Czy ktoś zauważył, że oni ą jacyś tacy podobni? Heath w Mrocznym Rycerzu robił dokładnie takie same miny i mówił podobnym głosem, jak Johnny Depp w Charliem... W Casanovie myslałam na początku, że to Johnny. Oni mają jakąś wspólną cechę.
Oj, będzie rozróba chyba i drapanie paznokciami, wyrywanie włosów itp.
taaa, Joker i Willy Wonka mają bardzo dużo wspólnego...
...a w "Casanovie" to przecież Johnny i Heath grali obydwoje! Zmieniali się. Jedno ujęcie Depp, drugie Ledger! Nie wiedzieliście?!
Nie życzę sobie, żebyś się tak do mnie odzywał, Neptun. Nic ci nie zrobiłam, wyrażam tylko swoje poglądy i spostrzeżenia. Nawet jeżeli nie uważasz, że to, co powiedziałam jest słuszne, to możesz to wyrazić w bardziej kulturalny sposób.
Kto lepszy, Depp czy Heath?
Wybór prosty bo jeden żyje a drugi nie
To w pewien sposób przesądza sprawę ;]
Jeśli chodzi o porównania, to... wiele osób twierdzi, że Johny Depp i Toumas Holopainen z Nightwish są do siebie bardzo podobni, zwłaszcza jeśli chodzi o charakteryzację Johnego w ,,Piratach z Karaibów"... Jak myślicie? ;)
NIE O WYGLĄD MI CHODZI!!! Chodzi o sposób grania...
Neptun, nie życzę sobie obrażania mnie! Co, ludziom w realu też mówisz, żeby się jebali? Czy wiesz co to znaczy?
Mi też nie chodzi o wygląd, ale bądź co bądź filmu uszami nie oglądam.
Ok.
Może jestem ślepa, ale dla mnie ich sposób grania nie jest podobny.
Lepiej?
hahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhaha hahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahaha hhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahh ahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahhah ahahahahahahahahha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jebnij się ;00 Słońce, drogie czy wiesz co to znaczy?
Wikipedia o 'jebaniu'
"jebać (język polski)"
wymowa:
znaczenia:
czasownik przechodni
- wulg. wulgarnie potocznie uprawiać seks
- wulg. wulgarnie potocznie lekceważyć
- wulg. wulgarnie, potocznie zmyślać, mówić coś głupiego (rzadko)
- wulg. wulgarnie, potocznie ubrudzić (kogoś, coś)
- wulg. wulgarnie, potocznie uderzyć (kogoś, coś)
- wulg. wulgarnie, potocznie ugryźć (kogoś, coś)
- wulg. wulgarnie, potocznie śmierdzieć
- wulg. wulgarnie, potocznie rzucać
- wulg. wulgarnie, potocznie wydać głośny dźwięk
czasownik zwrotny
(2.1) wulg. wulgarnie pot. potocznie uprawiać seks
(2.2) wulg. wulgarnie pot. potocznie psuć się
(2.3) wulg. wulgarnie pot. potocznie mylić się (forma czynna lub bierna)
(2.4) wulg. wulgarnie pot. potocznie upić się (najczęściej używane w aspekcie dokonanym)
(2.5) wulg. wulgarnie pot. potocznie ubrudzić się
(2.6) wulg. wulgarnie pot. potocznie najczęściej w dk. dokonany - oddawać mocz lub kał
(2.7) wulg. wulgarnie pot. potocznie pierdzieć (najczęściej używane w aspekcie dokonanym)
czasownik zwrotny przechodni
(3.1) wulg. wulgarnie pot. potocznie uprawiać seks
odmiana: przykłady:
(1.1) Jaś jebie Małgosię.
(1.2) Jebię to wszystko.
(1.3) Naprawdę? Jebiesz.
(1.4) Znowu ujebalem dres smarem.
(1.5) Jebnąłem go w łeb.
(1.6) Ale mnie komar ujebał.
(1.7) Ale tu jebie!
(1.7) Jebiesz kałem.
(1.8) Wyłącz to radio albo wyjebię je przez okno!
(1.9) Co tam tak głośno jebło za ścianą?
(2.1) Jebiemy się każdego wieczoru.
(2.2) Komputer mi się jebie.
(2.3) Zawsze jebię się w obliczeniach. Jebie mi się prawa z lewą.
(2.4) Ależ się wczoraj najebałem!
(2.5) Doktor fizyki ujebał się kredą.
(2.6) Kurwa, znowu ten kundel zjebał się na środku dywanu.
(2.7) Ale znów śmierdzi, kto się zjebał tym razem?
