Marek Kondrat

Marek Tadeusz Kondrat

8,3
49 385 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marek Kondrat

Od jakiegoś czasu ten Pan nie potrafi niestety ukryc swoich skrajnie lewackich sympatii politycznych,a to zaczyna szkodzic Jego wizerunkowi, z czego On najwyrazniej nie zdaje sobie sprawy.Lubiłam Go jako aktora,ale ostatnio ilekroc Go widzę w filmach,przypominają mi się Jego wywiady u Żakowskich,Najsztubów i "innych tego typu".Aktor chyba nie powinien się tak odsłaniac politycznie bo razi tym częśc swojej widowni.

użytkownik usunięty
adina

Typowy głos prawicowego kretyna/kretynki, masz inne poglady polityczne i wolisz kaczorów i cudotwórców to twoja sprawa, ale aktora oceniamy za to jak gra, a Kondrat jest bez watpienia jednym z najlepszych polskich aktorów, no ale przecież idąc tokiem myslenia prawicy lepszy jest np. Mroczek bo, jak to teraz jest w modzie, nie lubi czerwonych. Zastanów się trochę...A nawiasem mówiąc słyszałem plotki jakoby Kondrat miał wystartować w wyborach prezydenckich w 2010 i myślę że z braku innego poważnego kandydata centrolewicy jest to świetny pomysł, bo człowiek ma klasę i poziom, którego obecnie w polityce (głównie przez prawicowych oszołomów) jest coraz mniej.

Adina zasugerowała delikatnie, że Marek Kondrat zniechęca do siebie część fanów poglądami politycznymi, co jest - moim zdaniem - słusznym spostrzeżeniem, a Ty naskoczyłeś na nią jak sfrustrowany małolat, któy rekompensuje sobie na Filmwebie niepowodzenia w życiu osobistym. Aktorzy czy piosenkarze powinni umiarkowanie obnosić się ze swoimi poglądami na tak drażliwe tematy jak polityka, chociażby po to, żeby nie stracić fanów z odmiennymi przekonaniami.
A wymienione przez Ciebie pod oklepanymi zwrotami "Kaczory", "cudotwórcy" partie, PO i PiS, z prawicą nie mają nic wspólnego. W Polsce istnieje na razie tylko jedna prawdziwie prawicowa partia, skutecznie marginalizowana przez "wolne" media. Reszta to socjaluchy traktujące człowieka jak bydło. Natomiast język, jakim się posługujesz ("prawicowe oszołomy"), wskazują, że przeleżałeś pół wieku pod lodem i nie możesz się pogodzić z tym, że Twoi idole nie przerabiają już normalnych ludzi na podkład pod tory kolejowe. Skoro Ty nazwałeś rozmówcę "prawicowym kretynem", ja nazwę Ciebie "czerwonym przygłupem".
Pozdrawiam, towarzyszu.

użytkownik usunięty
siNNer_6

Co do okreslania partii, no to już widzę że mam miłą przyjemność poznać kolejnego internetowego miłosnika Kurwina-Mikke, sfrustrowanego wynikami bliskimi zera, pomimo pomocy Romka G. i Marka J. w ostatnich wyborach.
Artysta jest człowiekiem wolnym i ma prawo do mówienia tego co chce, jeśli to robi to musi się liczyć z odpływem bądź przypływem sympatii- np. Bohdan Poręba mówi o swoich poglądach i dlatego serdecznie nim gardzę jako człowiekiem ale jego filmy to inna sprawa. A Kondrat to IMHO aktor świetny a i człowiek inteligentny.
Język jakim się tutaj posługuje żeby okreslic polska prawice jest bardzoooo wywazony bo może na fotelu modera siedzi jakis platformers albo pisiarz. Po prostu mam alergię na debili spod znaku tych partyjek i nic nie poradzę...
Pod lodem nie siedzialem, a w PRL żyłem tyle czasu żeby zapamietać rozwalające się trampki i braki słodyczy, ale to nie zmienia tego że wzorem obecnej mody nie będę rozszarpywał ludzi którzy odbudowali Polskę i tych dzięki którym kominy obozów koncentracyjnych przestały dymić. A UPR-owi poprzez moją socjalistyczną wrażliwość życzę pokonania kiedyś tych 3 proc...

adina

i tak nikt nie potrafił dowalić Kondratowi jak K. Majchrzak. Polecam wywiad z nim z najnowszym "Przekroju".