... nie jest żydem. Nie wiem czy zauważyliście, ale niemalże każda licząca sie osoba w Hollywood jest żydem. Gibson należy do mniejszości. Dlatego telewizja mówi, że chleje i jak najbardziej starają sie go obrzydzić. DLaczego mówił, że żydzi są do niczego? Cóż... Tyle z nimi pracuje, że wie o czym mówi. Poza tym był podpity lekko, a wtedy ludzie gadają głupoty. Aha, i nie mówić mi, że jestem antysemitą, bo mam jako-taki szacunek do 5% Żydów.
Zgadzam się z tobą Polaco. To żydzi kontrolują media, banki, ogólnie finanse. I to ie tylko w USA, bo kimże jest prezes TVNu...? A kim jest właściciel znanej firmy Spencer w Angli... I nie ma co się bać w wyrażaniu swoich myśli. Zostaniesz posądzony o antysemityzm, i co z tego!? Lepiej udawać że jest wszystko w porządku, a ten kurduplowaty żyd wcale nie przeszkadza nam w tym, że zarzuca nas 30 minutowymi reklamami w trakcie sensu w TV...
I czy twój post był spowodowany zamieszczeniem zdjęć Mela przezemnie, oraz tym że napisałem że za dużo pije? :)Ja serio myślę że on za dużo pije, widzę to po oczach i twarzy bo znam dużo "pijących". Ale tam, Mel wraca do zawodu! Pozdrowionka.
Zgadzam się. Wszyscy mówią, że antysemityzm jest zły, ze tylko największe chuje go wyznają. Ale jak ktoś jest Antypolakiem to wszyscy go wysławiają pod niebiosa ;/
Ja dziwię się, że ten temat jeszcze nie został usunięty, z tytułu poprawności politycznej czy innych, bardziej wydumanych pobudek. Bo o Żydach źle mówić nie wypada Od razu posądzą Cię o neofaszystowski antysemityzm. A to przecież wyrażanie poglądów. Za takie bezpośrednie, często dosadne głoszenie swoich Gibson jest deprecjonowany i oczerniany. Zresztą on nie wpisuje się w kanon Hollywood. Przykładny mąż (no, może poza tym alkoholem), ojciec, katolik i konserwatysta. Po "Pasji" zaczęto robić mu złą markę. Ciekawe dlaczego... Nie wiem jak to wyrazić, by nie zabrzmiało małostkowo, wrogo czy antysyjonistycznie, ale Żydzi, osoby judaistycznego pochodzenia w naszym kraju mają większą władzę (prawdopodobnie dzięki pieniądzom) niż się o tym mówi... De facto o tym się nie mówi. Wystarczy zerknąć np. kto trzyma największe media w Polsce. Oczywiście, gratuluję im sukcesu, ale to oni wykreowali modę na Polaka-Antypolaka. Ponadto jeszcze inne dziedziny (PZLA, polityka, sztuka). Wielu Żydów zrobiło więcej dla Polski niż niejeden polak, ale wielu nie traktuje polskiego interesu jako summa lex. I o tym mówić nie wolno. I to mi doskwiera.
Zrobili na niego nagonkę za jedną wpadke po pijaku. Zachował się głupio ale po co od razu niszczyc człowieka? Zresztą jak widac po miejscu jakie zajmuje w top100 można napisać - psy szczekają, orszak jedzie dalej.
"Gadają na jego temat, bo...
... nie jest żydem. Nie wiem czy zauważyliście, ale niemalże każda licząca sie osoba w Hollywood jest żydem. Gibson należy do mniejszości. Dlatego telewizja mówi, że chleje i jak najbardziej starają sie go obrzydzić. DLaczego mówił, że żydzi są do niczego? Cóż..."
Czy wy dobrze sie czujecie ?! Nie wpadliscie na to,ze moze Zydzi sa po prostu ludzmi inetligentnymi .Wierzyc mi sie nie chce,ze ludzie jescze wierza w takie chore teorie . Nie kazdy kto wytyka Polakom zle cechy jest antypolski ! Opanujcie sie . Najlepeij oskarzyc wszystkich ,tylko nie siebie.
"Zrobili na niego nagonkę za jedną wpadke po pijaku. Zachował się głupio ale po co od razu niszczyc człowieka? Zresztą jak widac po miejscu jakie zajmuje w top100 można napisać - psy szczekają, orszak jedzie dalej."
I juz mnie nie dziwi dlaczego mamy pijanych kierowcow ,rodzicow alkoholikow ,jesli w Polsce panuje przyzwolenie na alkoholizm.
Nikt tu nie twierdzi że Żydzi są glupi, źli i śmierdzą, a po prostu, zwyczajnie zwracamy uwagę na fakt, że "oni" zajmują czołowe stanowiska w mediach i to nie tylko w USA ale również w naszej piaskownicy, i tym samym posiadają władzę, której nie krępują się używać jeżeli trzeba im usunąć jakąś kłodę z pod nóg. A resztę to dopowiedział sobie twój rozumek koleżanko.