(3.1) Jaś jebie się z Małgosią.
składnia:
kolokacje: (1.1) matkojebca, ojcojebca, pojeb, pojebus, zjeb, niedojeb
synonimy: (1.1-3, 2.1, 3.1) pierdolić, pieprzyć; (1.4) upierdolić; (2.5) capić, walić, zapierdalać
antonimy:
wyrazy pokrewne: czas. czasownik pojebać, zajebać, przyjebać, dojebać, ujebać, rozjebać, wyjebać, zjebać, odjebać, przejebać, wjebać; imiesł. wyjebany, odjebany; rzecz. rzeczownik jebaka, jebus, jebaniec, jebadło, jebaństwo
związki frazeologiczne: w mordę jebany, pies (to, cię, was, go, ich) jebał
etymologia: Słowo pochodzi od starosłowiańskiego *jebat, *jebati, a to z praindoeuropejskiego *yebh- (spółkować). Kilka wieków później w języku czeskim i łużyckim znaczyło to tyle co bić, lżyć, oszukiwać. Niedługo po tym pojawia się polskie określenie tego słowa - bić. Obecnie to słowo ma kilka znaczeń.
uwagi:
tłumaczenia:
(2.2) zobacz listę tłumaczeń w haśle → pierdolić
(2.3) zobacz listę tłumaczeń w haśle → dupczyć
jebać (język górnołużycki) [edytuj]
wymowa:
znaczenia:
czasownik, aspekt niedokonany
(1.1) oszukiwać
(1.2) zdradzać
(1.1)
składnia:
kolokacje: (1.2) ~ dowěr
synonimy:
antonimy:
wyrazy pokrewne: czas. czasownik dk. dokonany zjebać, dk. dokonany wojebać
związki frazeologiczne:
etymologia:
uwagi: zobacz też: „fałszywi przyjaciele” w języku górnołużyckim
(1.1) wulg. wulgarnie cholerny, nieszczęsny; taki, który denerwuje, wzbudza gniew, pogardę
(1.1) Moi jebani sąsiedzi znów hałasują.
składnia:
kolokacje:
synonimy: (1.1) wulg. wulgarnie pierdolony
antonimy:
wyrazy pokrewne: czas. czasownik jebać
związki frazeologiczne:
etymologia:
uwagi:
tłumaczenia:
* angielski: (1.1) fucking
* slovio: (1.1) йебалйу (jebalju)
Teraz już wszyscy wiemy, co znaczy słowo na "J". Pozostaje pytanie w jakim sensie słońce ma się je*nąć/je*ać?
Ciekawe, za ile mój post zostanie usunięty ze względu na mnogość słów i wyrażeni pokrewnych wyrazowi na "J"? :D
Nie wierzcie Wikipedii.
Wierzcie tylko Nonsensopedii.
Jebać – typowy przykład wyrazu do wszystkiego w mowie polskiej. Wieloznaczeniowość tego, jakże wspaniałego, prostego słowa wyraża się w mnogości liczb, osób a czasem nawet przypadków. Od tego słowa wywodzi sie wiele wyrażeń pochodnych. Przykładowego „jebać” i jego pokrewieństw można użyć w sytuacji:
* Widząc że ktoś sie przewrócił – Ale jebnął!
* Opisując zwyczajny dzień – Szedłem po schodach, aż tu nagle... JEB!
* Zadając proste pytanie – Jebnąć ci?
* Sprawozdając to co widzieliśmy – Podszedł do niego i... jeb, jeb, jeb...
* Wyrażając odbycie stosunku – W nocy jebałem się jak nigdy.
* Starając sie wyrazić stan umysłu znajomego – Aleś się dziś najebał!
* Podziwiając czyjś talent w walce wręcz – Jebany, ale mu jebnął!
Zastosowanie przedrostków do osobowych form czasownika "jebać" rozszerza pole użycia do niemalże każdej dziedziny życia. Przykłady zastosowania:
* Opisując dzień roboczy - "Wyjebałem piękny wykład..."
* Opisując czynność - "Przyjebałem sobie ten piękny obrazek"
* Uskarżając się na system bankowy - "Dojebali mi karne odsetki"
* Referując niską jakość materiału - "Ledwie stuknąłem, odjebało pół karoserii"
* Konstatując obecność donosiciela - "Ktoś nas zwyczajnie podjebał"
* Określając stan psychiczny - "Gościa zwyczajnie pojebało"
* Wyrażając zdumienie - "Zajebał mnie tym pytaniem"
* Wyrażenie samokrytyki - "Zjebałem sprawę ...!
