Monica Bellucci

Monica Anna Maria Bellucci

7,9
25 533 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Monica Bellucci

Moim zdaniem bellucci to jedna z najbrzydszych kobiet jakie było mi (na nieszczęście) oglądac. Szkoda, że kobiety, którym monica się nie podoba od razu sa oskarzane o zazdrosc i jacys kretyni wmawiają im ze są brzydkie, a właściwie próbują wmówic to sobie. No cóż, mamy niestety takie chore społeczeństwo. Przynajmniej jestem facetem i żaden zapalczywy fan tej "aktorki" nie może mi chorobliwie wmówic, ze jestem zazdrosny i zawistny:>>

cameron_baum

aktorka powyżej średniej, bo zła nie jest, a co do tego czy jest piękna to dla wielu facetów jest ideałem kobiety mimo swojego wieku i tak jest też dla mnie

Krol_Artur_85

pedał jestes....

Krol_Artur_85

mój mąż stwierdził,że Belluccci to paszczak i do sypialni by jej nie wpuscił a co dopiero do łóżka!A moim zdaniem ona podoba się tylko brzydszym od niej,albo facetom,którzy mają brzydkie żony!

maria-fw

Bansuj - przestań chrzanić.
Przy okazji zbłaźniłeś się w tym momencie, bo ile musiałeś u mnie stron filmów przejrzeć żeby tego Matrixa znaleźć., ocenionego zresztą na 8/10
Jaki Ty jesteś żałosny hahahahahaha

Maria-fw:
Ona się podoba tylko wyposzczonym emerytom / rencistom ;P

Krol_Artur_85

jest piękna i tyle

hooleryk

Bansuj, mam jeszcze jedną prośbę.
Podasz mi jakieś godne obejrzenia filmy z Bellucci???
Tylko te w których gra główną rolę i nie jest statystką, tak jak w tym wyżej wspomnianym Matrixie albo Nieustraszonych braciach Grimm.

cameron_baum

Ze swojej strony polecam to: http://www.filmweb.pl/Malena Zwróć uwagę że jest to film polecany także przez ten portal więc spełnia kryterium "godny polecenia".
Dobry dramat, piękne zdjęcia,piękna Sycylia...a pierwszoplanową rolę Belluci oceń sam(sama).Pozdrawiam

sycomore

http://www.filmweb.pl/Nieodwracalne
To też całkiem ciekawy film(przede wszystkim ze względu na formę opowiadania o zdarzeniach) choć dość brutalny. Monika gra pierwszoplanową rolę.

cameron_baum

W 'Malenie' tez AZ TAK wiele nie zagrala.

Ostatnio widzialam juz Nty raz 2 filmy, w ktorych Monica gra prawie-pierwszoplanowke, ale za to przeklina w 2 jezykach:wloski i francuski-> "Tears of the Sun' i "Shoot'em up'. Dwa filmy akcji, moze nie arcydziela, ale mozna przy nich milo spedzic wieczor ze swoim brzydszym połówkiem ;)

jezzezel

Moim zdaniem zbyt częto obsadzana jest w roli "kobiet lekkich obyczajów", filmy z jej udziałem zbyt bardzo skupiają uwagę widza na jej urodzie, a zbyt mało na jej aktorstwie. W większości filmów jest dla mnie tylko modelką- "ładnym tłem".

Madeleine_filmweb

No to obejrzyj sobie Apartament, Mezczyzna ktory kocha czy Pamietaj mnie czy Nie ogladaj sie

Tak ja juz obsadzano wielokrotnie-korzystano z jej najwiekszego atutu-urody. Niestety to ja pokrzywidzilo jako aktorke.Ale prawdziwi fani ogladali te lepsze filmy i wiedza, ze pozory myla.

Tez kiedys myslalam, ze to tylko modelka. Po Nie ogladaj sie mnie zatkalo i zaczelam szperac w jej filmograffi. Jakie piekne zdziwienie :)

jezzezel

Oprócz wyżej wymienionych, ze swej strony poleciłbym również Dziką krew, bardzo dobry film, w którym gra główną rolę kobiecą. I ewentualnie Dobermanna, tu rola może nie aż tak wielka, ale za to jej rola odbiega nieco od tego wizerunku spokojnej kobiety, który można oglądać w jej wykonaniu zazwyczaj.

Krol_Artur_85

Monica z naukowego punktu widzenia byłaby uznana za piękność- ma idealnie symetryczne i proporcjonalne rysy twarzy i świetną figurę. Według mnie jest zjawiskowa. Ale rozumiem, że niektórym może się nie podobać, chociaż jak gdzieś przeczytałam, że jest "zwalista" to się za głowę złapałam... Ma 178 cm wzrostu (!!!), więc to normalne, że wypełnia sobą sporo przestrzeni :) Ale przy tym porusza się z wdziękiem i jest bardzo zgrabna. Cóż, nie wszystkim musi się podobać, zwłaszcza, że wielu mężczyzn onieśmielają "duże" kobiety i wolą te bardziej filigranowe. Dla mnie ona jest ideałem urody.

