Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
252 244 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

Byłam wczoraj na Sweeney'm Todd (boże jak to się odmienia ??? )
Było bosko! Film jest świetny!!! I ludzkie paszteciki wcale nie przeszkadzają we wpychanie w siebie ton popcornu.
A tak na serio, to film był naprawdę świetny! Muzyka wspaniała, zdjęcia też. No i jak wspaniale śpiewają!!!
Mam tylko 2 zastrzeżenia:
Pierwsze do cinema- city!!! Przez jakiś ludzi, którzy sie spóźnili na seans, oni włączyli światło i przez pare minut nie mogli wyłączyć (na szczeście podczas czołówki, no ale mimo wszystko!) a po seansie tuż po ostatniej scenie po prostu urwali! Włączyło sie światło a napisów nie ma! Dopiero po chwili napisy się pojawiły.

Drugie zastrzeżenie do końcówki! Film nie podobał mi się od ostatniej minuty, kiedy Sweeney... dobra nie będę hamska! Ci co obejrzą, będą wiedzieli o co mi chodziło!!!

Ogólie film cudowny, i bardzo polecam

Maja

PS Wogule nie zwrócili uwagi na wiek!!!

PS2 Wracam dopero jutro po południu!!!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Majus_5

Mi również "Sweeney Todd" bardzo się podobał:-) Zapewne dlatego, że lubię musicale, lubię filmy Burtona, lubię historię Kuby Rozpruwacza, a to przecież ta sama tematyka, lubię filmy szaro-granatowo-srebrne...no a przede wszystkim kocham Johnny'ego i byłam wzruszona słysząc, jak on świetnie śpiewa!:-) Naprawdę, jak na aktora praktycznie niemuzycznego, to było COŚ. Helena Bonham-Carter również świetnie śpiewała, może czasem trochę ponad swoją skalę, ale trudno:-) Mogłabym się przyczepić do kilku elementów, nawet bardzo istotnych, ale póki trwam w zachwycie nad wczorajszym seansem, nie uczynię tego:-)

PS Co do Cinema-City, u mnie wręcz nie chcieli włączyć światła:D A poza tym super, nie było problemu z biletami itd. Ale to nie ważne...:)))

Szkocka

Ej a u mnie jeszcze w kinach nie grają błahahaha....I pewnie będą zwracać uwage na to ile mam lat tak niestety jest u mnie w kinie :// to nie fer!! Mam pytanko a straszny ten film troche jest?

Ulcia_6

Zależy kto się czego boi:-) Ja jesem dosyć obojętna na widok krwi, ale jeśli dla kogoś to nie jest tylko ketchup, to może się przestraszyć;-)Generalnie przy takiej muzyce nie zaliczyłabym tego do horroru...
Szłam z 6 osobami, jedna była pełnoletnia. A rezerwacja na mnie-niepełnoletnią. Wysłaliśmy najstarszego. Pani w kasie raczej odgadła, że jest jedynym 18-latkiem, więc wręczając bilety tylko oznajmiła:"możecie mieć kłopoty przy wejściu". Nie mieliśmy.

Majus_5

niestety wiem jak sie skończy chociaż nie byłam.
a to przez głupią recenzję, w której jakiś czoj napisał co bedzie na końcu. -.-*

ja ide w niedziele i już sie nie moge doczekać. Mam nadzieje że mnie wpuszczą.

Kadanada_Hadness

Ja tam nigdzie nie wyczytałam ani oglądnęłam końca Swenney Tood... Szkoda, że nie chcecie powiedzieć... ;D Może jednak zmienicie zdanie? Jestem ciekawa czemu ci się ta końcówka nie podobała... :D Pozdro!

xXWronQaXx

Ludzie którzy nie oglądneli filmu, niech nie czytają dalej!!!