"I juz mnie nie dziwi dlaczego mamy pijanych kierowcow ,rodzicow alkoholikow ,jesli w Polsce panuje przyzwolenie na alkoholizm."
Alkoholizm jest chorobą, którą rzecz jasna powinno się leczyć, ale tak czy siak Mel Gibson jest genialnym aktorem (moim zdaniem) a to, że jest alkoholikiem tego nie zmieni... i nikt tu nie mówi o żadnym przyzwoleniu, ale o tym, że nie można niszczyć człowieka ze względu na jeden "wyskok". Nie zabił nikogo, nie zrobił nikomu krzywdy - powinien ponieść karę za złamanie prawa, ale nie można człowieka odrazu wdeptać w ziemię.
To tak samo jak Michael Jackson - wygląda okropnie, dookoła niego dużo afer i jest krytykowany na lewo i prawo. Co i tak nie zmieni faktu, że dla mnie jest jednym z najlepszych piosenkarzy.
A Ty ideale Ciesz się, że narodziłaś się bez wad.
Zgadzam się nie od dzis wiadomo ze wiekszosc osobistosci w usa to żydzi, a jescze wiecej ich trzesie przemysłem hollywood. Nie wiem czemu żydzi zrobili na gibsona nagonke po nakręceniu pasji przecież według naszej religii to zydzi zabili Jezusa. Gibson to wielki człowiek jego w życiu prywatnym powinien być wzorem dla reszty hollywoodu. Jest żonaty 28lat.
Bardzo dobry aktor i reżyser. Robi filmy które sie po prostu zapamietuje, nie robi jakis gniotów, każdy film za który sie zabiera jest całkowicie przemyślany. Dla mnie jest klasa samą w sobie i twierdze ze jest już lepszy od spilberga, który cieniuje od dobrych kilkunastu lat.
Coś w tym wszystkim jest.
Szczerze mówiąc dość często zastanawiałam się nad tym.
To,co szczególnie mmie frapuje to fenomen Żydów.
Jak oni to robią? Przecież ledwie garstce udało się
nie opuścić obozów koncentracyjnych kominem,a ta reaktywacja jest
zdumiewająca. No i mamy rebus ;]
Tia, pół-Żydzi mordowali pełnych Żydów podczas II WŚ, a pełni i pół-Żydzi, którzy przeżyli terroryzowali Polaków i inne kraje podczas komuny. Ale i tak dalej są.
Fenomen żydowski. Cóż, są ludzie, którzy o żydach nie powiedzieliby jak
o narodzie. JA jestem jednym z nich. Świadomość żydowska od wieków
spajała to plemię, żyjące niemal na całym świecie w rozproszeniu. To
jest ich siła!!! W dodatku mentalność żydowską określiłbym jako mafijną.
Jeden żyd ciągnie kolejnego, gdzie jest dwóch żydów i nawet 100
niezorganizowanych gojów wygra tych dwóch żydów. Tak to bywa
najczęściej.
Potega finansowa to efekt, głównie tego, że kiedyś oprócz nich nikomu
nie wolno było pożyczać pieniędzy na procent.
Zgadzam się w pełni z tymi wypowiedziami. Tak często są robione filmy o Żydach i ich cierpieni, ze to już się staje nudne. Rozumiem, że należy pamiętać i współczuć ofiarą II wojny światowej, ale dlaczego to muszą być zawsze Żydzi. Cyganie też byli mordowani przez nazistów, a jakoś nie powstało o tym wiele filmów.
Ech ja właściwie nie rozumiem o co chodzi z tym antysemityzmem i nie rozumiem jaka to różnica czy ktoś jest Żydem czy Polakiem czy Amerykaninem itd. Różnice między ludźmi nie polegają na pochodzeniu tylko raczej rodzą się w naszych głowach (a nawet nie tyle się rodzą co wpaja je nam otoczenie). Hm zamyka się ludzi w szablonach. Jesteś Żydem? Masz mieć kasy jak lodu i nienawidzić Palestyńczyków . Jesteś Rosjaninem? Masz całe dnie chodzić schlany w śmierdzących walonkach i czapce uszatce. itd Bardzo smutne i krzywdzące.
I tutaj się zgadzam ;)
A tak szczerze mówiąc to najmniej w Ameryce jest - amerykan. Tych prawdziwych którzy mieszkali tam od pokoleń jeszcze przed przypłynięciem statków pełnych Europejskich uciekinierów,afrykańskich niewolników, Azjatów szukających pracy i żydów zarobku.
Nikt tak na prawdę nie zna Mela, może być wspaniałym człowiekiem, któremu parę razy zdarzyło się przecholować z alkoholem (a czy to gorsze niż prochy którymi faszeruje się połowa hollywoodu?.
