Chce wyslas poczta list do usa (oczywiscie z prosba o autograf),i nie wiem o jakiej wartosci znaczki trzeba nakleic i ile trzeba wlozyc do koperty zeby odpisali
Z tego co wiem wystarczy, że na poczcie powiesz: "Znaczek do USA, proszę". Z tego co wiem do kosztuje coś koło 3/4 złotych.
"ile trzeba wlozyc do koperty zeby odpisali"
To zabrzmiało co najmniej tak, jakbyś im chciała zapłacić ;) A na serio, to nie wiem o co Ci tu dokładnie chodziło ;)
Gdzieś tu na forum był całkiem duży temat o autografach. Wystarczy trochę poszukać, a tam wszystko jest dokładnie wyjaśnione.
bo jak sie wysyla taki list to trzeba dołączyc znaczki zeby mieli jak wyslac,bo oni przeciez nie placa z wlasnej kieszeni za wyslanie ci autografu
Nie, no. Oni Ci wyślą autograf, jesli włożysz do koperty zwrotnej znaczek międzynarodowy. Oni go wyjmą i użyją. Włożą do koperty autograf i wyślą. ;)
Ja tak zrobiłam. Czekam już miesiąc! Ale wiem, że czeka się około dwóch miesięcy. Trochę mniej.
Pozdrawiam!
Masz: jacobst@unitedtalent.com
na ten e-mail złoż prośbe o autograf Deppa, oczywiscie w jezyku angielskim. Opisz to jak bardzo go lubisz, ze jest kims waznym dla ciebie itp i itd, oczywiscie na samym koncu podaj swoj pelny adres,z dopiskiem Poland. Wyslij kilka z roznych kont tych e-maily a zwiekszysz swoja szanse.
1Dwie koperty (albo obie A4 albo jedna A4, jedna A5)
2.list po angielsku
3.Międzynarodowy kupon na odpowiedź* (bardzo ważne!!!!!!!)<--jest do kupienia na każdej poczcie, a koszt to 4 zł50gr.
4.Adresujemy koperte na jeden z adresów Deppa (ja brałam ze strony http://johnny-depp.org/ polecam ewentualnie www.johnnydeppweb.com)
5.Drugą koperte adresujemy do siebie.
6.Do koperty zaadresowanej do Johnnego wkładamy list, koperte zaadresowaną do nas, międzynarodowy kupon na odpowiedź)
7.Kupujemy znaczek (ja kupiłam międzynarodowy, lotniczy bo tak jest ok :D)
8.Owy znaczek naklejamy na kopertę zaadresowaną do Deppa
9.Wkładamy list do skrzynki
10.Czekamy na odpowiedź około 2 miesiace
Ja tak zrobiłam i mam piękny autograf :D list dostałam za niecałe dwa miesiące :D
*Międzynarodowy kupon na odpowiedź Kupon na odpowiedź to bardzo wygodna oferta dla tych, którzy chcą opłacić koszty nadania odpowiedzi od korespondentów.
Kupon należy umieścić wewnątrz przesyłki wysyłanej do adresata od którego chcemy otrzymać odpowiedź.
Kupon taki można zabrać z sobą wyjeżdżając zagranicę np. na wakacje i wymienić go na znaczek pocztowy nie wydając pieniędzy.
Usługa ta jest polecana dla klientów indywidualnych,
jednak mogą z niej korzystać również firmy i instytucje.
Jak korzystać z tej usługi?
Kupon na odpowiedzi można kupić w każdym urzędzie pocztowym.
Cena kuponu wynosi 4,50 zł
Główne zalety kuponu na odpowiedź:
kupon jest oficjalnie uznanym środkiem płatniczym, który korespondent może wymienić w urzędzie pocztowym zagranicą na znaczek odpowiadający opłacie za list o masie do 20 g przesyłany drogą lotniczą lub przesyłką priorytetową, co oznacza, że nie będzie obciążony kosztami za nadanie przesyłki zwrotnej,
kupon może być zrealizowany w każdym kraju członkowskim Światowego Związku Pocztowego i w dowolnym terminie.
Nie mam skanera żeby pokazać ale zdjęcie jest na ciemno-niebieskim tle, a Johnny siedzi na krześle i Jest All good wishes Johnny Depp :D
Może moja instrukcja nie najlepsza ale idzie się połapać xD
Wypisałam wszystko bo ja tak zrobiłam i w stosunkowo niedługim czasie dostałam odpowiedź ;)
Dzięki za odpowiedź!
Już wiem jak wygląda ten autograf, bo mam taki sam.
Prośbę wysyłałam mailem.
;-D
KUR*A MAĆ A CHU* NAS TO OBCHODZI ŻE CHCESZ LIST WYSŁAĆ, TRZEBA BYŁO WYSYŁAĆ JAK WSZYSCY WYSYŁALI I TAKICH TEMATÓW BYŁO TU 39487523498762034562 TYSIECY, PRZEGLĄDNIJ SOBIE I SPIER.................................................................
Secret Fairy bez nerwów. Ja widzę, że ty nie jesteś obeznana w tym forum, więc Ci wytłumaczę ;):
- nie kłóć się ze Słońcem, bo i tak nie wygrasz ;p
- i nie bierz do siebie tego co napisał, bo za każdym razem zareagujesz emocjonalnie i nie wyjdzie Ci to na dobre ;).
Nie to, żebym się wtrącała, ale ten temat jest po prostu wtórny. I było takich dużo. I to właśnie napisał Słońce tylko po swojemu ;).
Ale mi to nie przeszkadza. To forum coraz bardziej przypomina mi moją klasę, tak nawiasem mówiąc, więc wszystko przyjmuję z uśmiechem ;) i nie na serio...