Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 263 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Tak wiemy!! Nałogowo gadamy o Deppie i nie możemy przestać:D Nie moge was zrozumieć, czepiacie się nas, ja my gadamy o Deppie:D A jak ktoś palnie textem, że właśnie wszamał czekolade, to przecież odrazu wiemy, że oglądał film "Czekolada"!! Więc zrozumcie!! Większość postów jest poświęcona Johnnemu!! No to tyle co chciałam powiedzieć:D

No dziewczyny:D I jak z tym Deppem:D Kto chce jeszcze focie z imprezy:D hehehe Pozdrawiam;)

Moon_8

moon zycze ci zebys szybko powróciła do zdrowia :)

BK_201

ja Wam zycze wszystkiego naj-Anus,zebys wytrzymala. Moon-wyzdrowiej.Molly-aby tynk Cie nie walnal w glowe. Carotka-zebys sie nie zgubila! Patusiu-aby zalalo po dach Twoja szkole. xD

ale mnie cos na zarciuchy wzielo. hahahahahahahaha

(mowilam ze jak szkola sie zacznie to bedzie mi gorxzej xD)

PPG

O mój boże laski... Na reszcie mam coś w ustach.. :D:D mmm jakie to dobre :D

happysad_owa

A ja nie dawno wróciłam;)
Patuś smacznego;) ja wcinam tosty;p;p;p
Weszłam na kompa żeby zobaczyc zdjęcia które dziś robiłam bo byłam u koleżanki z przyjaciółką i tam komórą trzesnełyśmy sobie kolejną sesie;) a potem to małe gadu gadu z kuzynem mojej przyjaciólki, śmiesznie było no ale ja już lece na tv. Życze Wam miłego dnia w szkole;* Trzymajcie się ciepło;)

Foxi_2

PPG aby nikt cię nie walnoł w głowe coto ma niby znaczyc sorrka ze tak wypytuje ale jestem ciekawa moze chodzi oto zeby nikt cie nie walnoł w głowe bo to poprostu znaczy ze jetem jakas nietentegen ? czyli głupia pusta tępa a jak mnie walnie ktoś w głowe to zmondrzeje ? wytłumacz mi to bo nie rozumiem xD

Foxi_2

Foxi nawzajem xDxD No i też smacznego za równo Tbie Patuś xDxD Ja już kolacyjke pochłonęłam i idę patrzec na film na polsacie ale jak by co jestem na gg xDxD

Pozdrawiam :)

PajotynQ

Nio a ja właśnie zaczynam wcinac płatki cinimini troche zaduzo ich nasypałam do miski i niewiem czy wszystko zjem xD

BK_201

No to smacznego xDxD Ja tych płatków nie cierpie no ale to szczegół xDxD

PajotynQ

dzięki Iza a tak propo to też ich zbytnio nie lubie ale jem je ze względu na mame bo powiedzała ze jak nie zjem płatków to mam szlaban na kompa głupie no nie ?? xD

BK_201

Dziękuje, ale już zjadłam xD Też nie lubię tych płatków... Ja wolę chocapic, albo nesquike ewentualnie :D

happysad_owa

Szpox xDxD A ja wole kangusy xDxD

<kużwa krótki>

PajotynQ

a ja lubie canfleiks xD z cukrem

BK_201

E tam, czekoladowe rządzą :D:D Miodowe są bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

happysad_owa

te konfleiks to miodowe kuźwa chyba zła nazwe dałam mi chodziło o te co są w czerwonej paczce nie wiem jak się nazywają ale chocapik i neskłik są bardzo dobre xD

BK_201

w ogóle jaki świetny temat mamy o płatkach xD

BK_201

dobra ja spieprzam spać bo na 8 do szkoły trzymajcie się laski miłej nocki życze bede o 14 papa :* :*

BK_201

do PPG sorry już sczajiłam coś zle przeczytałam sorrka myślałam ze tam pisze zeby cie nikt nie walnoł w głowe a tam pisze zeeby cie tynk nie walnoł w głowe boziu ja musze iść na kurs czytania albo mogłam nie pić tego Redds'a bo juz nie wiem co ja czytam w kazdym razie sorrka xD

