Nightwish

9,6
14 ocen muzyki
powrót do forum osoby Nightwish

żadnych wpisów... o jejku... jak to możliwe!!! piękny zespół Syfomfoniczno metalowy! kocham ich!!!!!!!!!

Ghost_Love_Score

dokładnie :D ja się dwoję i troję z pytaniami a oni to mają w d**** :P
a wiesz może gdzie znależć MOH (dobija mnie ten skrót) orchestral version i TP&TP demo? bo jeszcze nie mam :D może juz jest gdzieś w necie... poszukam...

Moonwish

aha, i jeszcze jedno:
p.s.: nie Bravo tylko Mystic Art xP :P

Moonwish

Coś dla Moonwish:
http://img408.imageshack.us/img408/4735/1280x1024wallpaper02eg1.jpg
Jeżeli masz monitor mniejszy niż 19 cali to daj znać :P

Ghost_Love_Score

Aha:D No to wiedziałam ,że idzie coś kaman z tymi piosenkami:D

_Anusia_

Kaman??

Znalazłem te utwory ale linki nie działają :(
Napisałem do admina, żeby je odświeżył :)
Mam nadzieje, że jutro będą :D

Ghost_Love_Score

Moonwish: Czy Ty przypadkiem nie byłaś/jesteś Moonwish na nightwish.csk??

Ghost_Love_Score

Mam!!!!
Oto link:
http://lix.in/c016dd
hasło: toymachine4all

Ghost_Love_Score

dziiiiiiiiiiięęęęęęęęęękuuuuuuuuuuuuuuujęęęęęęęęęęęęę Ghost Love :D :* ta tapetka jest supeeer :D ja nie mam cierpliwości do zabawy grafiką :D poszukam jeszcze tych utworów.

Moonwish

hej no wlasnie jestem ale nie dziala mi ta strona wiec w dupe jaś wszystko poszło i teraz tylko czasem zagladam jak jestem u kogos.dzieki za linka :D

Moonwish

A czy ktoś z Was jest już pewny co do swojego wyjazdu na koncert w Krakowie? Ja wiem, że pojade. Nie wiem jeszcze co prawda z kim i gdzie się zatrzymam, ale mój wyjazd to już 100%!

Ghost_Love_Score

Polityk no ja jestem pewna na 100% że będę na koncercie:) Do Krakowa mam 40 min drogi(oczywiście samochodem), więc ja się wybieram z mym kuzynostwem. Z czego jeden kuzyn jest zapalonym fanem Nightwish(niczym ja:D I on mnie tym zespołem zaraził:D) moja kuzynka, słucha Nightwisha tak piąte przez dziesiąte, ale jedzie:D tak samo jak następny kuzyn to chyba słyszał chyba 3 piosenki Nightwisha, ale jedzie:D:D:D:D:D A po koncercie wracam do domu:) Pozdro

_Anusia_

ja tez wracam. i tez jade. musialoby sie stac cos naprawde zlego zebym nie pojechala. tak to jade na 100% a do Krakowa mam ze 2 godz. drogi to nie jest tak duzo...

Moonwish

heh jak ściągnęłam te bonusy to to było puste :D ściągnąłeś już? możesz wrzucić na rapida? bo chyba cos nie halo...

Moonwish

Nie ma za co ;)

Jak nie działa?? Hasło nie działa?? Mi działa... Hmmm dziwne...
hasło jest na bank "toymachine4all".....

Ghost_Love_Score

hasło działa ale jak je wklepie to mi wyskakują jakies błędy i nie chce się wypakowac. wogole zresztą nie ma nic do wypakowania. tak jakby to puste było :D jak ci sie bedzie nudzilo to wrzuć jeszcze raz :D

Moonwish

albo zresztą nie trzeba znalazłam już strone na ktorej to jest. dzieki w kazdym razie :D

Moonwish

To nie są błędy.. Pokazuje Ci tylko, że są za długie opisy. A pliki muzyczne normalnie się wypakowują....

Ghost_Love_Score

no nie wiem... u mnie sie za chiny nie da... probowalam jeszcze raz chwile temu ale mi sie komputer zawiesil... stary szajs... no ale niewazne i tak juz mam :D postaram sie dzisiaj zalatwic te skany :D

Moonwish

Tym razem na pewno będę w Krakowie ;-)

'Forever shall the wolf in me
desire the sheep... in you'

Wishmaster

czytałam na csk ze Nightwish nakrecili nowy teledysk ale nie wiadomo do jakiej piosenki. ma ktos moze wiecej informacji na ten temat?

Moonwish

Ja nic o tym nie wiem. Ale to świetnie, że nagrali nowy teledysk! Mam tylko nadzieje, że nie do Evy. Tyle nasłuchałem się już tego kawałka, że mam o nim własne niezbite wrażenie, a prawdopodobnie każdy teledysk mi się nie spodobał. Te do Amaranth i Bye, Bye Beatiful były świetne. Bardziej podobał mi się drugi, w pierwszym można się bardziej przyłozyć do tego wątku "fabularnego", zrobić lepsze efekty, scenografie, wynająć profesjonalnych aktorów - na pewno całość okazało się doskonała.
A tym teledyskiem nie będzie też na pewno TPANP, więc może... 7DTTW?

polityk2

Pożyjemy zobaczymy....

