Katarzyna Figura

Katarzyna Małgorzata Figura

7,4
28 161 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Katarzyna Figura

Jest jednym z najlepszych głosów w polskim kinie. Słysząc jej delikatną chrypkę można się rozpłynąć.
Gra także dobrze, bo okazuje dystans do siebie. ( Przynajmniej w rolach komediowych)

A czy Wy, 'krytycy filmowi', widzieliście chociaż Zemstę? :)

Naprawdę nie wiem, skąd tyle negatywnych wypowiedzi. I dlaczego tak wiele z nich dotyczy jej wyglądu/obecnego stylu bycia.
Kobiecość to nie bycie idealną. Oj, nie.
To posiadanie tego czegoś, czym ona emanuje.

Pani Kasia jest bombą energii na ekranie, świetną aktorką, a głos ma tak niesamowity, że mogłabym słuchać godzinami choćby nagrania czytanej przez nią instrukcji obsługi pralki.

Nevis200903

Nie jest złą aktorką, to fakt, jednak wprawia mnie w irytację. Nie wiem. dlaczego.
"Zemsta" mnie się nie podobała, lecz istotnie, pani Figura idealnie oddała charakter granej przez siebie postaci.
Pozdrawiam.

Nevis200903

Ja nienawidzę tego jej żenującego, sztucznego pseudo seksownego stękania

Tortuga033

mam tak samo. alez mnie to denerwuje. polnagie cyce, nogi w rajstopkach plus steki - nic wiecej.

Tortuga033

nie wspominasz nic o wygladzie alokohliczki...........

Nevis200903

My krytycy, widzieliśmy "Zemstę", a za Figurą niezbyt przepadamy, bo gra strasznie nienaturalnie i i jeszcze jak to ładnie zostało okreslone przez Tortuga033 nie lubimy jej za sztuczne pseudo-seksownego postękiwania.

Nevis200903

Mi się wydaję, że sporo dziewczyn jej po prostu trochę zazdrości. A seksapil to ona ma, chociażby scena w "Kingsajzie" jest niesamowita. Gry aktorskiej oczywiście też trzeba jej pogratulować, ciężko znaleźć teraz taką aktorkę wśród młodego pokolenia.

Algiz

Figura byla prawdziwa gwiazda kina lat 90, jedyna wowczas seksbomba. Niektorych moze irytowac, ale to juz ich problem.