Nie podobała mi się końcówka bo:

- Sweeney zabił swoją żonę
- nie poznał swojej córki
- zabił Mrs. Lovett
- i sam zginął!!!

użytkownik usunięty
Majus_5

nawet niewiesz jak ci zazdroszcze ja mam 15 lat i nie moge na to isc :( ale ja chce mam nadzieje ze jak bedzie u mnie w kinie leciec sweeney todd bo jeszcze nie leci to przynajmniej plakat dostane

a ja poszłam kulturalnie do kina, spytałam o plakat, a pani w kasie tak na mnie popatrzyła, jakbym się pytała o darmową wycieczkę do Francji :| masakra... teraz zostaje mi tylko wypatrywać na mieście, czy gdzieś się przypadkiem plakacik "nie odkleił"... ;> a co do filmu... to zgadzam się, film cudowny:) oglądałam już 3 razy a muzyki słucham cały czas:) jeszcze mi się nie znudziło;)

alynka_xD

Boze, jaki problem. Ja sobie siągnęłam ten fil z neta, i teraz mogę go oglądać, kiedy chce.
Film świetny, a zwłaszcza moment jak wrzuca Lovett do pieca i go zamyka - to było boskie.
W ogóle film jest świetny.

Film sam w sobie świetny(szczególnie dobrze spisał się JD) ale momentami jest hmmm niesmaczny(paszteciki)...blee. Poza tym film ocieka krwią(a raczej farbą o dość ciekawym kolorze=]).
Też miałam nadzieję że to się trochę inaczej skończy ale gdy już zabił żonę to inne zakończenie nie miałoby sensu. Więc chyba dobrze się stało.

Jedno jest pewne na film warto iść.
Współczuję ale to dobrze że są ograniczenia wiekowe bo ten film nie należy do bajek dla dzieci. Niektóre(hahaha) sceny są naprawde mało sympatyczne.
pozdrawiam aga

Majus_5

Właśnie wróciłam z kina.....byłam bardzo ciekawa całokształtu filmu.I tak jak myślałam-Johnny Deep jest niesamowitym aktorem,każdą role potrafi zagrać i wcielić się w nią wręcz idealnie. Film jest świetnie zrobiony,aktorzy wykazali sie talentem śpiewania.Poprostu mroczny,ale świetnie zrobiony film. POLECAM wielbicielom Tima Burtona i Johnnego Deepa. Pozdrawiam ;-)

mtokarz32

Mi się cały podobał,łącznie z końcówką.Teraz cały czas nucę..Pretty Woman:D

_Tanya_

No film świetny. Mi się strasznie końcówka podobała. Wydaje mi się, że jest lepszy od oryginału. Całkiem nieźle zaśpiewali, mimo że to nie wokaliści.

Johnny wykreował genialnie postać, zresztą Helena też była cudowna.

no a plakat może być twój za jedyne 10 zł plus koszt przesyłki :D
mam chyba z 8?

ezzoo

bellatrix net brawo. napewno świetnie się oglądało na 17calach.
na szczęście wiele innych osób woli dać te 13 zł i oglądnąć w kinie na ogromnym ekranie i ze świetną akustyką.

Majus_5

Zgadzam się z tobą w 100% co do końcówki... mogłaby być lepsza ale trudno a najlepszy kawałek to Epiphany Boże to było cudowne, jakie emocje, a na końcu popłakałam się jak małe dziecko

LostLittleGirl

mi tez sie film bardzo podobał szczegulnie postać todd'a i ukrtytego Benjamina Barkera tobyło najlepsze. Fabuła mało interesjuąca oceniam na 3 ale wykonanie jej przez tych aktorow było naprawde świetne. Szczegulnie podziwiam wkład włożony w przygotowanie części muzycznej wielki szacunek dla nich. A co do zakonczenia nie mogł ono być inne bo ze jak to nieby miało by być ze todd zyje ze swoja corka po zabiciu prawie wszystkich swoich klientow i ma sie dobrze no chyba nie ale i tak oceniam na 9

ERROR_404

ja daje 10- moim zdaniem rewelacja:) aa.. i u mnie w kinie bylo od 15 lat:) zreszta w wiekszosci kin sie nie pluja o wiek bo im zalezy na tym zeby sprzedac jak najwiecej biletow... film polecam kazdemu, robi wrazenie:)