Krol_Artur_85

Wmówić ci nie wmówi, żeś zawistny. Jasne po prostu jest, że chcesz sobie najzwyczajniej obrzydzić coś czego nigdy nie osiągniesz. Innego wytłumaczenia nie ma raczej...

użytkownik usunięty
Krol_Artur_85

A ta pani?
http://i698.photobucket.com/albums/vv345/hailey34/profoundly-ugly-woman.jpg

Krol_Artur_85

Nie wiem jak Wy, ale ja zachwycam się jej urodą. Ma piękne rysy twarzy. Zjawiskowo wychodzi na zdjęciach. I byłaby wymarzoną modelką dla niejednego fotografa. :)

camelflo

Zgadzam sie.
A autor tematu ma prawo wyrazic swoja opinie, moze mu sie nie podobac taki typ urody ale nie jest to powod aby mowic ze jest brzydka, bo jezeli naprawde tak uwazasz, to chyba nie wiesz co oznacza pojecie brzydota.. Monica jest przepiękna, jednym może się podobać, drugim nie, ale do cholery komentarze typu "ale pasztet", "jest brzydka", "nawet palcem bym jej nie dotknal" itp. swiadczy tylko o braku kultury i najwyrazniej wygorowanym ego.
Ciekawe jak Ty sie prezentujesz, skoro w taki chamski sposob oceniasz aktorke. ;>

kilmenyy

zgadzam sie z Toba ! Moze nie podobac sie komus, ale jak mozna napisac, ze jest brzydka? Trzeba nie wiedziec, co oznacza slowo 'brzydka' .

krolowa_sniegu_2

Dokladnie, jak czytam takie uninteligentne komentarze to mam ochote te osoby udusic, ale fakt faktem, monitor mi w tym przeszkadza. :D:D
Grunt, że sa tu jeszcze osoby które znają znaczenie tego słowa, pozdrawiam ;)

kilmenyy

ja rowniez pozdrawiam, mowienie na tak pieknie osoby jak Bellucci czy Jolie , ze sa brzydkie jest wyrazem slepoty albo zazdrosci. To, ze ktos sie komus nie podoba, nie znaczy, ze jest brzydki. Mozna z latwoscia okreslic kto jest osoba atrakcyjna, a kto nie.
Ja np. nie jestem zwolenniczka Audrey Hepburn, ale zyciu nie nazwalabym jej brzydka, bo to zwyczajnie nieprawda.

krolowa_sniegu_2

Otoz to wlaśnie. Podalas przyklad Jolie, ja rowniez popieram, czesto czytalam komentarze "obleśne wary" itp..
No bez przesady, nikt nie jest idealny, ktos moze miec za duze usta, jeszcze ktos inny nie male i odstajace uszy, a jeszcze ktos szparkę między zębami. Na tym polega urok, chyba lepiej się czymś wyróżniać, niż zlewac z resztą masy..
Rozumiem, że np. Jolie może się nie podobać, dla jednej grupy osób może być największą ikoną piękna kobiecego, a dla drugiej grupy niekoniecznie, ale pisanie "brzydka", "fuj", "obleśna" itp. to tylko i wyłącznie zawiść rażąca po oczach w komentarzach niektorych psudoznawcow urody.. Najczęsciej pisza tak anonimy, tzw. hejterzy lub osoby ktore same nie olśniewają niewiadomo jak cudownym wyglądem a mają czelność i tupet aby wyzywac innych.. Zalosne ;p

kilmenyy

no jesli chcesz zobaczyc apogeum tego co przedstawilas w swoim poscie, polecam wycieczke na profil A.Jolie i przeczytanie tematu widniejacego u samej gory.
Tam jest dopiero żałośnie. :|
A tak btw. - najprosciej wyzwac kogos przez sieć, gdyż w prawdziwym życiu nie ma opcji 'wyloguj'. ;))

krolowa_sniegu_2

ok, pozniej sobie tam wejdę i poczytam, choc nie wiem czy warto wdawac sie w "dyskusje" z jakimis trollami internetowymi. :D
Dokladnie, ludzie nie maja co robic i wyladowywuja sie w necie leczac wlasne kompleksy.

kilmenyy

pozostan biernym obserwatorem, komentowanie jest bezsensowne, gdyz po prostu slow brakuje. ;)

A co myslisz o zdolnosciach aktorskich Bellucci? Szkoda, ze pomiedzy jej uroda a talentem nie mozna postawic znaku "=".