BK_201

spoko majonez.;] mi tam odbija bo szkola sie zaczela.xD i mam blizej jak dalej do matury. :/ a teraz patrze na szkoly wyzsze.hahahahhaha. gorzej mi. xD

_Anusia_

No i wy wszystkie w szkole, wy będziecie kończyć a ja będę zaczynać lekcja<lol> żal normlanie żal:D

Co do płatków to ja uwielbiam chocapic(nie wiem jak to się pisze:D) no to ja spadam za sobą coś zrobić, bo dziś sobie zaspałam:/ No to narazie laski:) Będę po 18 narazie:*:*:*

_Anusia_

Zgadzam się z Patusią w zupełności w kwesti płatków śniadaniowych. Po długiej przerwie powróciłam do tego przysmaku;)
Jak tam pierwszy dzień w szkole? U mnie spoko, już od pierwszej lekcji wysłuchiwałam jaką zrobi nam jazdę baba z niemca, plus że siedzę z normalnym kolegą którego lubię (poprzesiadywała nas) a nie z jakimś przyjebem których u mnie jest wiele;/. Jutro mam test z niemca:( Mam jeszcze trochę mokre włosy po basenie ale fajno się pływało, nową mamy babe od wf, wydaje się spoko. Po dwóch latach chodzenia na 8:00 wreście dziś miałam na 8:50;););) happy z tego powodu=]]] skończyłam o 14:25. Jutro mam na 8:00 ale za to już kończe o 12:20 zajebiście;p
Jak miło znów z ulubionymi koleżankami pogadać czyli z Olą i Sandrą.
Pozdrawiam Was;*

Foxi_2

Foxi zajebiście jest kończyć o 12:25 xD

U mnie w szkole dziś było nawet fajnie ale strasznie nudnooooooo myślałam że ten dzień się nie skończy te ględzenie nauczycieli o tych podstawowych rzeczach i ocenach, zachowaniach az mi się zygać chciało tą nudą przecież oni to powtarzają co rok to na jaką cholere mamy to słuchać jeszcze raz :/ Troche się rzeczy zmieniło mam nowy plan lekcji no fakt nie jest az taki fajny bo 3 razu w tygodniu kończe o 15:20 zaczynajac lekcje o 10:25 raz kończe o 14:30 od 8:00 ale jest jeden wielgaśny plus to zajebisty piątek zaczyna fakt o 8:00 ale kończe o 11:25 i to mi się podoba xD mogliby tak zrobić codziennie to by była masakra ale trudno jest jak jest. :D W ogóle pomalowali nam w srodku szkołe na jakiś wieśniacki kolor i do tej pory zajerzdza tam farbą ble :/ zmienili mi się nauczyciele mam nowego wychowawce i nową babe od polaka wygląda na spoko a wychowawczyni taka sama jak poprzednia :/ wredna ale kit z tym dobrze ze nas nie uczy :D no i pojawiła się nowa gęba w klasie jakaś dziewczyna Klaudia jest nawet spoko ale dobrze jest zobaczyć moje kochane stare buzki moich kumpli i kumpelek z klasy tylko teraz to się zmienili jak byk :) no ale cóz tak bywa po wakacjach :).
Wogóle brechtać mi się chce chcą nam wycofać mundurki bo jesteśmy ostatnią klasą w gimnazjum 3c i sie zastanawia dyrektor czy je wycofać czy nie ciekawa jestem mam nadzieje ze nam wycofają bo ja nie chce hodzić w tym bo to obciach :/ co tu jeszcze powiedzieć hmmm aha ! fajnie tez mamy bo ostatnia klasa i najmniej nauki bedzemy sie uczyc do polowy lutego a pózniej ferie zimowe swięta pózniej testy jakieś matematyczno-przyrodnicze i jakies tam jeszcze i potem próbne testy końcowe póznie piszemy koncowe testy i konec cały maj w ogóle wolny wycieczki srutututu i inne głupoty i czerwiec koniec roku szkolnego xD brechtam z tego najkrutrzy rok szkolny w gimnazjum hihihi :D:D

O KURWA ALE SIĘ ROZPISAŁAM JAK JAKAŚ WARIATKA KUŹWA DOBRA JESTEM xD xD

Pozdrowionka laseczki :) ;*

Jak ktoś to przeczyta co napisalam ten jest super ja bym nie dala rady tyle przeczytać bo mi by się nie chciało xD

