Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
63 160 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Jej.. Rozumiem że ma się różne gusta.. Że każdy widzi ludzi 'inaczej' ale w praktycznie w każdym z mężczyzn można dostrzec coś co w pewny sposób przyciąga. Ale w tym 'czymś'? O Jezu kochamy i matko przenajświętsza!! Koleżanka dała mi ten film mówiąc jaki on fajny, jaki aktor przystojny ahh! ohh! Usiadłam wygodnie przed tv.. patrze. O ZGROZO!! Co to jest?! Ja mam to coś przez cały film oglądać?! Boże! Łapie za telefon żeby się zapytać czy tym czymś tak się zachwycała.. No i jeszcze większe przerażenie.. Tak! To jego ubóstwiają wszystkie tępaki! Przeraziłam się niemiłosiernie.
On jest okropny, obleśny. Nie ma się czym podniecać kochane. Piszecie że on taki sexy i, że chętnie by się z nim większość kobiet chciała znaleźć w łóżeczku? Absurd. Gdybym po wejściu do domu zobaczyła coś takiego na krześle pijącego herbatę, jedzącego ciasteczko, czy cokolwiek innego :
po pierwsze - szybko zamknęła drzwi aby przemyśleć, czy to aby nie jakiś ćpun/pijak nie zakradł mi się do domu
po drugie - złapałabym za jakąś szczotkę
po trzecie - wpadła bym do pomieszczenia i rąbałabym tego 'pijaka' po łbie (oczywiście z zamkniętymi oczyma, a nuż widelec by mi je wypaliło od brzydoty napastnika).
Tak więc w ten przyzwoity sposób wyraziłam swoje obrzydzenie jakie wywołuje we mnie ten oto człek.
Aczkolwiek spróbuję obejrzeć cześć drugą, bo podobnież większą rolę ma ten przystojny koleś, przyjaciel laleczki. Najwyżej bede zamykac oczy jak będą zbliżenia na misia-oblechę.
Dziękuję za uwagę.

Jedyna

Nie. On nie jest przystojny.

Atramentowy_Mefisto_ooo

Ależ jest przystojny ;]
Począwszy od pierwszej literki, a skończywszy na tej uroczej buźce, zdanie powyższe jest w pełni subiektywne.

Nie chce mi się nawet czytać tych mętnych wypocin sfrustrowanej dziewczynki. Za długie :<

Jaki jest do cholery sens w rozprawach na temat rzeczy, będących kwestią gustu, które każdy odbiera indywidualnie, często nie potrafiąc tego nawet jakoś racjonalnie wytłumaczyć? Żaden.

dziękuję za uwagę i założenie kolejnego tematu z dupy :<

Shelby1603

"Ależ jest przystojny ;]
Począwszy od pierwszej literki..."
Czy literka może być przystojna? Nie sądzę.

Atramentowy_Mefisto_ooo

ależ po jaką cholerę robisz taką marną scenkę? :<
A jeśli chcesz błysnąć umiejętnością literalnej wykładni zdania to rób to poprawnie.

ehhh uwielbiam tych filmwebowych poprawiaczy ;*

Shelby1603

Poprawiaczy? Ja nic nie poprawiałem, tylko grzecznie się spytałem.
A może ta „literka” ma jakieś ukryte znaczenie?
Może tu nie chodzi o literkę, a o jego kutasa? ;>

Atramentowy_Mefisto_ooo

'Ależ jest przystojny ;]
Począwszy od pierwszej literki, a skończywszy na tej uroczej buźce, zdanie powyższe jest w pełni subiektywne'

czy napisalam gdzies tam ze literka jest przystojna. Całe pierwsze zdanie odnosi się do urody Pattinsona i w żadnym punkcie nie budzi jakiś wątpliwości interpretacyjnych, więc nie wiem czegoś się tam uczepił :<
a jest subiektywne, bo to moje własne zdanie.
Cała ta wypowiedz została wielokrotnie rozwinięta w moich pozniejszych postach. Poglądy nt urody chociażby aktorów to sprawa indywidualnej, subiektywnej oceny. Inni mogą co najwyzej wyrazic ocenę podobną/ sprzeczną z moją, ale wyrażanie się o mojej ocenie powinni sobie darować.

