Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
247 546 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

byłam pewna, że dostanie nominację za rolę w Public Enemies... :/

nathalie_paradis

Szczerze mówiąc ja też. Jestem zawiedziona ;(

husky65

Phi. Miał mnóstwo lepszych ról i filmów...

Lady_From_Burton_World

Szczerze to bardziej byłabym zaskoczona gdyby był nominowany.

Yoko_ono

Lady, oczywiście, że miał mnóstwo lepszych ról, za które też powinien być nagrodzony, np. w POTC, albo w Marzycielu. Akademia lubi przyznawać Oscary za role w dramatach i myślałam, że może tym razem go doceni. Nie uważam też, by statuetka była wyznacznikiem talentu, bo i bez niej JD jest świetnym aktorem, jednak moim zdaniem powinni go w końcu nagrodzić.

nathalie_paradis

POTC? To jakiś żart/prowokacja?
Po pierwsze: Oscary nie świadczą o niczym. Po drugie: gdyby ktoś miałby dostać nagrodę za Public Enemies, to nie Johnny, tylko Marion. Po trzecie: gdyby John dostał nominację (albo, co gorsza, nagrodę) za POTC, to byłby koniec Akademii (bo tyle świetnych ról zostało niedocenionych, a ta, niedorastająca im do pięt, tak?!). Na szczęście nie wpadli na to (jak i na nominowanie zmieszhuweńku).

Za mało nominacji dla Sherlocka. ZDECYDOWANIE za mało. W ogóle słabo w tym roku, przygotowywałam się na coś lepszego. Plus za nominację Colina. Kocham go i trzymam kciuki, chociaż pewnie na nic się to nie zda. Ale i tak.

Gehenn

Haha, masz rację.:)
Colin chyba nie udziela się na tych wszystkich bankietach, imprezach dla
celebrytów, nie słychać o nim w co drugim szmatławcu, ale też nie jest
wielkim aktorem z jeszcze większym stażem i jeszcze większą liczbą
znakomitych ról, i pewnie dlatego nie dostanie nagrody :((.
Obstawiam, że w jego kategorii Oscara dostanie Morgan Freeman albo George
Clooney.

nathalie_paradis

Toż to oczywiste, że nie byłby nominowany :DD. Konkurencja trochę duża, a
poza tym Depp nie dostał zadnej nagrody za Dillingera, a co najważnejsze
Złotego Globa [nawet nie był nominowany, hoho!].

Mada_gringo

To, że powinni go nagrodzić, nie znaczy, że mają do tego wybrać pierwszą lepszą rolę...
Bez stresu, Depp ma przed sobą jeszcze wiele lat kariery i wiele filmów, za które być może otrzyma waszego, upragnionego oscara.

Lady_From_Burton_World

Nie napisałam, że za pierwszą lepszą rolę i że to o czymś świadczy. Rola Jacka w POTC była w jakimś tam stopniu przełomem w jego karierze i czytałam keidyś, że w jakimś rankingu uznano ją za rolę dekady. Jako Dillinger był świetny i przynajmniej moim zdaniem zasłużył na nominację bardziej, niż za Sweeney Todda. L) ale to tylko mój punkt widzenia, każdy może imeć inne zdanie.

nathalie_paradis

Gehenn masz racje, Sherlock coś cieniutko. Też miałam nadzieję, że będzie więcej nominacji.
Jak nie Sherlock to Bękarty.

Yoko_ono

Własnie! Też się zdziwiłam, że Robert Downey Jr nie dostał nomianacji po tym, jak otrzymał Złoty Glob. Miałam nadzieję Deppa i właśnie na niego.

nathalie_paradis

Ani jako Jack, ani jako Dillinger, ani jako Sweeney nie zasłużył na Oscara.
Według mnie.

Lady_From_Burton_World

Byłoby fajnie, gdyby w końcu go uhoronowali, chociaż sam Depp twierdzi, że niespecjalnie mu na tym zależy... :) Fakt faktem, że z oscarem czy bez będzie tak samo dobrym aktorem.

nathalie_paradis

mnie sto razy bardziej boli to, że Robert Downey Jr. za Sherlocka Holmesa nie dostał nominacji (a co jeszcze dziwniejsze - po otrzymaniu globa). jest genialny i za mało doceniany.
do nie-dostawania Oscarów czy też samych nominacji przez Johnnego już się chyba przyzwyczaiłam. z resztą jak widać nie potrzebuje ich. a poza tym za kilka ról wcześniej powinien je dostać bardziej, chociaż we 'Wrogach...' też był świetny. noale jak mówiłam - chyba się przyzwyczaiłam.