BK_201

Ejj no nie nadążam ;( Kocham Chocapic XDDD A dzisiaj sie w szkole zgubilam z koleżanka, jednak! xd

BK_201

ja przeczytałam rzygac się pisze przez "rz" tak ---> rzygać

Foxi_2

Płatki śniadaniowe? O nie, dziękuję... ;] Po mleku cały dzień brzuch mnie boli, poza tym nie lubię... Blee... :/
Zmęczona jestem cholernie, 8 lekcji i na wszystkich to samo: regulamin pracowni, wymagania, kryteria...etc. Wałkujemy to już trzeci rok! Wszyscy wiedzą, co nam wolno, a co nie!
Moja babka od niemca zaszła w ciążę i po pierwszym semestrze odchodzi :/ Jak trafi nam się ta druga w zastępstwie, to jesteśmy na pozycji przegranej...
Na gronie próbuję załatwić sobie dwa filmy z Johnnym: Edwarda i desperado 2. Oba oglądałam, ale fajnie by było mieć je na własność... ;]

Polusia

a ja generalnie padam na ryjek bo o 17 dopiero bylam w domu.:/ ale generalnie trafilam do "ruchliwej" klasy xD ja zawsze mam do takich szczescie. hehe

ja uwie;biam nesquicki. :P nie znam lepszych platek.:P

PPG

Siemka dziewczyny! W szkole było jakoś jakoś... ;-) Nudno, bo pierwszy dzień, ale chichrałyśmy się z qmpelami z Kuli i z Gołębia. Od razu mi się humor poprawił. :P

_Anusia_

Molly to się zdziwisz:) Przeczytałam cały ten komentarz:) I jeśli chcesz wiedzieć, to zawsze musi być lekcja poświęcona temu co będą nauczyciele wymagać etc... I trzymam kciuki by wycofali Ci mundurek!! Aha i Mila słuchaj nie zdziw się, że będziesz mieć najmniej nauki w maju i w czerwcu, nie prawda!! Będziesz kuć i kuć... Przepraszam, ale w gomnazjum najgorsza klasa jest 2 i 3:(

Wróciłam ze szkoły... No i wiadomo co na lekcjach. Już podpadłam babce od niemca, wróciła z urlopu macierzyńskiego i patrzyłam się na nią spod byka(bo jej nienawidzę!!) oczywiście musiała to zauważyć, bo mało co ją słuchałam gapiłam się tylko na rynek w Wieliczce(nasza szkoła jest w rynku), no i braliśmy lekcje z niemca i oczywiście powtórzenie to wszystko "Ania nam powie". A Anuś oczywiście nemo z niemca;| Never mind:) Już wiem, że będę zagrożona z niemieckiego będę musiała korki wziąć:/ A tak ogólnie to dziś prawie się poryczałam ze śmiechu z Aśki:D Jakie jaja dawałyśmy to ja płakałam ze śmiechu:D No to tyle... jestem padnięta, dlatego, że tak późno wróciłam, jutro też tak wróce późno:(
Ide sobie łeb uciąć, że jedna osoba z całej tej gromadki to przeczyta... Ale chciałam napisać co było, a że się rozpisałam to norma;|

_Anusia_

Dymuś aż zbladłam jak napisałaś ze bedze duzo nauki w 3 klasie o boziu az mnie zatkało xD pani od matmy moze nas okłamała ale gadała coś w stylu "w tym roku bedzemy się uczyć tylko do lutego ale przeztem wszystkie miesiące bedzie bardzo dużo nauki" oj coś się boje tych miesięcy :/ nie chce tak cierpiec przez te miesiące xD tyle nauki przedemną :(

BK_201

Przepraszam Cię, no ale jak dla mnie najwięcej nauki miałam właśnie w drugiej i w trzeciej klasie:/ W trzeciej klasie tyle dobrze, że powtarzanie jest całego gim. No ale musisz się to samo starać jak na najlepsze oceny z przedmiotów by się dostać do jakiejś porządnej szkoły:) Ja bym polecała jakieś technikum, bo po technikum masz i mature i zawód, a po liceum masz tylko mature:| Więc w liceum będziesz ryła jak nigdy przez 3 lata i tylko mature dostaniesz a w technikum kujesz przez 4 lata(BIG PLUS!!) i masz mature!! No i jak się postarasz masz i zawód. Więc moim zdaniem technikum jest o wiele lepsze od liceum:) Pozdrawiam:)

