Robert Pattinson

Robert Douglas Thomas Pattinson

8,1
63 166 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Robert Pattinson

Wiadomym faktem, jest, że jak weźmie się brzydala i ciamajdę klasową - zmieni mu się ubranie, podrasuje sylwetkę, pozbawi grubaśnych cyngli, wyjmie aparat z zębów, odpowiednio wymodeluje fryzurę i da mu się pewność siebie - te które sikały ze śmiechu na jego widok, teraz zaczną sikać z ekstazy.

Ale prawda jest taka, że jaki by ten Robcio nie był, pozostaje zwykłym szczylem, jakich wiele na tym świecie i robienie z niego bożyszcza, bo tak sobie ubzdurała zakochana pani Meyer (swoją drogą - ciekawe, czy Edward to jej osobiste fantazje czy fantazje z jej mężem w roli głównej) - jest bezsensowne. Bo w ciotowatym Edwardzie nie ma za grosz boskiej urody, ani nawet przeciętnej urody. Znalazłoby się kilka lepszych ciach, do których by wzdychały nastolatki. Gdyby to Rowan Atkinson zagrał te rolę, a po tysiąc razy wmówiło się nastolatkom że jest bosko przystojny kupiłyby to, a Rowan jest oryginalnej urody :). Pattinson nie ma w sobie oryginalności za grosz. Jest tylko zwyczajną przeciętnością, czego zresztą ma świadomość, ale co teraz może powiedzieć, skoro napytał sobie biedy przeistaczając się w fagasa o wyglądzie wokalisty zespołu emo, dla którego konieczne jest podkradanie szminki swojej dziewczynie, by mógł okazać bunt w postaci swoich przekrwionych szminką ust?
Dla mnie to błąd numer jeden, przez co patrzy się na niego jak na tępego aktorzynę.

Na szczęście mam w planach obejrzenie coś spoza bezczelnie komercyjnych Cullenowych wywodów. "Twój na zawsze" podobno dobry, i nie edwardowski, tylko pattinsowski.

Pozdrawiam!

akira894

Ty to jesteś o niego zazdrosna czy co? Może nie mam do niego wielkiego zamiłowania jakiegoś, no ale do brzydkich raczej nie należy co wynika z Twojej opinii. I nikt sobie raczej niczego nie wmawia, Saga jest jak HP moim zdaniem. Zrobił furorę przez książkę. A książka jest świetna, bo czytałam. Więc, weź zejdź z ludzi których nie znasz. Poza tym co ma Meyer do Pattinsona? Przecież to nie ona wybierała obsadę aktorską. Ten świat już taki jest. Jednym się podoba innym nie.

akira894

"Wiadomym faktem, jest, że"
Przedobrzyłaś z tym przecinkiem po "faktem".
"Bo w ciotowatym Edwardzie nie ma za grosz boskiej urody, ani nawet przeciętnej urody."
Przeciętna jest. Tak sobie jednak myślę... skoro on Ci się nie podoba, a podoba się większości kobiet na świecie to czy nie jesteś przypadkiem lesbijką? Albo też bezguściem? Prawda jest taka, że aktor traci na swej zewnętrznej atrakcyjności gdy się komuś a) znudzi b)nie podoba jego gra aktorska c) ktoś zobaczy jak je swoje gile z nosa.
"Gdyby to Rowan Atkinson zagrał te rolę, a po tysiąc razy wmówiło się nastolatkom że jest bosko przystojny kupiłyby to, a Rowan jest oryginalnej urody :)"
Wierz mi lub nie, ale Rowan jest za stary do tej roli. To tak samo jakbyś chciała wziąć Cezarego Pazurę do roli zbuntowanego nastolatka z Na Wspólnej, albo do roli nie pijącego, nie biorącego narkotyki emo z "Na dobre i na złe".

"Pattinson nie ma w sobie oryginalności za grosz."
Jest oryginalny. Weź mi pokaż na ulicy kolesia, który również ma takie kocie szalone oczko.

"Na szczęście mam w planach obejrzenie coś spoza bezczelnie komercyjnych Cullenowych wywodów. "Twój na zawsze" podobno dobry, i nie edwardowski, tylko pattinsowski. "
Miłego oglądania. Nie daj się zwieść końcówce, ona trochę przyćmi grę aktorską Patysiaka.

platyna_2

Po pierwsze to on. Nie wiedziałeś?