krolowa_sniegu_2

masz rację, zaraz tam wejdę bo mam chwilę czasu, ale mam nadzieję że nikt aż tak mnie tam nie wywróci z równowagi, co na tym portalu jest dosyć łatwe. ;D
Tak samo kiedyś w profilu Kajol(aktorka z bollywood, może kojarzysz?) została nazwana w jakimś tam temcie obleśną(tylko dlatego iz rzekomo ma geste brwi i obie miala przez dlugi czas zrośnięte tworząc jedną), a do tego grubą.. Ja nie wiem gdzie oni widzą jej "grubość", jest po prostu kobieca i nie przypomina tap szpadl, dlatego w wielu tematach gdzie tak ktrytykuja czyjś wygląd często wtrącam swoje 3 grosze, ale wiem że to i tak nic nie zmieni bo marni hejterzy nadal nimi pozostana.. ech

a jesli chodzi o zdolnosci aktorskie Belluci to trudno mi je ocenic bo poki co widzialam z nia tylko film "malena".. Szczerze powiedziawszy nie zwracalam tam az tak wielkiej uwagi na jej grę gdyz po prostu bylam oczarowana jej niesamowitym wygladem i nie umialam sie na nia naptarzec, haha.
Jednak uwazam ze nie zagrala zle, choc mysle ze Monica glownie nadrabia uroda i jest ozdoba filmow, ale chyba glebiej na ten temat bede mogla sie wypowiedziec jak zobacze wiecej filmow z jej udzialem. moze cos polecisz? ;)

kilmenyy

ja rowniez jestem oczarowana 'Maleną' - film niezwykle poruszajacy jak dla mnie, pokazuje do czego prowadzi nienawisc i zazdrosc. Polecam 'Nieodwracalne' mocny film.
Kajol, piekna kobieta moim zdaniem, ale jak to mowia : haters gonna hate.

krolowa_sniegu_2

Ok, wiec "nieodwracalne" dopisuje do listy "musze obejrzec" ;) Postaram się zobaczyć w niedlugim czasie.
Dokladnie, cokolwiek bysmy nie napisaly, zawsze zostanie banda ludzi ktorzy w kazdym znajda jakas wade aby samego siebie dowartosciowac.

kilmenyy

muszą mieć bardzo smutne życie, dlatego im wspolczuje :)

krolowa_sniegu_2

Tylko współczucie nam pozostało, w każdym razie cieszę się ze moje zycie nie jest na tyle tragiczne aby wyladowywac swoje dzikie flustracje na portalach interenetowych ;)

kilmenyy

Właśnie przeczytałam kilka pierwszych postów.. co za prymitywna wymiana zdań. Kłócić się i mieszać wzajemnie z błotem tylko dlatego, że jeden uważa kogoś tam za brzydkiego, a drugi za pięknego. A "Nieodwracalne" - dzisiaj obejrzałam ten film i jeszcze nie mogę się otrząsnąć..

Krol_Artur_85

niechce mi się czytać odpowiedzi ale nieogarniam jak można belllucci nazwać brzydką

Krol_Artur_85

Biedny, mały trollu, nazywasz Monicę jedną najbrzydszych kobiet i pseudoaktorką - błagam, koniecznie zmień dealera - wciąganie tego szajsu, który on ci sprzedaje, przeżre wszystkie 3 szare komórki, które ci jeszcze zostały. Można mieć wypaczony gust, ale nie aż tak.

użytkownik usunięty
Max66

Monica jest piękną kobietą, chociaż odbiega trochę od dzisiejszego ideału piękna przez swoją okrągłą figurę. Irytuje mnie trochę jej styl bycia i to, że zawsze pokazują ją jako piękność a wręcz wymuszają takie stwierdzenie u widza. Mimo to ma klasę i wdzięk, no i uważam że jest jedną z najpiękniejszych kobiet.

Dude, krągłe kształty właśnie zbliżają ją do ideału piękna. Wielbiące suche szkieletory środowisko gejowskie ma już coraz mniej do powiedzenia :)

Krol_Artur_85

Po pierwsze debilku czemu piszesz aktorka w cudzysłowiu ?...

po drugie debilku ty żeś jeszcze w swoim marnym zasranym życiu nie widział brzydkiej kobiety zwanej potocznie pasztetem...

po trzecie ciekawe jak byś śpiewał debilku gdyby ci pani Monika wywaliła fokę ? ciekawe czy wtedy byś do niej powiedział że jest jedną z najbrzydszych kobiet świata...

i na koniec po czwarte poniekąd rozumiem ciebie debilku że jej boska uroda ciebie onieśmiela oraz to jak ją eksponuje w filmach zapewne przyprawia ciebie o mdłości ... i właśnie tym różnią się prawdziwi meżczyżni od nastolatków czy też plackojebów domowych kibelkowych znaffców kobiecej urody a raczej ich dolnych części ...
... i to właśnie nas prawdziwych mężczyzn odróżna ten fakt - nas - którzy potrafią rozpoznać i uszanować kobiecą urodę jaką by nie była...

dlatego debilku dobrze ci radzę albo nie oglądaj filmów z jej udziałem albo udaj się do dobrego lekarza specjalisty (tylko koniecznie niech to będzie piękna kobieta) i może ona wytłumaczy ci wtedy debilku na czym polega kobieca uroda i jak ją rozpoznawać poprawnie...