_Anusia_

Aaaa laski zapomniałam wam napisać już kilka dni wcześniej:D Dziś na POLSACIE o 21:00 idzie taki film jak "Spider- man", nie wiem jak wy ale ja uwielbiam ten film:D:D:D:D:D(wiem jestem jebnięta i to zdrowo!!) Ten film jest maxymalny 10/10 u mnie ma:D No i gra tam jedna z moich ulubionych aktorek:) No może nie jest tak bardzo ulubienic jak Keira Knightley, ale też ją lubie:) Więc nie wiem, oglądać będzie ktoś z was:P?

Laski film "Bunkier" ściągnął mi się już 42,7%:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Ale się ciesze:D Już niedługo zobacze Keire w roli anorektyczki:D:D:D:D:D Jupi ja jej:D:D:D:D

_Anusia_

Dymuś ja też jestem jebnieta bo tez bardzo lubie Spider-Man'a jak dlamnie ocena 9/10 moim zdaniem niesamowite przygody pająka i dużo akcji a ja uwielbiam filmy z akcją i napewno obejrze xD

BK_201

No i poznałam pewna Olę, fajna dziewczyna ;)juz sie numerami gg i komórki wymieniłyśmy. Jutra sie nie moge doczekac lekcji z chłopakami może jakies jaja będą ^^ Chociaż przeważnie na pierwszych "wyjasniających" lekcjach powiewa nuda bo wszyscy słuchaja ;/ Mamy czterech chłopaków co kiblują ^^ Niezła ta moja szkoła, nie daje przejśc mięczakom O.O Szkoła przetrwania normalnie XD A jeden to juz chyba czwart rok siedzi XDDD Za tydzień sprawdzian z geografi no świetnie ;/ A ja z geografi ani rusz.... Ehhh.... Dzisiaj Informatyke mielimy i angielski osobno - chłopaki osobno dziewczyny ;( Myslałam, że sie porycze ;( Ja cem moich chłopców ;D;D;D;D;D No i był sprawdzian ogólny z anglika i szkoda mi, że nie bedzie z niego ocen bo bardzo dobrze mi poszedł. Ciekawe jaka ocena będzie :>

candyyy

Aaa xDxD Widze mega noteczki xD

U mnie w school był nawet spoko :P:P:P Mieliśmy chrzest xDxD Nikt niechciał iść pierwszy to ja kumpelke wytargałam i jak idiotki poszłyśmy na środek boiska <lol2> Ale się bałam :P:P Najpierw skakanka potem slalom z paletką i piłeczką pingpongową :P: Skok przez ławkę pasowanie i malowanie :P:P:P Dziewczyna mnie maluje a taki koleś w moim wieku "mocno ją wymaluj!" Ja sie wkurzyłam i do niego "spierdalaj!!!!" a jakieś baby się na mnie gapią <lol2> Na lekcjach odlot <hahaha> Jaja leciały jak berety <hahaha> nie chce mi się pisać co było bo by mi forum zabrakło :P:P:P Dostaliśmy identyfikatorki xDxD Ale tam jest moje zdjęcie :(:( łeee.... ochydne :P:P:P

candyyy

A ja dziś już kuje niemiecki!!! Masakra pierwszy dzień i muszę kuć, bo tu kurwa na dzieńdoberek teścik będzie, łohohoh ale się cieszymy!!!!;/ Ale już dosyć umiem. Baba od niemca chce mnie do lepszej grupy wziąć a ja za cholere nie chce, mam nadzieje, że nie będzie tak, że jak ja napisze ten test dobrze to ona mnie przeniesie, nie powinna bo już jedna osobe przeniosła. Ja Spidermana nie oglądam bo widziałam a po drugie to słabo nakręcony film;/ Jutro już o 12:20 w domciu;););)
Ja lece pochónąć kolacje a potem "zabawa" z niemieckim ciąg dalszy.
Ahhh...jutro na 8:00;(
Życzę Wam sukcesów w szkole, nie dajcie się tam nauczycielą i pocztołakom!!!=]