Jedyna

Hahaha - no to mnie rozbawiłaś xD
"Nie chce mi się nawet czytać tych mętnych wypocin sfrustrowanej dziewczynki. Za długie :< " - to po co się odzywasz, nie znając treści tematu? Jesteś żałosna , tyle Ci powiem.
"sfrustrowanej dziewczynki" - ojojoj pudło.!
"za długie :<" Za długi temat dla Ciebie? Jeszcze się tym chwalisz? Świadczy to o twojej inteligencji. Po raz kolejny mogę udowodnić że fani tego oto misia-oblechy to po prostu małe, niewykształcone, napalone nastolatki.
"Jaki jest do cholery sens w rozprawach na temat rzeczy, będących kwestią gustu, które każdy odbiera indywidualnie, często nie potrafiąc tego nawet jakoś racjonalnie wytłumaczyć?" - a może ktoś potrafi to wytłumaczyć? Nikt się nim nie zachwycał widząc go w innych filmach. Dopiero po tych wampirach wszystkie laleczki się podniecały jak go widziały - normalne? nie. I do tego patrząc na niego ma się wrażenie że patrzy się na ćpuna jakiegoś - bo tak on wygląda. Zachowanie tych wszystkich jego fanek jest żałosne, ot co!

Mam uwierzyć że spodobał ci się on, kiedy patrzyłaś na niego w filmie? Również żałosne. Jest to tzw. łańcuch. W telewizji itp. go wylansowali i mówili że on jest och! ach! Dlatego i inni myślą no tak, przecież on jest och i ach!
Takie zachowanie jest żałosne. I schowaj do kieszeni swoje zdanie 'o gustach się nie dyskutuje' bo jak na początku nie zrozumiałaś co właśnie napisałam - to szkoda mi Cie dziewczyno.

Jedyna

'to po co się odzywasz, nie znając treści tematu? Jesteś żałosna , tyle Ci powiem. '- jestem obdarzona specjalnym darem. Potrafię przewidzieć dokładnie treść postu po samym jego tytule :<

'"sfrustrowanej dziewczynki" - ojojoj pudło.!' - ojojoj udowodnij!

'Za długi temat dla Ciebie? Jeszcze się tym chwalisz? Świadczy to o twojej inteligencji. '- oczywiście, ze świadczy o mojej inteligencji. Jako człowiek inteligentny cenię swój czas i nie marnuje go na coś, na co marnować go nie warto ; )

Co do reszty- jakoś do tej pory nie starałam się ukryć zbytnio, że zwróciłam uwagę na niego dopiero po roli w Zmierzchu. Bo gdzież miałam okazję wcześniej zachwycić się jego wyglądem? W Harrym Potterze, gdzie wyglądał jakby dopiero wchodził w okres dojrzewania? Nie rozumiem co jest w tym nienormalnego. Sama uzyłaś bardzo trafnego określenia : "łańcuch" ;] Taka jest kolej rzeczy, pojawia się film, pojawia się w nim przystojny chłopaczek, fanki wyrastają spod ziemii itd. Ale co w tym jest takiego oburzającego?

Shelby1603

'jestem obdarzona specjalnym darem. Potrafię przewidzieć dokładnie treść postu po samym jego tytule :< ' - to nie świat bajek, takie rzeczy w realnym świecie się nie dzieją'
'oczywiście, ze świadczy o mojej inteligencji. Jako człowiek inteligentny cenię swój czas i nie marnuje go na coś, na co marnować go nie warto ; ) ' - jeżeli się o czymś rozmawia, to powinno się znać od czego ta wymiana zdań się rozpoczęła. Jest za długie? patrz kilka postów wyżej jakie jest moje zdanie na ten temat.

'Rozumiem jeszcze ludzi, którzy krytykują jego grę, bo mają oczywiście rację- aktor z niego marny' Nie mówię o jego grze aktorskiej, bo to chyba jasne, że dobry nie jest. Nie napisałam o tym bo sądziłam, że nawet jego 'mega giga fanki' są tego świadome. Po prostu omijając fatalną grę aktorską chciałam go skrytykować za wygląd. Ale skoro rozumiesz ludzi którzy mówią o jego grze - mówię i ja - jest jednym z najgorszych aktorów jakich ostatnio miałam okazję oglądać. Zero uczuć, zero wyrazu. Może i wkłada serce, aby wszystko było wspaniałe, ale mu niestety nie wychodzi. :( Smutne, bo niektórzy swój wygląd nadrabiają grą. (mam nadzieję że mnie rozumiesz)