A co do Żydów to często faktycznie inteligentni ludzie, u których sama religia kładzie nacisk na wykształacenie. Bardzo stara religia z taką tradycją edukacji i kultury robi swoje. To fakt, że dominują w holly ale czy gdybyśmy my tam rządzili to na pewno ekranizacje wszystkich naszych wieszczy byłyby przerobione kilka razy tak jak i historia.
W zasadzie masz rację. Ja bym to jednak ujął inaczej. Gibson ma taką
prase jaką ma nie ze względu, że w Hollywood wiekszość to Żydzi (ja
myślę, że jednak spora, ale mimo wszystko mniejszość). Natomiast nie mam
watpliwości, że to oni tam pociągają za najwazniejsze sznurki. I nie
jest to uwaga antysemicka, ale FAKT, z którym nikt nie mógłby
polemizować nie uciekając się przy tym do obelg rodem z Gazety
Wyborczej.
Natomiast faktem jest również, że zdecydowana wiekszość gojów w
Hollywood BOI się lobby żydowskiego. Wiedzą kto trzyma sznurki w dłoni.
Gibson jest na tyle silny i samowystarczalny, że może pozwolić sobie na
więcej. Ale swoją drogą ciekawe jest, że gdy ktoś źle powie o jakimś
Żydzie czy narodzie żydowskim jest taka furia, rwetes, szum i zgiełk.
Będę w tej chwili złośliwa i użyje twoje stwierdzenia w dokładnie odwrotnym i nie mniej prawdziwym znaczeniu.
To stwierdzenie:
"Ale swoją drogą ciekawe jest, że gdy ktoś źle powie o jakimś
Żydzie czy narodzie żydowskim jest taka furia, rwetes, szum i zgiełk. "
Można przerobić na to:
"Ale swoją drogą ciekawe jest, że gdy ktoś źle powie o Janie Pawle II jest taka furia, rwetes, szum i zgiełk. "
Czyli co? Kto w Polsce rządzi że normalny człowiek boi się myśleć źle o jakiejś osobie publicznej (która jak każdy człowiek miała swoje wady - które dla kogoś mogły być bardzo poważne i dyskwalifikujące tą osobę z grona "porządnych ludzi") bo zostanie zaszczuty, poniżony a nawet będzie mu się groziło?
Stosując Twoją analogię KTOŚ musi "pociągać za sznurki" że taka sytuacja zaistniała - tylko kto? I tutaj piękny popis dla różnego rodzaju fobii i teorii spiskowych.
O papieżu nie wolno źle mówić i o żydach nie wolno źle mówić - tak po prostu jest i tyle. Jest wiele innych tematów o których nie można mówić. To są tematy tabu - po prostu. Żadnych spisków, żadnych "klas rządzących"
Tak jak napisałam wcześniej - największą mniejszością w Ameryce są amerykanie. Jakoś nikt nie zwraca uwagi na to że w Hollywood jest dużo Francuzów, Hiszpanów, Anglików, a fakt że jest tam od groma Polaków to pewnie tylko powód do dumy. Tylko jak pojawią się ludzie którzy przyznają się do tego że są pochodzenia Żydowskiego to od razu tworzą się jakieś dziwaczne i (jak dla mnie) chore teorie spiskowe i nagle rozdmuchuje się ich ilość do "większości" - bo pewnie tak ciekawiej. I już to jest złe i już zaraz koleś który obraża drugiego człowieka jest dobry bo skoro ktoś go krytykuje bo "obraża ludzi którzy rządzą".
------------------------------------------------
Dla mnie ta cała zabawa w "żydzi rządzą światem" jest tworzona przez nieudaczników. TAK - jeśli ktoś uważa takie teksty za coś istotnego jest dla mnie nieudacznikiem i oficjalnie informuje że może się poczuć obrażony ale pod warunkiem że przeczyta ten tekst do końca. Jeśli nawet to jest prawda to nie "ich" wina tylko ludzi którzy byli zbyt leniwi, zbyt powolni by cokolwiek zrobić na drodze swojej kariery - czyli byli nieudacznikami. Bo pewnie jak większość z was dzieci nie zauważyła życie to wyścig. Jeśli w nim nie uczestniczysz, lub jesteś zbyt leniwy by szybko biec do niczego nie dojdziesz. I jeśli ktoś inny Cię wyprzedził to jest to tylko Twoja wina. To że my woleliśmy pić, palić i balować kiedy ktoś inny się kształcił i rozwijał to nie jest jego wina że więcej osiągnął tylko nasza - proste? Dlaczego tak wielu ludzi ma problem z tym w przypadku jednej narodowości? I to że "oni" się trzymają razem i sobie nawzajem pomagają kiedy my się wszyscy szczujemy, próbujemy zniszczyć i pognębić też jest naszą winą a nie "ich" - proste? Chyba jednak trzeba dorosnąć by to zrozumieć.