Foxi_2

Kurwa w ogóle ten miesiąc mam przejebany za tydzeń sprawdzan z majmy a za 2 tygodnie z angielskiego cała tabele mamy się nauczyć nadodatek w czwartek baba od polskiego pyta to jeszcze nam zadała lekture na dzien dobry japierdole co za szkoła

Foxi_2

Foxi nawzajem xDxD Ja też jutro na 8 :P:P Ale i tak nie chce mi się wstawać :P:P Mojej przyjaciółce (jest w innej klasie) już oznajmili że w tym tygodniu będzie dyktando ;/;/ Nam narazie nic nie zadali xDxD Ale coś czuje że to się wkrótce zmieni :P:P

PajotynQ

Współczucia...;/ Nam podali lektury z polaka na ten rok ;(;( Cholerne dziady ;/;/ Romeo i Julia (nawet) I Zemsta xDxD Widziałam film :D:D Wyjebisty :D:D Książka chyba będzie nudniejsza tak myślę :P:P Czytał ktoś te 3 książki może? LoL :P

Pozdro :*

PajotynQ

ja miałam kiedyś Zemste ale jej nie czytalam bo mi sie nie chciało ksiązka jest krótka nie ma nawalone 300 stron tylko gdześ z 100 chyba najlepsze to to ze nie czytałam i pisałam dowolny temat xD

BK_201

Dzieki za życzenia zdrowia:*
Byłam dzisiaj w sql i było nawet spoko tylko godzina z wych. Jutro nie idę bo jestem umówiona na wizytę z lekarzem:/ już sie boję:P nei nawidzę chodzic do lekarza:P
Pozdrowienia

_Anusia_

Laski ale żeście się rozpisały o tej szkole:D Wszystko przeczytałam:D Iza dobra jesteś:D Tak przy wszystkich powiedziałaś "Spierdalaj!!!" szacuneczek:) I gratulacje!! Iza ja nie czytałam żadnych z tych książek(lol), ale którą część Dziadów będziecie przerabiać? Bo ja czytałam chyba III a w II wiem co i jak:)

Lask iwy mówicie macie dyktanda sprawdziany itp... Ja przez 2 tygodnie będę mieć same sprawdziany z rachunkowości, ale pewnie nie macie zielonego pojęcia co to jest Rachunkowość:) Nie ważne pozdrawiam:) Spadam na spider mana tera reklamy idą:D A film już widziałam setki razy:D Zajebisty jest!! I nigdy mi się nie znudzi!!

_Anusia_

Ja spidermana widziałam juz i mi sienawet podobał a teraz nei moge obejrzeć bo nadal z polsatem coś nie tak:/

Moon_8

Karolinko umówiona jesteś z lekarzem?:> Powiedz na mjutro czy przystojny był:D hehehehehe:D nie no sorka odbija mi:D

Moon_8

POMOCyyyyy napisałam coś kiedyś na tym forum i zaznaczyłam opcję żeby mi na emaila przychodziło nie wiecie czasem jak to można jakoś odznaczyć albo coś bo mi skrzynkę zaraz rozwali, a jak nie można to nie piszcie już nic ok:))))))))))))))))))))))))))))

_Anusia_

Petka no to masz problem:| Nie trzeba było nic zaznaczać:|

Dziewczynki skończyłam oglądać "Spider-man", wiecie co ten film jest zajebisty!!:D Maxymalny jest!!!!! aaaa:D:D:D Jutro sobie oglądnę na kompie drugą część:D A pojutrze i 3:D:D:D:D:D:D No a teraz idę w piże, bo znowu jutro zaśpie:/ No to dobranoc:D

_Anusia_

Dymuś ty to na punkcie Johnnego, to musisz mieć zajebistą obsesję, nie uważasz że trochę przesadzasz? Dobra nie moja sprawa nie wtrącam się, a i co do Spidermana to fakt iż uważasz ten film za zajebisty jest niepodważalnym dowodem na to, że dopiero rośniesz.Pozdrowienia dla Ciebie i Piratów z Karaibów nara:T

Edward_D__Woood

i kurwa kończy mi się cierpliwość pisz jak dostać ten autograf, albo załóżcie nowy temat najlepiej na www.żal.pl bo nie mam zamiaru codziennie odczytywać emaili o tym jak dziś było u was w szkole co wy chodzicie do podstawówki że o szkole rozmawiacie?