Wahlberg1971

Nie. Żyjemy w Polsce więc wszystkie nazwy kończące się na literę "A" zdają się być kobietą. Sprawdź w pierwszym lepszym kalendarzu. Niestety nie jestem prześladowczynią ludzi na filmwebie by u każdego sprawdzać płeć. Po prostu odpisałam na post. Masz coś jeszcze do dopowiedzenia czy jedynie chciałeś/aś zwrócić moją uwagę na jego krocze?:-)

platyna_2

Tak czy siak zbyt osobiście odbiera wygląd Patysiaka. Wypowiedź wyglądała mi na kobiecą, no chyba że jest gejem. Facet prosty raczej nie powinien oceniać innych mężczyzn pod względem wizualnym...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wahlberg1971

Teraz już wiem, bo właśnie to zrobiłam gdy mnie uświadomiłeś, że to facet. Czyli dwie godziny temu. Chciałam tylko byś wiedział, że nie wchodzę na każdy jeden profil osoby do której kieruję wypowiedź. Jednym słowem nie patrzę na kółeczka. Tępe są żyletki, którymi się tniesz. - widzisz, też potrafię się zachowywać na zerowym poziomie.
"A wy zakompleksione plotkary, rozdmuchujecie na pudelkach i innych gównianych portalach, sprawy na które, nikt z ponadprzeciętnym ilorazem inteligencji, nie zwraca uwagi."
Siedzę jedynie na filmwebie. Nie rozdmuchuję niczego na żadnych pudlach, jestem bardzo przyjazna dla zwierząt.
"A to niby dlaczego,? Może lubi wytykać Twoje absurdalne fascynacje pudelkowymi personami, po 25 operacjach plastycznych?" I znowu, atakujesz moją osobę tylko dlatego, bo ci do chaja pana powiedziałam, że NIE WESZŁAM NA TEN PROFIL, BO NIE MAM W ZWYCZAJU WCHODZIĆ NA KAŻDY JEDEN PROFIL DO KTÓREGO KIERUJĘ WYPOWIEDŹ. ZROZUMIAŁ? Czy ja cię jakoś osobiście zaatakowałam? Czy zaczęłam wymyślać, że nosisz różowe futerkowe buciki i masturbujesz się przy piosenkach Dody? Nie. Więc proszę, ty tego nie rób. To, że jesteś Polakiem nie czyni z Ciebie chama.

Zresztą rób jak uważasz. Skoro kręci Cię bycie chamem to rób tak dalej a na starość będziesz sam jak palec.

Wahlberg1971

Masz ukryte kółeczko. To znaczy, że jesteś obojnakiem czy płazem? Idąc Twoim prymitywnym tokiem rozumowania...
Życie nie kończy się na filmwebie. Cytując z pewnego filmu, którego zapewne nigdy nie widziałeś: "Move the f*ck oooon"

Wahlberg1971

Wierz mi lub nie, ale gdy mężczyzna ocenia wygląd innego faceta... to jest po prostu kobieca rzecz! Dżiz, przecież to baby zazdrośnice zerkają na plastiki i się oburzają o długość różowej lateksowej czy kij wie jakiej spódniczki. Według mojej opinii facet, który dyskutuje na temat męskiego wyglądu jest albo zakompleksiony albo po prostu jest miękki. No na pewno nie jest macho. Według mojej opinii, zaznaczam. Pewnie to spowoduje, że uznasz mnie za fankę Britney Spears i uznasz moją matkę za prostytutkę i będziesz znał mój rozmiar buta oraz ulubiony kolor. Przewrażliwiony jesteś, wiesz? Wszystko odbierasz tak osobiście... Prawie jak kobieta.

platyna_2

Wy"chamuj" trochę, ciśnienie Ci za bardzo skoczyło, j*bnij validol i setkę. Siądź po turecku, weź głęboki oddech i odpisz.

"Tępe są żyletki, którymi się tniesz." Żeby się ciąć musiałbym mieć Twoją osobowość.

"widzisz, też potrafię się zachowywać na zerowym poziomie." - To nic nowego, potwierdziłaś oczywistość.

"Siedzę jedynie na filmwebie" - To się przesiądź.:-) Na krzesło.

