Mel GibsonI

Mel Columcille Gerard Gibson

8,4
59 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Mel Gibson

Podobno Gibson będzie kręcił film o Papierzu co o tym sądzicie?

magdalena_9

Eh... niech ten wariat juz nie kreci wiecej filmow o tematyce religijnej. Pewnie znowu gdzies by tam wepchnal antyzydowska propagande (tak jak w Pasji). Mam nadzieje ze to tylko plotka.

____16

antyzydowska propaganda :).. rozsmieszaja mnie ludzie twojego pokroju, znam takich mnostwo..

Nierika

a mnie rozmieszaja ludzie twojego pokroju ktorzy pisza takie bzdety i nie potrafia ich sensownie uargumentowac

____16

antyzydowska propaganda :).. rozsmieszaja mnie ludzie twojego pokroju, znam takich mnostwo..

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Nierika

ehh....podobna rozmowa toczy sie w temacie "Genialny aktor i wielki człowiek", wiec powstrzymam sie od komentarzy tutaj.
Ja osobiscie chciałabym zobaczyc film o Ojcu Swietym , nakręcony przez Gibsona. Nie sugerowałabym się juz wiecej tymi scenami okrucienstwa w "Pasji"..to oddzielny temat przeciez. Brac pod uwagę trzeba ze Gibson to katolik, a papież jest dla Niego równie wazny jak dla nas. Jestem pewna, ze jesli się na to zdecyduje, to będzie przygotowany najlepiej jak może, zbierze odpowiednie materiały itp. i mam nadzieje-przekaze naukę Ojca Świętego najrzetelniej jak sie da, bez zbędnych fajerwerków na Jego czesc,bo myslę ze nikt by tego nie chciał. Zeby było wartosciowo, prawdziwie ale skromnie-bo skromny był tez nasz papież.
Kto inny moze podejsc do tego zadania lepiej , niz osoba która Papieża cenila?
W zasadzie to wszystko mi jedno kto taki film nakręci. Byleby był to obraz prawdziwy, pełen uczuc jakimi obdazył nas Jan Paweł II i jakimi my Go dazylismy.

magdalena_9

cóż więc w tych naszych czasach będzie więc to 3 wielki film o J.P II Wielkim . Film o wielkim polaku wyreżyserowany przez Mela , może być przebojem na miare oscara, Mel pewnie włoży serce w ten projekt(jesli dojdzie do skutku) ponieważ jest gorliwym katolikiem, i nie posądzać go na tym poście o antyżydowskie sentymenty których nie ma.

magdalena_9

Boże mam nadzieję że przynajmniej naszego świętej pamięci Ojca świętego zostawi w spokoju. Nie rozumiem, dlaczego ten wariat o psychice niedorozwiniętego pięciolatka bierze się do kręcenia filmów.

Voytek

chory jesteś koleś, zaliczasz sie do leczenia szpitalnego sadzac po twoich wypowiedziach...

magdalena_9

Pasja to nie była pomyłka, sadzę ze Gibson pokazał dużo dobrego w tym filmie, ale może za Ojca Świętego niech sie nie bierze. On był tak dobrym i niesamowitym człowiekiem, a w dodatku Jego czyny sa widoczne i udowodnione, a nie tak jak w przypadku Jezusa. Trudno byłoby zrobić film o Janie Pawle Wielkim...

magdalena_9

to może najpierw niech pare osób nauczy się pisac słowo Papież a nie jakiś papierz :P
Co do filmu o Ojcu Świętym...nie możemy na to pozwolić.....
Już jeden wyszedfł po co robić drugi :D

magdalena_9

niech sie nie zabiera z ten film... widac to po pasji... jak rezyser moze pokazywac duchowosc prawie wylacznie scenami agresji i nienawisci. bardzo prymitywne rozwiazanie. gdzie w tym wszystkim glebia wewnetrznych przezyc bohaterow...?
a mozna inaczej (czyt. znaczniej dojrzalej) potraktowac duchowosc, widac to chociazby po rezyserach tj andriej tarkowski czy zwiagincew.