Reasumując debilku kto ci dał takie prawo żeby obrzucać gównem tak piękną kobietę jaką jest Moniczka ? no kto ?...
może jest to twój jarecki który ci wchodzi w nocy pod pościel i łapie cię tam gdzie nie potrzeba ?

tomucho77

Przestań postować przyjacielu bo to raczej marnej jakości wypociny człowieka zdrabniającego słowo debil by było bardziej zabawnie, kulturalnie? Mam nieodparte wrażenie, że zasiadając przed komputer zakładasz na siebie zbyt ciasny pulower, który potem Cię uciska.

Monica Bellucci urodziła się w '64 - mi podobają się młodsze kobiety. Nie przemawia do mnie też sposób podawania na ekranie jej urody, zniechęca mnie jedynie słuszny wizerunek nimfy z jeziora w pobliskim lesie, a krągła figura jest akurat spoko, z pewnością niczego jej to nie ujmuje.

Jeśli zaś idzie o umiejętności aktorskie to uroda nie stanowi 100% mojej oceny, a owe umiejętności oceniam jako przeciętne.

pantehniczny

A ciebie co uciska ?

Krol_Artur_85

nie rozumiem idei zakładania tego typu wątków...bezsensowne to i na dodatek zalatuje jednak zazdrością...jak mi się jakaś aktorka nie podoba to nie tworzę wątku, gdzie wylewam swoje żale... po co? no po co?stanie się brzydsza dzięki Tobie?XD

Othyim_Lunarsa

że też komuś chce się zakładać takie bezsensowne tematy

Krol_Artur_85

Trzeba być kompletnym idiotą albo zakompleksionym pedrylem żeby nazwać taką zjawiskową istotę jak Monica "brzydką kobietą". Tylko ktoś kompletnie ślepy albo pozbawiony zupełnie poczucia piękna mógł napisać coś równie niedorzecznego.
Rozumiem że można napisać że nie jest w twoim typie, lub że nie lubisz jej jako aktorki, ale twierdzenie że jest brzydka to tak samo jakbyś oświadczył że białe jest czarne.
Ten debilny temat dowodzi jedynie że masz mocno upośledzoną zdolność odróżniania piękna od brzydoty, albo że jesteś marnym prowokatorem. Dla mnie jesteś jedynie żałosnym trollem który pewnie co noc trzepie sobie kapucyna myśląc o Clive'ie Owenie.
Gdyby kiedyś zorganizowano plebiscyt na najbardziej debilny temat na Filmweb to byłbyś z pewnością faworytem do zwycięstwa.

Dadelog

Kilka odnośników wyżej sugerowałem debilowi zmianę dealera, bo może problem w tym, co bierze? Albo faktycznie zafajdana ciotuchna.

Krol_Artur_85

taka piękna jak ze mnie święta:ppppppp,jest ładna,ale nie cudo.

A_D_J

Ludzie! Chyba każdy zna przysłowie: "gusta są różne", więc ja naprawdę nie rozumiem po co wylewać swoją żółć w takich beznadziejnych wątkach! Lepiej wam jak napiszecie, że jest brzydka? Pomaga wam to w spoglądaniu w lustro? Bo naprawdę, ale ja tego NIE MOGĘ ZROZUMIEĆ. Jak mi się ktoś nie podoba to OLEWAM TO a nie próbuję uświadomić innym, że to kto im się podoba tak naprawdę jest brzydki i że tylko ja to mogę dostrzec.

użytkownik usunięty
A_D_J

Dla wielu jednak cudo (szczególnie facetów), co widać i słychać, więc piszesz tylko za siebie, a poza tym i tak widać, że masz ból tyłka. :)

Krol_Artur_85

Haha, na moje oko twoja kobieta jest jakimś paszczurem i dlatego wmawiasz sobie, że to Belluci jest brzydka a twoja ładna.

użytkownik usunięty
Pancefaust

A na moje oko 'autor' tematu, to kobieta...

użytkownik usunięty
Pancefaust

Nie musisz zaraz cisnąć innych kobiet, o ile jakąś ma. Też myślę, że to troll, żeński. Wstyd mi za takie "damy".