Mel GibsonI

Mel Columcille Gerard Gibson

8,4
59 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Mel Gibson

..tak aktorki jak i reżyserski, zaś co do jego poglądów na temat żydów, to pewnie nie ma najlepszych z nimi doświadczeń o co w jego branży nietrudno.
Ale nie nazwałbym tego antysemityzmem a raczej antysyjonizmem lub nawet czymś jeszcze prostszym. Niektórzy żydzi nie dają się lubić a spora część z nich zachowuje się jak rasiści (wobec Palestyńczyków, czy Polaków) i mają brzydki zwyczaj szczucia innych nacji na te znienawidzone sami są więc sobie winni. Ja do Izraelczyków czy też żydów nic nie mam, ale część z nich w pocie czoła pracuje na negatywną opinię o reszcie.

kellen

Jest dokładnie tak jak napisałeś. pozdr...

sepultura_fan

Pzdr. również.
.
.
.
.
.
.
.
.

kellen

O żydach mówi się dobrze albo wcale.To co piszesz żydzi już uznali by za antysemityzm i nie wiadomo czy nie musiałby ich przepraszać za to prezydent.

leptony

Polacy powinni sprawdzić co niektórzy żydzi mówią, piszą i rozpowszechniają o Polakach. Proponuję poczytać Chrostowskiego; prawdziwy znawca tematu.
A Kwach jak chce to niech przeprasza - w swoim imieniu.

kellen

A kogo oni lubią .. Przepraszam ,że żyję i piszę oto taki post . Ale oni ( hmm "Ci co robią opinię całemu narodowi żydowskiemu") mają się za wiecznie pokrzywdzony naród .. Ile znam przypadków , że nawet wnukowie ocalałych żydów ( dzięki POLAKOM) nawet nie pamiętali gdzie Polska leży a co więcej - oskarżali .. No to ja nie mam pytań . I przepraszam , że mam czelność "źle" pisać o żydach..

ALDIR

Prawda nie może być zła. Mnie uczyli, że to kłamstwo jest złe. Z prawdą trzeba się pogodzić.
A przy okazji Jedwabnego oni zgotowali takich Jedwabnych na pęczki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Deir_Jassin
http://krzyzowiec.prv.pl/
Warto czytać, żeby nie dać się ogłupić jakimś Weisom przysyłanym do Polski z Izraela by nas pouczać.

kellen

zydzi sami siebie nienawidzą, sprzedaja organy swoich obywateli w szpitalach w izraelu, ,co chwila jakas afera z tym

bigBangTheory

Nie generalizowałbym. Ludzie naprawdę róźnią się między sobą.

kellen

..nie koniecznie musieli coś mu zrobić. obecnie, słowo 'żyd' jest używane jako obelga - i tak jak piszesz, jest to wynikiem ciągłej izolacji owej nacji..

nikt nie robi wielkiego halo gdy ty powiesz na widok swojego miłościwie panującego prezydenta w tiwi per żyd, ale gdy sława tak palnie to od razu przed sąd go ciągną, a Gibson ma kasy jak lodu.. sama Pasja przecież zarobiła ponad 500 mln dol ..

ja nie wiem jak można nazwać Żydów, którzy sami wyrzynają Palestyńczyków i nadal krzyczą, jacy to oni są biedni i pokrzywdzeni.. hipokryci.

diana6echo

Ciekaw jestem w jaki sposób tak długo utrzymał się jako gwiazda w Hollywood skoro nie lubi żydów, przecież to niemożliwe ???

jetli22

Bo Mel Gibson jest tak zajebisty że mimo że żydzi go nie nawidzą to mają na nim kase a to dla nich wartość większa niż jakikolwiek bóg i jakakolwiek idea.

sepultura_fan

To z tą kasą to chyba prawda. Poza tym został "antysemitą" tylko dlatego, że nakręcił "Pasję" nie zważając na naciski lobby żydów, choć i tak wyciął scenę z arcykapłanem krzyczącym "krew Jego na nas i nasze dzieci" i została tylko scena jak mu tłum odkrzykuje cytując jego słowa.
.. choć w Polsce do gw dołączono film i bez tego. No ale gw to gw czyli jak to na koszulkach niektórzy mają "gw-no prawda".
Pzdr.

użytkownik usunięty
kellen

Ciągle się słyszy o atakach" palestyńskich zamachowców" i o tym jak to Izrael cierpi,ale tak naprawdę trzeba zrozumieć motywy jakie kierują człowiekiem,który się czuje jak zaszczuty pies na swojej ziemi i decyduje się na tak desperacki krok,by zwrócić uwagę świata.

kellen

Dlaczego ma lubic zydow ? wiesz w ogole co zydzi wyprawiali w obozach
koncetracyjnych ? przeczytales chociaz 1 ksiazke w zyciu o tematyce
obozow koncetracyjnych ?

-Kobiety puszczaly sie za kromke chleba
-Ojciec powiesil syna za to ,ze ukradl chleb NIEMCOM
-Syn wysyla ojca do gazu , mowiac ,zeby wzial sobie prysznic.
-Delektuja sie jedzonym mozgiem trupow
-Kobiety bedac w ciazy zabijaly wlasne dzieci poniewaz ciezarne kobiety
byly odrazu zabijane
-Male dzieci bawia sie w zabawy "palenie zydow"

to jest tylko skrawek co wypisalem - uwarzasz ,ze to jest bardzo dobre
zachowanie ? ze powinnismy ich nazywac ludzie ?

Lektura na dobranoc :
Medaliony Z.Nalkowskiej
Opowiadania T.Borowskiego

moze zmadrzejesz