Mel GibsonI

Mel Columcille Gerard Gibson

8,4
59 174 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Mel Gibson

Arlo West, wyskokiej klasy specjalista, który pracował nad wieloma sprawami kryminalnymi w US, jest szefem Creative Forensic Services, w wywiadzie udzielonym "Good Morning America" powiedział, że na nagraniach jest wiele niejasności, które wzbudzają nieufność ekspertów.
"the recordings are of 'extraordinary' quality and appear to have been made using a professional-standard microphone.
[...]
I found gaps, transients and fades. All three of these things would be considered in authenticating the audio itself.
[...]
In the tapes themselves there are several things that would raise a red flag as an expert,"

Kolejny ekspert, Frank Piazza, który zasłynął w śledztwie przeciwko Jonowi Benetowi Ramsey czternaście lat temu, poparł stanowisko Arlo West`a.

"There are redactions, things were taken out, there were obviously things people didn't want others to hear,"

Czyżby faktycznie doszło do jakiejś manipulacji? Była żona Gibsona staneła murem w jego obronie, twierdząc w oficjalnym jednostronicowym oświadczeniu, że nigdy nie doświadczyła z jego strony najmniejszej przemocy, zarówno psychicznej jak i fizycznej.

W obronie Gibsona stanęła również Whoopi Goldberg, z którą Mel się przyjaźni. Zaprzeczyła ona teoriom, jakoby Gibson był rasistą i skrytykowała zachowanie obecnej małżonki Aktora, pytając retorycznie:
"Czy nie jest tak, że gdy ktoś cię bije, kopie i popycha, pierwsze co robisz, to dzwonisz po policję? Dlaczego najpierw skontaktowałaś się z RadarOnline?"

Nie wiem jak Wam, ale mi osobiście ta nagonka na Gibsona osobliwie brzydko pachnie. Oczywiście wolę się wstrzymać z wydaniem opinii do czasu wyjaśnienia sprawy oryginalności taśm przez ekspertów, ale już teraz za dużo tu dziwnych zgrzytów.
Kto nagrywa rodzinne awantury za pomocą wysokiej jakości mikrofonów? Skąd ślady edycji w nagraniu i co zawierają usunięte treści?
Dziwne to, bardzo dziwne...

gherbid

Ja nie widzę tu nic dziwnego - po prostu gość jest ewidentnie wrabiany - szkoda tylko że był tak głupi żeby zostawić żonę i dzieci dla starej ruskiej lampucery, która ewidentnie chce Go zniszczyć i wyciągnąć jak najwięcej kasy. Jedyne co mnie zastanawia to to czy wejście Gibsonowi do łóżka, zajście w ciążę (jeśli ktoś twierdzi że 40-letnia kobieta nie wie jak się zabezpieczyć to jest po prostu naiwny lub udaje głupiego) było indywidualnym pomysłem tej pani (w końcu tak "zarabia na życie" vel Timothy Dalton) czy też Żydzi hollywoodzcy ją do tego namówili i zaplanowali całą "aferę" żeby Go medialnie zlinczować bo głośno wypowiada swoje zdanie na temat narodu wybranego... P.S. nie uważam Mela za antysemitę - antysemita to ktoś kto nienawidzi Żydów czy też uważa Holocaust za coś pozytywnego. Gibson wyłącznie stwierdził że Żydzi są odpowiedzialni za toczące się wojny - co jest obiektywnie prawdą - podłożem toczących się obecnie wojen jest konflikt Izrael vs Świat Arabski, a sami Żydzi mają ogromny wpływ na politykę zagraniczną USA. Jeśli te słowa są przejawem antysemityzmu to owszem ja też jestem "straszliwym Żydożercą", pomimo iż mam wielu przyjaciół o tym pochodzeniu.