'(...)wszyscy bez wyjątku wzdychaliby do każdej pojawiającej się gwiazdki" - a przepraszam bardzo czy tak nie jest? x] Po prostu gdy mija czas gdy ten ktoś jest trendy, znów wszystko wraca do normalności. Tak samo będzie z tym aktorzyną. Ale zapewne jeszcze trochę to potrwa (bodajże ta wampirzycka historia ma 4/5 części(?)) bo dopiero po ostatniej części w której będzie grał ludzie przestaną zwracac na niego uwagę.
Dziękuję za uwagę. ;)

Jedyna

'to nie świat bajek, takie rzeczy w realnym świecie się nie dzieją' '
- no co ty :<

'Nie napisałam o tym bo sądziłam, że nawet jego 'mega giga fanki' są tego świadome. '
przemyslałas dokladnie swojego wczesniejszego posta? zdanie po zdaniu? Czy to które zacytowałam też było przemyslane czy tylko tak wklejone jako marny substytut jakiegoś argumentu? Bo jeśli było to zdanie przemyślane to brak mi słów,a by okreslić jakie braki w myśleniu posiadasz. Naprawdę uważasz, że mega giga fanki są swiadome jego nikłego talentu aktorskiego? Poważnie? :<

'Ale skoro rozumiesz ludzi którzy mówią o jego grze'- rozumiem ich i powód ich krytyki, nie rozumiem natomiast krytyki zainteresowania czymś wygladem. Negatywnie wyrażasz się o jego urodzie- ok. Nie każdemu sie musi podobać. Ja sama bez wiekszego powodu mogę puścić ładną wiązankę epitetów o przykładowo M. Damonie, na którego mam jakąs alergię, jeśli chodzi o urodę. Nie rozumiem natomiast jak można tak uporczywie uczepić się fascynacji czyjąś urodą. Przecież to indywidualna sprawa. W dobrym tonie jest pozostawienie takich ocen własnemu sumieniu. To nie jest dla Ciebie oczywiste? To już przecież kwestia kultury osobistej.

'a przepraszam bardzo czy tak nie jest? x]'- jest, ale nie w takim rozmiarze o jakim Ty piszesz. Nawet jesli bedzie tak jak piszesz- za kilka lat o nim wszyscy zapomną- to tym bardziej- po cholerę się teraz tak bulwersować? ;]
Ale cóz. Masz do tego prawo. Sposób,w jak podchodzisz do oceny czyichś gustów ( że w ogole podejmujesz ten temat) świadczy tylko o Tobie. Szkoda tylko, że generalizujesz przy tym do granic możliwości każdą swoją myśl, przez co- mimo, że nie są one takie głupie- pozbawiasz je sensu na całej linii.

Jedyna

'Mam uwierzyć że spodobał ci się on, kiedy patrzyłaś na niego w filmie? Również żałosne. Jest to tzw. łańcuch. W telewizji itp. go wylansowali i mówili że on jest och! ach! Dlatego i inni myślą no tak, przecież on jest och i ach! '
trochę się zagalopowałaś z taką generalizacją. Nie każdy kieruje się taką psychologią tłumu ;] Gdyby było tak jak piszesz, to- nie tylko w przypadku Pattinsona- wszyscy bez wyjątku wzdychaliby do każdej pojawiającej się gwiazdki- a takie pojawiają się na dobrą sprawę codziennie. Nie wiem co jest trudnego w zrozumieniu, ze komuś może się po prostu spodobać. Dlatego proszę Cię bardzo- nie żałuj tak mojej osoby i innych, bo nie ma takiej potrzeby.
Trochę zdziwiła mnie taka zapalczywa reakcja. Rozumiem jeszcze ludzi, którzy krytykują jego grę, bo mają oczywiście rację- aktor z niego marny. Oni przynajmniej mają prawo do takiej krytyki. Aktorzy grają po to między innymi, aby ich oceniać. No, ale, żeby aż tak oburzać się z powodu fascynacji jego urodą? No proszę :< Nie widzisz jak jałowa jest ta rozmowa? Tym bardziej, że nie starasz się nawet przyjąć do wiadomości argumentów drugiej strony. Ułożyłas sobie swój własny schemat- w sumie może lepsze to niż takie czcze gadanie, że jest brzydki itd. Tylko, że jest on jednak zbyt uproszczony.
Dyskusja o urodzie aktora jest bez sensu. I to nie jest tylko moje zdanie. Tak samo jak nie moje jest zdanie, ze o gustach sie nie dyskutuje. Jakbyś się chwilkę nad tym zastanowiła, to pewnie zauważyłabyś, że nie jest to tylko taki pusty slogan rzucany na lewo i prawo, gdy brakuje argumentów.

