego moga sie klocic ze powiedzial River

Sookie

Jak przeczytałam twojego posta też mi się łzy w oczach zakręciły..;(
Postanowiłam to sprawdzić i Joaquin powiedział dokładnie: "I love you Indiana" tak pisało w tytule tego filmiku. Zreszta sami sprawdźcie.
To ten link: http://www.youtube.com/watch?v=lWpOoiuC1qg

Don_Joana

----------------------------------------------------------------------

*** WIADOMOSC DLA MADDY i PADMEE ***

pozostawiam ja tutaj moze ktoras z was zajrzy i przeczyta....
Od jakiegos czasu strasznie ciekawi mnie to dlaczego zamknełyscie blogi???? Brakuja was na filmwebie...

----------------------------------------------------------------------

_Jacinda_

Spokojnie, Oscara prędzej czy poźniej napewno dostanie, bo zdolny jest.