Edward_D__Woood

ja pierdole nie wieże wy uczęszczacie do gimnazjum, to dlatego takie chore tematy zakładacie, dzieci na profilu Johnnego byłam zanim pierwszych piratów nakręcili to był bardzo fajny profil z kameralnym forum tylko dla tych którzy dostrzegali nie tylko to jak się ubiera, ile ma tatuaży, jaki prowadzi tryb życia ale jego aktorstwo. Założę się że takiego Edwarada Nożycorekiego oglądaliście dopiero po tym jak oglądaliście piratów, tak samo pewnie Arizone Dream czy Bekse cieszy mnie to że Johnny ma nowe fanki ale litości tu się pisze o jego niesamowitym aktorstwie, sztuce z jaką potrafi zagrać psychicznie chorego tak samo przekonywująco jak namiętnego kochanka. Dobra kończę moje ględzenie i jeszcze raz proszę przestańcie się zachowywać jakbyście były na stronie bravo czy popkornu:)

_Anusia_

A jest taka strona jak www.żal(podkreślam literke ż).pl o lol:D hahahahaha... Nie ważne:D Petka to jest Twój problem a nie nasz!! Znajdz sobie temat gdzie było napisane jak należy wysłać list bo ja na swoim blogu tłumaczyłam to już setki osobą, co po chwila komentarz a jak należy wysłać list jaki jest adres!! Odpierdol się!:D:D:D:D

Co do Spider-man to hm... wiesz są gusta i guściki o tym się nie dyskutuje i kurwa Ty naprawde jesteś żałosna:| Wile osób uwielbia ten film nawet co są starsi odemnie!! Skąd Ty się urwałaś? W jakim świecie żyjesz? Niektórzy kochają "Gwiezdne wojny", dla mnie ten film jest idiotyczny, ale inni go kochają i nie mówie im, że są gówniarzami, że taki filmy oglądają. I inni nie mają do mnie zażaleń, że oglądam Spiderm mana!! Film jest i tak zajebisty!! I wiedz o tym mondziole, że mam 18 lat!! I zakładam takie głupie tematy jak kontynuacja--> kontynuacji--> kontynuacji--> Autografy:D I pierdzieli mnie to co ludzie o tym myślą:D Naucz się ty bez mózgu, że moderator nic do nas nie ma!! Ja pierdole!! Jak by coś miał to by w pizdu zablokował ten cały temat i każdą z nas!! Ale Ty naprawde jesteś tępa:|!! Żal mi takich ludzi jak Ty:|

_Anusia_

Aha petka czemu pozdrawiasz mnie i piratów z Karaibów? ŻAL!!!!!! Lepiej tu już nie pisz bo jak sama widzisz zaraz wszyscy Cię wyśmieją a Ty się głupio czujesz, że coś w ogóle pisałaś:|

No i dziewczyny wiedziałam:( Cholera rano wstaje wchodzę na kompa mam jeszcze dużo czasu do szkoły, a tu nikogo nie ma by sobie pogadać(cieszy mnie fakt, że mogłam opieprzyć tępą petke:D). Ja pójde do szkoły a tu nagle tumy będą:D Ja idę do szkoły wy wychodzicie:D Fajnie:) Dziś w szkole będę się męczyć znowu do godziny 17:50:( Chyba mnie cholera trafi... I będzie znowu to samo gadanie... Aha zapomniałam wam wczoraj napisać:D Lol jak wam wcześniej pisałam, że zrobie Armagedon koleżance:D To tak się stało:D Jaką miała Apokalipse o lol:D Zaczęła mi opowiadać o swoim życiu seksualnym z Piotrusiem, jak jej pojechałam po ambicji tak się zamknęła:D No to tyle co chciałam wam powiedzieć:) Teraz lece się spakować i zrobić sobie jakąś szame:) I spadam na busa:D To papa:*:*:*:*

_Anusia_

u mnie sie wszystko rozkreca...mam juz 2 ziomalice.:) chlopcy to jajcarze max.:D wydaje sie ze spoko spedzmy te 2 lata;]

Anus,nie przejmuj sie i nie denerwuj.;] w koncu ile to jest blondynek na tym swiecie.;]

pozdro:P