Shelby1603

Część osób uważa, że Pattinson jest przystojny, a część uważa go za osobę o odpychającej urodzie. To kwestia gustu. Ja osobiście go nie trawię, ale jak mówiłam to zależy od tego co kto lubi. Jeśli chodzi o jego "aktorstwo"... On jest bardziej sztuczny niż chińskie barbie! Jak widzę rankingi, w których on jest najlepszym, najwspanialszym itp. aktorem to zbiera mi się na wymioty.
Podsumowując. Uroda - kwestia gustu. "aktorstwo" - niewiarygodnie niski i godny pożałowania poziom. Szkoda mi i jego, i fanek, bo on zapewne robi co może, tylko mu nie wychodzi. Fanki za to nie znają się na rzeczy.
PS tak, znam mnóstwo osób lepszych od niego i całej ekipy jego "megahitu".

Shelby1603

Shelby1603 - Chętnie rozłożyłabym twoją wypowiedź na części pierwsze no, ale niestety nie mam za dużo czasu. :((
Twierdzisz, że moje posty są głupie, nieprzemyślane, pozbawiam moje myśli sensu, posiadam braki w myśleniu? O Cholera! Czy ja żyje?! Czy ja myślę?! Oooo.. Niee, to niemożliwe bo przecież to pani koleżanka nie ma racji.
Muszę Cię zmartwić - nie musiałam czytać zdań! To co napisałam, jest odpowiedzią na to, co Ty napisałaś... Sama stwierdziłaś, że jest marnym aktorem.. Po tym co piszesz, jak piszesz - każdy się domyśli że jesteś jego fanką (przymiotniki 'mega, giga' zostały użyte bo miałam właśnie taką chcice, a co.) Więc chyba to Ty nie wiesz co piszesz, więc zanim wyklepiesz coś na klawiaturce pomyśl 3 razy (może 2 to za mało). Więc nie mów mi że to ja mam braki w myśleniu, bo niestety ty je posiadasz :( (jest to smutne, bo oznacza to tylko tyle, że nasze społeczeństwo jest po prostu tępe i bezmyślne).
To że czepiam się jego urody i zachowania takich super fanów jest skutkiem 'wywiadu środowiskowego' który wykonałam. Nie będę go opisywać, bo za dużo zajmie mi to czasu którego właśnie potrzebuję. Po prostu to czego się dowiedziałam jest żałosne...
Twierdzisz, że fascynacja aktorami nie jest taka jak mówię? Przy każdym filmie, powtarzam KAŻDYM , czy to jest hit, czy to jest gniot, są osoby które tak fascynują się danym aktorem że 'toć to siok!' Tylko fascynacja mija wraz z przeminięciem filmu.. Ehh.. No i jak wiadomo (nie wierzę żeby ktoś w to wątpił)są to napalone nastolatki które w tych właśnie aktorach szukają materiału na super chłopaka. Wraz z przeminięciem filmu, kończy się nieodwzajemniona 'miłość'..(po przeczytaniu tego jeszcze raz, trzeba wywnioskować, że jest to straszne!) Oczywiście nie mówię, że tacy są wszyscy. Po tym jak piszesz łatwo zauważyć że jesteś chodzącym przykładem przeciwieństwa osób które przed chwilą opisałam.
Dziękuję za uwagę.