Ghost_Love_Score

jeśli tym teledyskiem będzie 7DTTW, i teledysk będzie dobry, to będziecie mnie musieli przywiązać żebym nie odfrunęła z radości!!! :D

więc tak... (moim zdaniem) szanse na teledysk dla każdej piosenki, w skali od 1 do 10.
TP&TP - za długie na teledysk. odpada. niestety. 1/10
BBB - teledysk już jest. odpada. 0/10
Amaranth - patrz wyżej. odpada. 0/10
COHLB - może. piosenka dobra na teledysk. byłoby fajnie. 7/10
MPG - (ten skrót mnie dobija :P) najcięższa piosenka Nw. z tego powodu może raczej odpaść, chyba że nam zrobią niespodziankę? ale w teledysku trochę brakowałoby mi Anette? 5/10
Eva - raczej nie, bo teledysk by się ukazał w maju, kiedy zaprezentowali singla Eva. jednak chciałabym zobaczyć teledysk do tej piosenki. 3/10
Sahara - byłoby super, ale odpada. czytałam że teledysk kręcono w Finlandii. hm... widział ktoś w Finlandii Saharę? mogliby co prawda dodac niektóre ujęcia komputerowo, ale... nie wydaje mi się. 1/10
WBTN - do perwersów raczej nie kręca teledysków, ale kto ich tam wie :D chyba że video byłoby całkiem nie na temat. ale nie sądzę. 0,5/10
FTHIOH - no raczej. kawałek typu Nemo. nadaje się na teledysk. lubie tą piosenkę, ale najmniej z całego DPP, więc mam nadzieję, że to będzie inny utwór. no ale ma duże szanse na teledysk. 8/10
TI - utwór akustyczny, więc mogą dlatego nie zrobić do tego teledysku. się okaże. 6/10
LOTW - to instrumental, więc na pewno nie zrobią do niego teledysku. 0/10
7DTTW - świetna piosenka, więc mam nadzieję, że to będzie to. ale nie wiadomo. to długi kawałek, a raczej do długich nie robią. no ale może... 6/10
MOH - (ten skrót też mnie dobija :P) do długich piosenek raczej nie robią teledysków, ale... kręcono ten teledysk w Finlandii, a piosenka jest o dzieciństwie Tuo, więc może... 6/10
TE - (kolejny mądry skrót... xD) do bonustracku nie nagraja teledysku, zreszta byłabym pewnie zawiedziona tym teledyskiem, bo sama mam pomysł na świetny teledysk do tej piosenki. zobaczymy. 1/10

to by było tak według mnie :D moim zdaniem największe szanse mają COHLB i FTHIOH. ale może się mylę. poczekamy zobaczymy.

Moonwish

nowy wygląd oficjalnej strony!!!

ZAPRASZAM
www.nightwish.com

Moonwish

Yeah! Wyszedłem na prowadzenie! ;)

polityk2

Na filmwebowej stronie Nightwish jestem na pierwszym miejscu jako współtworzący stronę ;)

Ghost_Love_Score

Aha, no to szczezre gratuluje! A czym są już jakieś dokładniejsze informacje na temat lutniego koncertu w Krakowie?

polityk2

Dziękuję bardzo ;)
Z tego co wiem, to bilety będą w sprzedaży w listopadzie... Trzeba szukać na stronach o sprzedaży biletów...

Ghost_Love_Score

Kupiliście już bilety na koncert w Krakowie???? ;)

Ghost_Love_Score

http://mystic.pl/?mod=products&category=ticket&product=5808

O to Ci chodzi?
No cóż... jeszcze nie, bo w dalszym ciągu nie znalazłem nikogo kto byłby chętny pojechac tam ze mną.

polityk2

u mnie na razie kasy brak, niestety, ale zbieram, kupie i pojade :D

Moonwish

Słyszał ktoś/ widział "I walk alone" Tarji? :x
Nie wiem: jestem jakaś zacofana, że ja dopiero zaczynam o tym mówić, czy jeszcze nikt nie poruszał tego tematu? ;]

Erendis

Tak, ja słyszałem, widziałem teledysk, oglądałem wywiad i sceny z kręcenia wideokilpu. Większości moich znajomych - fanów Nightwisha - wogóle się nie podoba ten utwór. Moim zdaniem nie liczy się to jaki jest, ale o czym jest.

Nightwish z Anette w Bye, Bye Beautiful śpiewa:
"...but we'll be waiting"

Natiomiast Tarja definitywnie odpowiada:
"I walk alone".