"To, że jesteś Polakiem nie czyni z Ciebie chama." - To że jestem chamem, czyni ze mnie Polaka.(To zabrzmiało pompatycznie...)

"Masz ukryte kółeczko. To znaczy, że jesteś obojnakiem czy płazem?" Ewolucja, zadecydowała inaczej o moim losie.

"Pewnie to spowoduje, że uznasz mnie za fankę Britney Spears i uznasz moją matkę za prostytutkę i będziesz znał mój rozmiar buta oraz ulubiony kolor." - Jednak nie jesteś tępa.:-)

"Nie rozdmuchuję niczego na żadnych pudlach, jestem bardzo przyjazna dla zwierząt." Skoro nie dmuchasz pudli, masz u mnie +.

Masz:
Rozmiar buta -38
Twój:
Ulubiony kolor - krwisto-czerwony

Jeżdżenie po starych nie jest w moim stylu... Mam duszę poety.

Pozdro.

Wahlberg1971

Ciśnienie mi nie skoczyło, po prostu nie cierpię się powtarzać. I nie cierpię się tłumaczyć z niczego.
"Żeby się ciąć musiałbym mieć Twoją osobowość." Gdybyś miał moją osobowość jakże wspaniale nam by się dogadywało. Jaki świat byłby piękniejszy...
"To nic nowego, potwierdziłaś oczywistość."
Przecież pisałam kulturalnie póki nie zacząłeś mnie obrażać i wyzywać jak jakieś dziecko.Wziąłbyś na luz, przestałbyś traktować internet tak poważnie, wyszłoby Ci na zdrowie.
"To się przesiądź.:-) Na krzesło." Myślałam, że się domyślisz o co chodzi gdy nie użyję cudzysłowia. Widocznie zbyt wysoko oceniłam Twoją inteligencję a szkoda.
"To że jestem chamem, czyni ze mnie Polaka" Właśnie przez takich jak ty za granicą nas obrażają i traktują z góry.

"Masz:
Rozmiar buta -38
Twój:
Ulubiony kolor - krwisto-czerwony"
Widzisz, jednak nie wiesz o mnie nic.
"
Jeżdżenie po starych nie jest w moim stylu... Mam duszę poety.

Pozdro."

A to Ci nowość! Myślałam, że wyzwiska, obrażanie, rozboje i gwałty to Twoje hobby.

platyna_2

"I nie cierpię się tłumaczyć z niczego. " - To po co się tłumaczysz?

"Ciśnienie mi nie skoczyło, po prostu nie cierpię się powtarzać" - patrz wyżej

"Przecież pisałam kulturalnie póki nie zacząłeś mnie obrażać i wyzywać jak jakieś dziecko." - patrz wyżej

"Właśnie przez takich jak ty za granicą nas obrażają i traktują z góry." - Każda nacja ma jakąś piętę achillesową: murzyni są czarni, Azjaci żółci, Indianie czerwoni, A my Polacy zieloni w kwestii savoir vivre. Nie myślmy jednak stereotypowo...

"Wziąłbyś na luz, przestałbyś traktować internet tak poważnie, wyszłoby Ci na zdrowie." Taka marna prowokacja... A może to co napisałaś dotyczy Ciebie...

"Masz:
Rozmiar buta -38
Twój:
Ulubiony kolor - krwisto-czerwony"
"Widzisz, jednak nie wiesz o mnie nic." - Wiem, że nic nie wiem, ale człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce, byłoby ciekawie gdybym trafił:-)

Niektórzy nie wiedzą, że nic nie wiedzą

Pozdro.

Wahlberg1971

"To się przesiądź.:-) Na krzesło." - To była ironia.

"" Myślałam, że się domyślisz o co chodzi gdy nie użyję cudzysłowia. Widocznie zbyt wysoko oceniłam Twoją inteligencję a szkoda". - A to był cios poniżej pasa:-)

Myślałem, że TY się domyślisz.

Wahlberg1971

Domyśliłam się, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać by wbić Ci szpilę.

platyna_2

Sadystka!