* Stwierdzając stanu upojenia - "Najebali się jak działo"
* Zgłaszając napad - "Ojebali nas z kasy na Dworcu we Włoszczowie"
* Stwierdzając straty - "Przejebaliśmy sobie szansę na finał"
* Oszacowując zniszczenia - "Wichura rozjebała pół wsi"
* Opisując stan zdrowia - "Ujebała Misia pszczoła"
* Podkreślając pracę - "Z niemałym wysiłkiem wjebałem cały koks do komórki".
* Wyrażając zirytowanie nadmiarem zajęć - "Ale mi dojebali roboty".
* Zwracając uwagę na kradzież - "Ktoś się nie bał i zajebał".
* Wyrażając fetor - "Jebią mi stopy"
* Oceniając działanie sterydów anabolicznych - "Ale go wyjebało!"
Teraz dopiero wiemy WSZYSTKO ;p
Nie zostanie usunięty. Dla naszych "dyktatorów" forum liczy się nazwa temat. Jeżeli zwiędła lilio-róża w tytule użyła nazwiska Johnny'ego, temat jest nietykalny, choć dla wielu-beznadziejny. Za to kasowane są tematy gdzie w tytule nie ma "Depp", ani "Johnny", ani "Jack", itp. wystarczy, że jest np. "Słodzenie cukru" to od razu pod nóż (nigdy wam nie wybaczę zabicia mojego, ukochanego topiku! Zemszczę się!).
"* Widząc że ktoś sie przewrócił – Ale jebnął!
* Opisując zwyczajny dzień – Szedłem po schodach, aż tu nagle... JEB!
* Zadając proste pytanie – Jebnąć ci?
* Sprawozdając to co widzieliśmy – Podszedł do niego i... jeb, jeb, jeb...
* Wyrażając odbycie stosunku – W nocy jebałem się jak nigdy.
* Starając sie wyrazić stan umysłu znajomego – Aleś się dziś najebał!
* Podziwiając czyjś talent w walce wręcz – Jebany, ale mu jebnął! "
hahahahahhahhahahahhahahhahahhahhahahahahhahahahahahahahahahhahahhahahahahhahaha shahahahhahahhahhahahahhahahahahahahahahahahahahahahhahahahahhahhahahahaahhihihi hihihihihihhihihihihihihiihihihihihihihihihihihihiihhihihihihiihhihiihihihahahah hahahhahahahahahahahahahahahahhahahaahhahhahahahahahahahhahahahaahhahahahahahaha hahhahahahahahhihihihiihihihihihihihihihihiihihiihihihihihihiihihihihihihihiihih ihihihihihiihihihihihihihiihihihiihihihihahahahahahahahahahahhahahahhahahahahaha hahahhahahahahahahahahahahhaahhahahahahahahhaahhahahahahahhahahahahahahahahhahah ahahahhahahahahhahhahhahahahhahahhahhahahahahahahhahaahhah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uwielbiam wypowiedzi pustych koksów <<3.
Pare dni temu usłyszałam taką anegdotkę: Sytuacja dzieje się w tramwaju, w Krakowie. Siedzi sobie dres. Na przystanku wsiada starsza pani, kiepsko kontaktująca z otoczeniem. Ders wstaje, podchodzi do babci, chwyta ją, podprowadza do siedzenia i mówi:
-Babcia sobie jebnie...
:D
Nie widzę zbyt wielkiego podobieństwa między Deppem i Ledgerem pod żadnym względem, być może dlatego, że nie widziałam zbyt wiele filmów z tym drugim panem. Właściwie to widziałam tylko jedną produkcję, w której grał i nie był to Dark Knight. Więc lepiej nie będę się wypowiadać na ten temat :p
"Kto lepszy, Depp czy Heath?
Wybór prosty bo jeden żyje a drugi nie
To w pewien sposób przesądza sprawę ;] "
A ja się nie zgodzę, przynajmniej nie do końca. Filmy, w których grał Ledger, mimo iż on sam nie żyje, nie rozpłyną się w powietrzu. Wciąż możemy podziwiać jego pracę, więc wciąż możemy go porównywać z innymi aktorami. W pewnym sensie on pozostanie żywy do czasu, gdy o nim nie zapomnimy, tak myślę.
Oł je, co za przytoczone teksty z Nonsopedii... Toż to skarbnica wiedzy, nie ma nic lepszego ;p
Różnica miedzy Deppem, a Ledgerem no u mnie jest obaj są słodcy ^^
Użyłam słowa Słodcy jaaa!! zaraz bóg mnie skarze bo użyłam na tym forum słowo słodcy oj zgrozo!!!
A to z wikipedni mnie rozwaliło jaaa xD wy to macie bez kitu problemy z tym słowem ^^ ale dzieki za wyjaśnienie co ono oznacza teraz bede wiedzieć ;P;P