To wspaniała polemizowanie dwóch artystów za pomoca utworów. Ciekawy jestem, czy na kolejnej płycie Nightwisha też będzie jakieś odwołanie do poprzedniej wokalistki? Może jakiś utwór zatytuowany "Wspomnienie", "Tęsknota", "Rozstanie", "Ona" lub coś w mniej sentymentalnym stylu.

Erendis

Dlaczego nikt nie poruszał tego tematu??
Żartujesz sobie, nie?

Ghost_Love_Score

Słyszałam, widziałam i mi się bardzo podoba ta nutka:P Co do pozostałości płyty, to mi się nie podoba, tylko ten kawałek z jej płyty mi się podoba:/

_Anusia_

<czyta z niedowierzaniem poprzednie posty, w poszukiwaniu czegoś na temat "I walk alone">
Nie, ja sobie nie żartuję. Nie obracam się na żadnych nightwishowskich forach, więc nie spotkałam się z tym nigdzie. Po prostu wczoraj natknęłam się na interpretację tego utworu i jestem ciekawa, co Wy o nim sądzicie.

Erendis

Nie słyszałaś ponieważ Tarja Turunen to nie Nightwish ;)
O I walk alone mogą się toczyć rozmowy na stronie Tarji :D

Ghost_Love_Score

TT is not nightwish anymore. Now she walks alone.
Już prawie uzbierałam kasę na bilet ;)

Moonwish

Ja mam nadzieję, że bilet kupię sobię za kasę na osiemnastke! Tylko ciekawe czy będą wtedy jeszcze jakieś wejściówki.

Ghost_Love_Score

Hry hry hry:D Ja już kase na bilet mam:P:P:P Właśnie z mojej 18-stki:D Musze tylko przejechać się do Krakowa:)

_Anusia_

a mnie jeszcze 15zl do biletu brakui xD + koszty przesyłki którymi się z kimś posdziele na pół xD hmm... jak myslicie ile godz przed koncertem powinnysmy byc na miejscu? bo ja raczej nie jezdze na takie duze koncerty tylko na mniejsze wiec nie jestem pewna...

www.n-jak-nightwish.blog.onet.pl pewnie już znacie ale to jest hardkorowe xD nowa notka mnie powaliła na łopatki xD

Moonwish

Aaaa ja to samo odwiedzam ten blog:D Dziewczyny dają rade:D A notki są coraz to lepsze:D Ostatnia z tym wielbicielem Anette rozwaliło mnie:D

Bilety na koncert, ja nie moge!! Musze w końcu je kupić:) A o której będe na koncercie nie wiem? A o której się zaczyna?

_Anusia_

pytaj mnie a ja ciebie :D żebym to ja pamiętała :D a co do bloga to mnie też dobił "orientalny" wielbiciej Anette :D Olzon Anette you love I... LOL a w ostatnim odcinku najlepszy był tekst Emppu:
- Ale on dziury rajstopa kocha twoja! Nie porzucaj go tak brutalnie, Anette! xD :D

no coż, Tarja się doczekała walniętego argentyńczyka, no to Anette będzie miała araba xP

Moonwish

Co myślicie o okładce singla BBB????

Ghost_Love_Score

bardzo mi sie podoba ;) aktualnie jest to jedna z moich ulubionych okładek... jeśli ktos jeszcze nie wiedzial to zobaczcie tu:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:BBBNightwish.jpg
jest po prostu... jakby to ująć? dobrze oddaje klimat tego całego zajścia z Tarją. a ty co o tym sądzisz Ghost Love?

http://www.nightwish.com/en/news/
informacje o 3 singlu ;) a więc jednak Last Of The Wilds... tylko nie do końca... nie wiem tylko co Indica ma do tego... 5 grudnia, a więc... 2 tygodnie. wychodzi w dzień po moich imieninach ;) na razie mam zamiar skompletować oryginalne albumy Nightwish, a potem będę myśleć o zakupie singli, ale jeśli juz to najpierw kupię BBB. nie tylko ze względu na zawartość ;) dziwne że nie ma go jeszcze dodanego do dyskografii na oficjalnej stronie...

Moonwish

http://www.nwshop.fi/productinfo.cfm?tuotenumero=196937&lang=en&linkkiid=smenu1& artistisivu=

;)

trzeci singiel, Erämaan Viimeinen, czyli Last Of The Wilds z fińskim tekstem już do kupienia w nightwish-shopie ;) bardzo ładka okładka ;)

Moonwish

http://pl.youtube.com/watch?v=RToE7oPf2u0

Erämaan Viimeinen... kijowa jakość ale lepsze to niż nic...

no cóż... może zmienię zdanie jak usłyszę to w lepszej jakości, ale... chyba nie będzie to jeden z moich ulubionych utworów... ale tekst wydaje się w miarę dopasowany do muzyki... hm... nie wiem sama co o tym sądzić...

Moonwish

A któż to śpiewa?:| W ogóle mi się nie podoba!! Tylko muzyka jest genialna bo to Last of the Wilds:D

_Anusia_

wokalistka zespołu Indica... niestety... brzmi to nieco mandarynowato ;)