Wahlberg1971

]:-> Łyhyhyhy

platyna_2

Drogie panie czytajcie proszę ze zrozumieniem :). Owszem żyjemy w Polsce, ale Akira, podobnie jak np. Nikita to męskie imię - pierwsze jest powszechne w Japonii, a drugie w Rosji i okolicach.
Mój wywód służył jedynie ukazaniu problemu zaistniałego faktu poprzez pryzmat roli Edwarda Cullena - bo niczego uroczego, ani oryginalnego w tym boskim Edwardzie nie ma, a wedle książki być powinno. Wydaje mi się, że jak na film, który powstaje na podstawie powieści, która jest praktycznie jednowątkowa, trudno nie dochować wierności z treścią (choć owszem znalazły się wpadki). No chyba, że założeniem autorki powieści pierwszoosobowy narrator w postaci przymulonej nastolatki - miał mieć całkowicie subiektywne wyobrażenie o boskości Edwarda. Wtedy bym się zgodził.
Nie gejem nie jestem. Postanowiłem, że nie będę jeszcze tak zdesperowany ;), żeby uciekać do mężczyzn.
A wygląd to może oceniać każdy, bo każdy jest dzisiaj ofiarą sadomasochistycznej kampanii internetowej made in USA gdzie proste ząbki i zadbane włosy zapewniają sukces w życiu. Mimo, że nie zawsze przekłada się to na jakość zużywania komórek mózgowych. :) Edward też ich za bardzo nie zużywa, podobnie jak Bella... a sam film zresztą jeszcze bardziej zamerykanizowali.... no, ale mniejsza.

Nie widzę w takiej wizualnej propozycji Edwarda niczego, co by było boskie.

Pozdro dla antyfanów i fanów "Zmierzchu".

P.S. może i powinienem nawiązywać do wyglądu Pattinsona w dziale "Zmierzch", ale wychodzę z założenia, że i tam i tu toczy się batalia z Patysiem w roli głównej, więc w tę stronę czy w tamtą nie robi mi to różnicy.
P.S. 2. i tak uważam, że Pattinson nawet bez makijażu Edwarda wygląda anglosasko przeciętnie.
P.S. 3. Chcesz dowodu? Pokazałbym ci siebie, ale z reguły tego nie robię, bo jestem tak samo przeciętnie - słowiańsko przystojny jak przeciętnie-anglosasko Pattinson. Różnica polega tylko na tym, że ja mogę wyjść spokojnie z domu ;). Musisz sobie to tylko wyobrazić :)

akira894

Dobrze, jednak z polskiego punktu widzenia to oczywiste, ze można Ciebie pomylić z kobietą. Na pewno wielu by się pomyliło.
Jeśli chodzi o boskość Edłorda... Boski nie jest - to fakt. Zbyt chuderlawy. Jednak określiłabym go jako przeciętnego. Nie ograniczajmy się jedynie do brzydki-przeciętny-boski. Widocznie skoro jesteś przystojniejszy od Pattinsona to jesteś "nawet nawet":D Nie wiem, to już zależy od gustu. Z reguły na temat mężczyzn się kobiety wypowiadają i albo ściągają majtki na jego widok i planują z nim dzieci, albo ich plakat służy im za tarcze do rzucania ostrymi narzędziami. Różne schizy mają ludzie. Prawda jest taka, że dla Ciebie Patysiak jest ble, fuj, ugly, a dla tysiąca kobiet jest najwspanialszym błogosławienstwem Matki Ziemi. Zależy z jakiej perspektywy na to patrzeć.

P.S. Jesteś o wiele kulturalniejszy od faceta wyżej. Wybacz jeśli Cię uraziłam w którejś z wypowiedzi. O ile to facet. Nie ma kółeczka.

platyna_2

Lepiej być prawdziwie chamskim, niż fałszywie kulturalnym.
Na lekcję tego i tamtego odsyłam do debaty Kaczyński vs Komorowski.

"P.S. Jesteś o wiele kulturalniejszy od faceta wyżej. Wybacz jeśli Cię uraziłam w którejś z wypowiedzi. O ile to facet. Nie ma kółeczka."

Ty zapewne nie masz jaj, za to masz piersi co dowodzi, że jesteś kobietą. Wybacz skoro musimy wzbogacić wysyp złotych myśli, oczywistościami, że tak powiem z d*py.
Ale rozwiewając Twoje wątpliwości na 3 stwierdzenie w punkcie PS.. Tak. Jestem 100% samcem.

