Od paru lat Johnny Depp coraz bardziej się zmienia. Komercjalizuje...dobra dalej lubi mieć prywatność, ale coraz częściej w wywiadach słychać różne jego odpowiedzi, które troche przeczą temu co mówił gdzieś 10 lat temu. Czy sądzicie, że teraz jest lepiej? Kiedyś grał w ambitniejszych filmach, które marnie zarabiały, ale były niepowtarzalne. Teraz coraz częściej sama komercha (Piraci, Charlie). Ja nie jestem pewna czy to dobrze. Kiedyś tak wystrzegał się takich filmów jak piraci, a teraz zdaje się że zmienił zdanie....
A w Charlim byc może zagrał jedynie dla swoich dzieci? Niewiem, szczerze to nie widziałam tej produkcji. Ja i tak najbardziej lubie go w Edwardzie :)
Charlie to przeciez swietna produkcja Tima Burtona? Czyzby zostala tu wymieniona z pewnej niewiedzy?
Nie przesadzaj. To, że Johnny zagrał w paru kasowych filmach to nie znaczy, że zmienił zdanie na temat niekomercyjnych filmów. Napewno zagra jeszcze w jakimś filmie tego typu. A tak wogóle to kto powiedział, że Piraci z Karaibów są nieanbitnym filmem?! Ja napewno tak nie uważam! Ten film jest niesamowity i bardzo ambitny, no i oczywiście pełen humoru :)! Pozdrawiam.
W "Piratach..." Johnny zagrał dla swoich dzieci. Ale nie wiem, czemu sądzisz, że Johnny dawniej wystrzegał się takich filmów, przecież wystrzegał się głównie takich 'normalnych' produkcji, a "Piraci" tacy nie są (w pozytywnym znaczeniu oczywiście :D). No wiesz, cały ten Jack Sparrow nie jest zwykłym filmowym bohaterem, a to właśnie takich ról Depp się nie podejmował.
Wczesniej takze grywal w filmach komercjnych, tylko nie odnosily one takiego sukcesu. Mam na mysli Sleepy Hollow (chociaz film troche zarobil, jest to suma nieporownywalna z ta jaka zarobili "Piraci..."), a takze "Zona Astronauty" (z zalozenia film komercyjny, ktory jednak okazal sie klapa i nie zwrocily sie nawet koszty produkcji).
"Charlie i Fabryka" czekolady jest produkcja Burtona, a wiadomo, ze panowie sie przyjaznia i Depp powiedzial, ze zagra w kazdym jego filmie jesli tylko dostanie propozycje. Zawsze grywal nietypowe postacie nadal je gra. Nie mozna powiedziec, ze Jack Sparrow, czy Willy Wonka nie sa w jego stylu.
A co do "Sweeney Todd'a" na pewno nie jest komercha pod publiczke. Czekam na ten film z niecierpliwoscia.
Teraz popatrz na filmy, ktore dopiero maja powstac "Shantaram" (nie wiem, czy nie przekrecilam jesli tak to przepraszam) "Deamon Dead", czy "The Rum Diary" na podstawie ksiazki Huntera Thompsona.
Wedlug mnie sie nie zmienil.
hm.a więc co do mojej "niewiedzy" to obejrzałam z nim 32 filmy w tym charlie i piraci (nie porównywałam bym ich gdybym nie znała)
a skoro obejrzalam tyle filmów to mam prawo z tego coś wywnioskować, a wywnioskowałam to...i nie zarzucać mi że nie lubie charliego ponieważ go uwielbiam tak jak i piratów...pisząc komercha nie pisałam tego obrażliwie i nic w tym stylu. ;)
Rozumiem, ze OGLADALAS WSZYSTKIE FILMY Z DEPPEM i lubisz o tym mowic, jednakze ma sie to nijak do pytania ktore zadalam.
Ja też nie moge się doczekać nowych filmów z Johnnym D. Obejżałam już wiele filmów z Johnnym D.i wszystkie były świetne! :) No może oprócz Arizona Dream z 1993r. Johnny ma w nim dokładnie 30 lat i ma romans z kdzieś ok. 50-letnią kobietą :/. Teraz najbardziej jestem ciekaw filmu "Dark Shadows", gdzie Johnny wcielił się w role wampira. To ciekawa odmiana w karierze Deppa ;). Napewno jak tylko ten film się pojawi się w kinie to pójde go obejżeć :).
Czemu w Piratach zagrałnie mam pojęcia, w Charlim zagrał ponieważ wyreżyserował go Tim Burton, a Johnny mówił, że każdej podejmie się produkcji z Burtonem. Jak wcześniej ktoś wspominał Depp wraca do swoich ambitnych i orginalnych filmów, przecież będzie Sweeney Todd;). Ja wierzę, że Johnny nie stanie się komercyjnym aktorem.
pewnie dlatego mi tak wyszło, bo doliczyłam filmy w którym nie grał głównej roli ;)a nie obejrzałam jeszcze private resort (i mi nie spieszno=) i seriali
co do powracania do ambitnych to chyba akurat w tym może być racja choć najpierw obejrze Todd'a a potem ocenie
"filmy, w ktorych nie garal glownej roli" ja tez je doliczylam. Aaaa! Oszukujemy? Nie ladnie, nie ladnie ;)
nie komercha, tylko w obu przypadkach, czyli w: Charlie'm, i Piratach Depp zagrał w tych filmach dla swoich dzieci, więc czego chcesz
omg ludzie uczepiliście....jak znajde czas to troche pogrzebie w moich ulubionych linkach i pokarze wam wywiady z przed ok. 15 lat i aktualne
Do Szara: Nie zrozumiałam- chodzi o to, że ja jestem tym automatycznym słownikiem?? Do usług, jakby co.
ŚMIAĆ MI SIĘ CHCE SŁYSZĄC TAKIE WYPOWIEDZI . A CZY KOMERCHA TO COŚ ZŁEGO. JOHNNY POPROSTU MA MOŻLIWOŚĆ ZAROBIENIA I KORZYSTA Z TEGO. OPÓCZ SZEROKIEJ PUBLICZNOŚCI MA CHŁOP RODZINĘ , KTÓREJ CHCE ZAPEWNIĆ BYT NA ODPOWIEDNIM POZIOMIE. JUŻ TO WIDZĘ JAK KAŻDY Z TYCH WIELCE OBURZONYCH WYBOREM RÓL JD ODRZUCA PROPOZYCJĘ ZAGRANIA W FILMIE I ZGARNIĘCIA 20 MILIONÓW. POZDRAWIAM.