Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
63 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Nareszcie zobaczyłam w Pattinsonie coś co powszechnie nazywa się grą aktorską! Szczęściem mym wielkim było trafienie na film "Remember Me". Nareszcie Rob - Sztywniak pokazał na co go stać. Wielkie ukłony za dobre aktorstwo.

Joaquina

Sztywniakiem się wydawał przez ten nieszczęsny Zmierzch. Uważam, że ma talent. I sporo głupoty, że zgodził się zagrać w ekranizacjach sagi. Przez to stał się symbolem dla szalonych dwunastolatek, fanek Zmierzchu - bądź samego Edka - i obiektem kpin. Ma potencjał... ale cóż, patrząc na niego, zawsze będę widzieć tę prześliczną szminkę na ustach w "Zmierzchu" i tak dalej.

mrs_bijou

Cóż mogę rzec... To, że nie wiedział iż Saga ma taką popularność to raczej dobrze o nim świadczy. Ja nie wiedziałam o sadze jeszcze przez dwa lata po ekranizacji "jedynki"... To znaczy, że przez dwa lata miałam sporo głupoty? Facet nie wiedział w co się pakuje, poza tym.. do talentu mu jeszcze daleko.

platyna_2

Chciałabym wiedzieć, w jakich filmach go widziałaś. W Harrym Potterze? W Zmierzchu? Faktycznie, tam pokazał swój nie lada kunszt aktorski :-)

mrs_bijou

Oj, przeoczyłam tutaj. Dopiero teraz odpowiem. Widziałam sagę, harrego, little ashes, remember me, how to be. Jeśli to za mało to przepraszam, Robert musi szybciej kręcić filmy bym mogła coś jeszcze dorzucić.

Joaquina

Zgadzam się , bo uważam , że Rob ma talent ;P Wszyscy patrzą na niego poprzez pryzmat ,,Sagi Zmierzch" ... Dla niego to nie najlepiej ;/

basia95balicka

no tak ale przeciez jak to powiedział w wywiadzie nikt się nie spodziewał ze saga bedzie takim hitem mysleli ze zapewne do kina pojda fani ksiazki a tu taki szał, zagrał w remember me w maju zobaczymy go w WFE tak wiec wybiera role dzieki ktorym nie bedzie kojarzony tylko ze zmierzchem

sonnenEW

Wiem , wiem ;D Mam nadzieję , że skończy się ta cała ,,nagonka" na obsadę ,,Zmierzchu" ...

Joaquina

Edward Cullen nie jest postacią wymagającą jakiejś kreatywnej gry aktorskiej, czyli jest przeciwieństwem Tylera z Remember Me. Wykazał się w roli buntownika, wykaże się i w innych. Aby to ocenić musimy obejrzeć Wodę dla Słoni, gdzie gra zupełnie inną rolę, niż te, w których grał wcześniej.

iamfrommars

I zgadzam się z tym.
To, że rola była kiepska - nie oznacza, ze aktor źle gra.

Tak samo maliny... To chyba "nagroda" za beznadziejną postać, a nie za "grę aktorską".
Myślę, że np. Sandra Bullock w filmie "Wszystko o Stevenie" dobrze wczuła się w rolę tej idiotki... A że rola głupia, to jej wina tylko w tym, że się na nią zgodziła. Wybaczcie za takie małe odbiegnięcie od tematu ;-)

Aha, co do Patisona, nie uważam, żeby tak tragicznie zagrał Edwarda Cullena. Większość osób jest uprzedzona do samej fabuły filmu/książki, i dlatego jadą po całej obsadzie i tym co z filmem/książką związane jak mogą :-)

Bris

Zgadzam się z tym, ale z drugiej strony... w "Remember me" czy w "Little Ashes" też nie wykazał się wysokim kunsztem aktorskim. Poczekamy jeszcze trochę i zobaczymy co z niego za ziółko. Póki co mu współczuję roli w "Zmierzchu", ponieważ teraz ludzie patrzą na niego pod lupą. Podrapie się za uchem i zaraz jest "On się podrapał za uchem, zły z niego aktor"

iamfrommars

Czytam właśnie "Wodę dla słoni". Książka świetna. Ciekawe, czy film jej dorówna? Czy będzie tak samo jak ze "Zmierzchem"? Saga sama w sobie (w wersji książkowej) jest moim zdaniem niezła. Dużo zależy od scenariusza, który w przypadku Sagi został skopany niemiłosiernie a kolejne części są coraz gorsze. Pattinson w kolejnych częściach też jest coraz bardziej "plastikowy" (kogoś cytuję ale nie pamiętam kogo) tak, jakby już jego samego gra w tym czymś nudziła i pojawia się na planie tylko dlatego, że podpisał kontrakt.
Gdybym nie widziała Pattinsona w "Remember Me" nie byłabym przekonana, czy potrafi zagrać Jacoba Jankowskiego. Teraz takich obaw nie mam. Myślę, że będzie w tej roli świetny pod warunkiem dobrego scenariusza i reżyserii.
"Haunted Airman" widziałam niestety tylko fragmenty ale uważam, że tam też był niesamowity. Tak więc jestem zdecydowana zaprzeczyć tym, którzy twierdzą, że Pattinson talentu aktorskiego za grosz nie posiada. Myślę, że jeszcze nas mile zaskoczy.
Pozdrawiam forumowiczów FILMWEBU (antyfanów Roberta też) ;-)

Joaquina

Cóż, może teraz się kojarzy nam tylko ze ''Zmierzchem'', ale może będzie tak jak z Efronem? Najpierw był tylko znany z HSM, ale teraz się wybija ;D

wioletaHP

Zac jakos nie bardzo sie wybił ja nadal widze w nim chlopaka z disneya i HSM, z jednej strony wszyscy Roba kojarza ze zmierzchem, ale z drugiej dzięki temu filmowi moze przebierać w rolach...teraz jest mu trudno jest cały czas hmm obserwowany, kazdy jego ruch w mediach i i nie tylko jest rejestrowany, ale skonczy sie saga ,i pewnie po jakims czasie sie o wszystko uspokoi.

Joaquina

Dobre aktorstwo? Chyba żartujesz....

użytkownik usunięty
Joaquina

Z rolę w "Remember Me" otrzymał nominację do Maliny swoją drogą ten film to straszliwy gniot