Ja też mam rozwiniętą percepcję
Wiem, że:
Murzyni są ciemnej karnacji
Azjaci mają skośne oczy.

Jestem geniuszem...

Napisz lepiej jak rozpoznać Żyda:-)

"Nie ma kółeczka." Łooo, to straszne, na stos z nim, heretyk i stary obłąkany czarownik. Spalić go.

Cytując dziecko z porażeniem mózgowym:
"Jesteś jakaś dziwna"

Wahlberg1971

"Lepiej być prawdziwie chamskim, niż fałszywie kulturalnym." Po chwili zastanowienia. Nie. Mylisz się. Lepiej być fałszywie kulturalnym niż prawdziwie chamskim.

platyna_2

To niezgodne z naturą. Chyba, że lubisz udawać osobę, którą nie jesteś. Przyroda lubi równowagę:-)

Wahlberg1971

Zależy z której perspektywy na to patrzeć. O ile mi wiadomo natura ma mechanizmy obronne. Rzucanie się na każdego może kiedyś skończyć się źle. To już nie jest natura tylko głupota. Bez obrazy.

platyna_2

Nieprawda.

To jest obrona swoich racji, własnego JA. Jeśli czujesz się silny możesz się rzucać:-) W przeciwnym wypadku nie nakręcono by filmu "300", a ludzie nie wiedzieliby co to honor. Z tym ostatnim, to już fakt, za niedługo gdy będziemy podziwiali meczet za oknem, i ruiny kościołów w telewizji, zdamy sobie sprawę, że tolerancja to pic na wodę. Chociaż nawet to nie jest pewne. 99,9% ludzi myśli radioodbiornikami i telewizją, za pomocą mediów wmówisz im co chcesz, w tani sposób drogo sprzedasz, co tylko będziesz chciała:-)

Wahlberg1971

Faktem jest, że czasami trzeba być zimną su*ką czy chu*jem (głupie, głupie ograniczenia:( ). Nie znaczy to jednak, że trzeba tak postępować na każdym kroku i do każdej osoby. Czasami warto okazać choć trochę szacunku. Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej stronie. Przecież mogłabym być,np Twoją wychowawczynią z podstawówki :D (nie, nie jestem)
Co do mediów... Gdyby każdy miał swój mózg byłoby inaczej. Nawet mi się nie chce poruszać tematu wikileaks.
Co do tych procentów. Jeśli nie masz tego na piśmie, jakiegokolwiek dowodu to lepiej ich nie używaj:P Co jak co, ale wydaje mi się, że Polska jest inteligentnym krajem. Co nie znaczy, że mamy mało idiotów.

platyna_2

"Przecież mogłabym być,np Twoją wychowawczynią z podstawówki :D (nie, nie jestem)"- A szkoda, mielibyśmy z kumplami niezły ubaw.

"Co jak co, ale wydaje mi się, że Polska jest inteligentnym krajem."- Hahaha, co jak co, ale z tym się niezgodzę, gdyby Polski naród był inteligentny, nie wybrałby na prezydenta Bronisława wpadki Komorowskiego. Nie będę się rozpisywał na ten temat, bo jeszcze jakiś haker rozpracuje mój zaszyfrowany nick, , da cynk bronkowi, a ten wytoczy mi proces.:-)

http://www.youtube.com/watch?v=fTbVj9B6O1w

http://www.youtube.com/watch?v=GCuwIBrYqF8

Dlatego, jedyną alternatywą jest JKM, albo ja:-)

Wahlberg1971

JKM?????????
Powiedz, że to był sarkazm.

platyna_2

Pisząc to miałem 0.0 %o we krwi. Wiedziałem, że taka będzie Twoja reakcja, w końcu jesteś kobietą...

Wahlberg1971

Ej, ej! Tylko bez osobistych zagrywek! Podziemny krąg mi się podobał mimo, że jestem kobietą!:P
Jeśli chodzi o JKM to po prostu go nie lubię. Brat katował mnie jego wypowiedziami na youtube. Stąd niechęć.

platyna_2

Brat pokazał Ci definicje zdrowego rozsądku. Co do mojego stwierdzenia "Jesteś tępa", po raz drugi neguję je w pokorze.