Jedyna

Ludzie co tu się wypisuje.
Może założycielce tematu nie podobał się film ze względu na rodzaj i wampiryzm, ale, żeby aż tak odpychało?
Twierdzisz, że te setki kobiet są nienormalne bo spodobał im się Edward?
Nie wydaje mi się.
Robert w filmie wygląda naprawdę tajemniczo - jak wampir. Tak miał wyglądać.
Co miał mieć klate jak rambo i perliście się śmiać.
Do diaska - to wampir tajemniczy i młody. Tak ma być

Rainbow_2

Rainbow_2 - "Może założycielce tematu nie podobał się film ze względu na rodzaj i wampiryzm" - ależ skąd. Wampiryzm? Jest dosyć ciekawy. Rodzaj? Jak każdy inny...
"Twierdzisz, że te setki kobiet są nienormalne bo spodobał im się Edward?" - gdzie ja tak powiedziałam? Powiedziałam, że osobom którym podoba się ten misio są nienormalne? Gdzie? Pokaż mi, a poprawię się..

Do wszystkich oburzonych - taka jest kolej rzeczy, że jedni się czymś zachwycają, a później ktoś to krytykuje. Następnie ktoś jest oburzony i zaczyna bronic. A jeszcze dalej zaczynają wypowiadać się inni zachwycający, że o 'zachwycie' innych się nie rozmawia... No i od początku..

Jedyna

moj bratanek w wieku 5 lat lepiej sie wyslawia.
Czego oni w tej szkole teraz ucza? To jest dalej język polski?

Marika_8

Robert jest boski lepszego faceta na ziemi nie ma;)

Marika_8

Moim zdaniem chłopak(facet?) ma niezłą aparycję, patrząc na ogół społeczeństwa np polskiego to byłby ponad średnią krajową gdzie połowa facetów nie myję rąk po skorzystaniu z toalety, a jedyna pielęgnacja twarzy u nich to co najwyżej golenie, bo jak użyje facet kremu do twarzy to już spedalony metros i w ogóle krzyżyk na drogę - taka jest mentalność nadal tutaj.

Cały najazd, nagonka na niego powstała po Zmierzchu gdzie został tak, a nie inaczej ucharakteryzowany i dostał polecenie grać taką, a nie inną postać. W HP przede wszystkim odegrał rolę 2-3 planową, innych filmów nie obejrzałem, a w sumie kilka z nich wydaje się być nawet ciekawych: Little Ashes czy How to Be.

Abukashi

Tak z ciekawości zapytam - Bobby wypada lepiej na tle średniej ?
Nie jestem jakimś wielkim fanem tego gostka ale jego foty są wszędzie - zrobi się dwa kroki i już rzuca się oczy jego pysk - na większość z tych zdjęć wygląda jakby zachlał i dopiero co wstał. Włosy w nieładzie, zapuszczony i nieogolony. Mówię o wyglądzie Bobby`ego nie postaci Edka. Więc jak ktoś taki wypada lepiej niż większość innych facetów ?

Z takim wyglądem może co najwyżej pretendować do tytułu - króla rynsztoka, albo lumpa, niektórym facetom zarost dodaje uroku - Jason Statham - ale w przypadku Bobby`ego wygląda to żałośnie lepiej już jakby zrobił z siebie jak to ujęła osoba wyżej spedalonego metrosa.

I skąd wiesz że Edek myje ręce ? Może jeszcze opuszcza deskę i wynosi śmieci ?

Jedyna

Jestem za a nawet przeciw! Kiedy były plakaty w każdym (o zgrozo!) kinie
to sie zastanawiałam ,czekając na popcorn, z której strony on jest
przystojny i doszłam do wniosku ,że z żadnej. Nawet z tyłu, gdzie nie ma
twarzy, są niestety jego włosy które wołaja do mnie z oddali "Szampon!
Dajcie nam szampon!"

greene_04

Jedyna to twoje słowa --"To jego ubóstwiają wszystkie tępaki! "

Rainbow_2

Buuu pudło. Tak to są moje słowa... Ale zastanów się koleżanko jeszcze chwilkę. Przeczytaj kilka razy te dwa zdania :
1. "To jego ubóstwiają wszystkie tępaki!"
2. "Twierdzisz, że te setki kobiet są nienormalne bo spodobał im się Edward?"
Zwróć uwagę na słowa ubóstwiać i podobać się - bo niestety różnią się od siebie i to bardzo mocno.
Więc niestety nie muszę się poprawić :(

Jedyna

dla mnie jest okropny ale to kwestia gustu....

mmonniaaa

ja nie wiem o co tyle chałasu obejzałam zmierzch i nie widze tu nic szczególnego...

ScaRLeTT234

co? jak to?
na serio?
nie widzisz w tym nic szczególnego?!
...
ja tez :]