Na razie:-)

Wahlberg1971

Nie ględząc jednak o polityce. Uważam, że Robcio to c*pa, marnie ucharakteryzowana na ciacho. Dla mnie jest aliasem klasowego wymoczka i przeciętniakiem wylansowanym na bożyszcza. Zgadzam się w 100% z akirą:-)

Pozdro.

Wahlberg1971

No w moim typie też nie jest :D Wolę inne wampiry;p

platyna_2

No i widzisz, teraz wyszedłem na geja. Aby rozwiać wszelkie wątpliwości : J*bać gejów!

Wahlberg1971

Ehehehe:D J*bać wampirów!:P - widzisz, teraz ja rozwiałam wszelkie wątpliwości co do malowania się na czarno i noszenia sztucznych kłów.

Wahlberg1971

1971 - powiedz, że to nie Twój rocznik...

platyna_2

Nie, to rocznik wińska, które właśnie piję...

Do zobaczenia w innym temacie, nie na temat Roberta i jego kloszardzkiej:-) aparycji.

użytkownik usunięty
Wahlberg1971

A z chorych dzieci to ja się radzę nie naśmiewać... Bo los bywa, uwierz mi, bardzo przewrotny...

użytkownik usunięty
platyna_2

Coś ty, mi tam się Robert (nie Edward) podoba. Angielska uroda jest boska, tak samo jak jego akcent. To zależy od gustu.

użytkownik usunięty
akira894

Pier*dolisz. To zależy od gustu. Nie jestem rozchichotaną fanką Zmierzchu ani Edzia, ale taka 'angielska' uroda bardzo mi się podoba. A dlaczego musi być oryginalny? Aktor to aktor, są lepsi, ale są i gorsi.

Angielski akcent jest boski. Uroda już nie bardz.

akira894

Iii tam, jeśli chodzi o "Twilight" to akurat tam imć Pattinson śliczny jest.

WhiteDemon

Ale nigdy nie będzie śliczniejszy od Williama, prawda?:-)

platyna_2

Prawdę rzekłaś, SiostroXD
Choć no wiesz, tak porównywać teraz aktorów, skoro jeden od drugiego starszy o jedno życie;)
Ale to fakt, że Masters czyli Bloody Willi w BtVS mając wiosenek 35-41 czy tam coś koło tego podoba mi się ciut bardziej nawet od ślicznego Pattinsonka zrobionego jak talala w skórze EdziaXD
Jeśli chodzi o piękny pyszczek, to Williego przebija tylko i wyłącznie wg mnie Louisek de Pointe du Lac, w skórce Brada w "Interview with the Vampire";)
No bo tam, no bo tam..Pittek to istne cudo i ślepków nie można oderwać nijak od gada;)

WhiteDemon

Ja tam jestem wierna Williemu:P Ani Bradzio ani Patysiak ani żaden inny aktor nie jest seksiejniejszy:P Koniec kropa. <tupie nogą>

platyna_2

Zaraz zaraz, ja też uważam że najseksowniejszy jest Spikey;) mówię jedynie o pięknej mordeczce, bo postać Loiuska jest dla mnie miętką bibułką i ja go nawet nie lubięXD A przy S. blednie, znika jak mara jaka;)
Ale żeby nie było, tak czy śmak - Bloody Willi jest wampirzym debeściakiem ever;) i ma najpiękniejszą buźkę zaraz po Louisku;)
Teraz mi się przypomniało, że wracając do tematu - Robcio wyglądał nawet nawet;) jeszcze
w filmie pt. "Vanity Fair". Co prawda go wycięli - łahahah, teraz to się pewnie montażyści w bródki plująXD
ale jest zakończenie alternatywne, gdzie kolo występuje w roli syna głownej bohaterki...o tu:

http://www.youtube.com/watch?v=y-2uJq3x6BU

Tyż nieźle wyglądał se;)

WhiteDemon

No całkiem Ci powiem, całkiem...
Ale ja już chyba i tak mam zgięta psychikę i Patysiak będzie mi się podobał za lat 30... :D:D

platyna_2

Nom, może przyjdą czasy zamierzchłe, kiedy będę robić na jego widok oczy jak spodeczki od filiżanek;)

platyna_2

No i masz, sama się poczułam teraz pogiętaXD

akira894

zgłoś reklamacje

użytkownik usunięty
akira894

Mój wujek ma na imię Akira ;-)